Tandenborstels Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs

Lees meer

Resultaten 1 t/m 11 van 11

TePe Compact Tuft
TePe Compact Tuft
(0)
Morgen in huis
15% korting
2,99 (adviesprijs) 2,55
Bekijk product: TePe Compact Tuft
Lactona Tuft Vervangingssetje
Lactona Tuft Vervangingssetje
12 stuks
(0)
Morgen in huis
10% korting
6,69 (adviesprijs) 5,99
Bekijk product: Lactona Tuft Vervangingssetje
Curaprox Tandenborstel  Single - Kort
Curaprox Tandenborstel Single - Kort
(0)
Morgen in huis
5,73
Bekijk product: Curaprox Tandenborstel Single - Kort
Curaprox Tandenborstel  Single - Lang
Curaprox Tandenborstel Single - Lang
(0)
Morgen in huis
17% korting
5,75 (adviesprijs) 4,76
Bekijk product: Curaprox Tandenborstel Single - Lang
GUM Tandenborstel Specialty Interspace
GUM Tandenborstel Specialty Interspace
(0)
Morgen in huis
3,04
Bekijk product: GUM Tandenborstel Specialty Interspace
TePe Interspace Borstel Medium
TePe Interspace Borstel Medium
(0)
Morgen in huis
19% korting
7,29 (adviesprijs) 5,90
Bekijk product: TePe Interspace Borstel Medium
Vitis Implant Monotip
Vitis Implant Monotip
(1)
Morgen in huis
28% korting
5,99 (adviesprijs) 4,30
Bekijk product: Vitis Implant Monotip
TePe Universal Care
TePe Universal Care
(0)
Morgen in huis
35% korting
5,79 (adviesprijs) 3,74
Bekijk product: TePe Universal Care
TePe Interspace Borstel Zacht
TePe Interspace Borstel Zacht
(0)
Morgen in huis
38% korting
7,29 (adviesprijs) 4,49
Bekijk product: TePe Interspace Borstel Zacht
Vitis Implant Sulcular Tandenborstel
Vitis Implant Sulcular Tandenborstel
(1)
Morgen in huis
23% korting
7,32 (adviesprijs) 5,65
Bekijk product: Vitis Implant Sulcular Tandenborstel
Lactona Double single-tuft (27BB)
Lactona Double single-tuft (27BB)
(0)
Tijdelijk uitverkocht
9% korting
3,29 (adviesprijs) 2,99
Bekijk product: Lactona Double single-tuft (27BB)

Tandenborstels

Er kan onderscheid gemaakt worden tussen twee typen tandenborstels, de reguliere handtandenborstel en de elektrische tandenborstel. Op Plein vind je een groot aanbod van tandenborstels van diverse merken.

Bij Plein vind je een uitgebreide keuze aan tandenborstels van bekende merken als Jordan, TePe, GUM, Oral-B en Lactona. Wij maken onderscheid tussen tandenborstels voor volwassenen en kinderen. Daarnaast zijn er speciale tandenborstels voor het poetsen van een gebitsprothese.

Kindertandenborstel

Het is belangrijk om te starten met tandenpoetsen zodra de eerste tandjes bij je kind zijn doorgebroken. Juist deze eerste tandjes bevatten nog weinig tot geen glazuur waardoor ze extra kwetsbaar zijn voor gaatjes.

Speciaal voor de allerkleinsten zijn er tandenborstels met mooie kleuren en applicaties zodat poetsen een leuke bezigheid wordt. Daarnaast is ook de grootte en vorm van de kindertandenborstel afgestemd op de leeftijd van het kind. Vaak is het handvat van de tandenborstel voor kinderen wat groter zodat je als ouder een goede grip op de borstel hebt. Ook is de borstelkop afgestemd op de nog kleine tandjes en kiezen van je kind. Op deze manier kan je met de tandenborstel overal goed bij om de plaque te verwijderen. Merken die kindertandenborstels verkopen zijn Jordan, Aquafresh en Prodent.

Tip: vind je kind het niet leuk om te poetsen? Leg je kind dan plat neer, zodat je makkelijker bij de tanden komt. Blijf volhouden met poetsen, op den duur gaat je kind er aan wennen. Zodra het routine is, bijvoorbeeld altijd ’s avonds voor het slapen gaan, vinden ze het vaak minder erg.

Tandenborstels voor volwassenen

Tandenborstels zijn er in vele varianten en van diverse merken. Zo zijn er tandenborstels met een zachte, normale of harde borstelkop en speciale tandenborstels met langere borstelharen of juist een combinatie van normale en super dunne borstelharen voor de perfecte reiniging van en tussen het gebit. Kortom: voor iedereen is er wel een geschikte tandenborstel te vinden.

Bij het tandenpoetsen is het belangrijk om de tandenborstel op de juiste manier te gebruiken zodat je al de plaque goed van de tanden en kiezen verwijdert. De tandenborstel plaats je onder een hoek van ongeveer 45 graden tegen je tandvleesrand, je oefent een lichte druk uit en vervolgens maak je kleine horizontale bewegingen.


Waar je goed op moet letten tijdens het poetsen is dat je niet te hard drukt, anders heb je kans dat je je tandvlees kapot poetst. Poets je vrij hard, dan kan een tandenborstel met zachte haren een uitkomst bieden. Een voorbeeld hiervan zijn de tandenborstels van de merken Meridol en Sensodyne

Tandenborstel voor een gebitsprothese

Een gebitsprothese zit de hele dag in je mond. Het is daarom belangrijk om deze goed schoon te houden. Om het poetsen van je gebitsprothese makkelijker te maken zijn er speciale prothese borstels. Vaak heeft deze borstel aan twee kanten borstelharen, de ene kant wordt gebruikt om de grote oppervlakken van de prothese te poetsen. De haren die in een punt lopen, worden gebruikt voor de diepe ruimte die in de mond over de kaak heen valt.

Tip:
poets een gebitsprothese niet met een gewone tandpasta. Hierin zit schuurmiddel en deze maken krasjes in de prothese. In deze krasjes kunnen zich makkelijk bacteriën hechten. Gebruik een speciaal gebitsprothese tandpasta van bijvoorbeeld Ecosym.

Wil je meer informatie of heb je vragen over een specifieke tandenborstel, neem dan contact op met onze mondhygiëniste Marjolein via klantenservice@plein.nl of op telefoonnummer 088-8000 200.

|