Niquitin Clear Pleisters 14mg Stap 2 14ST

Op voorraad
41,99

Clear Pleisters 14mg Stap 2 14ST

De tweede fase in het proces van stoppen met roken middels pleisters.

Algemeen
NiQuitin Clear zijn doorzichtige nicotinepleisters die zijn uitgerust met een speciaal membraan voor doseringscontrole. Dit zorgt ervoor dat er over een periode van 24 uur continu nicotine wordt vrijgegeven aan het lichaam. Dit leidt tot een gelijkmatige nicotine-inname, wat helpt bij het onderdrukken van de hevige behoefte aan een sigaret bij het opstaan. NiQuitin Clear is ideaal voor wie de hele dag door geen zorgen wil hebben over rookbehoefte.

Voor uw gemak zijn er de NiQuitin Clear pleisters. Deze comfortabele pleisters leveren dankzij hun unieke membraan voor doseringscontrole, gedurende 24 uur een gestage stroom van nicotine aan het lichaam. Dit resulteert in een constante nicotine-inname. De geleidelijke afgifte van nicotine is uiterst effectief in het verminderen van de trek in een sigaret wanneer u ontwaakt.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8710537041705
Registratienummer 28274
Productnaam NiQuitin Clear 14 mg/24 uur
Registratiecode RVG
ATC-code N07BA01
Netto inhoud 14 ST
GPC-nummer 10000682
GPC-omschrijving Anti-rook middelen
Dosering 1
Maximale dagdosering 1
Leeftijd Vanaf 18 jaar
Gebruiksadvies Op zuivere, droge, intacte en onbehaarde huid aanbrengen. Locatie pleister dagelijks afwisselen. Niet langer dan 10 weken achtereen gebruiken, zonder overleg met arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 30 °C.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op verpakking achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum. Niet gebruiken als sachet open of beschadigd is. Lichte geelkleuring van de zilverzijde is normaal.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 18 jaar. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook andere medicijnen gebruikt of een andere aandoening heeft. - Niet roken tijdens de behandeling met de pleister. - Niet gebruiken bij langdurige huidaandoeningen. - Zonder overleg met een arts niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding. - Niet gebruiken bij een slechte nier- of leverfunctie. - Maximaal 10 weken gebruiken zonder overleg met arts. - Buiten bereik van kinderen bewaren. - Niet aanbrengen op behaarde of beschadigde huid of in de huidplooien. - Vermijd contact met de ogen en de neus. - Stop met het gebruik bij een ernstige of aanhoudende huidreactie. - Een nieuwe pleister steeds op een nieuwe plek plakken. Na 7 dagen mag u pas op de oude plek plakken. - Na het aanbrengen de handen wassen met alleen water (geen zeep).
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Pleister
Te gebruiken bij Te gebruiken als hulpmiddel bij het stoppen met roken.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Niet of af en toe roken, kinderen, beklemmend pijnlijk gevoel op de borst , hartritmestoornissen, recente hartaanval of hersenbloeding .
Zwangerschap Overleg arts
Borstvoeding Overleg arts
Gebruiksbeperking Overleg voor gebruik met arts bij hart of vaatklachten, allergische reacties, gezwel bijnier, overactieve schildklier, maag- of darmzweer. Niet samen met bepaalde andere geneesmiddelen gebruiken, zie bijsluiter.
Huisarts Bij gebruik van medicijnen als theofylline, antidepressiva, antipsychotica, bètablokkers, medicijnen tegen hartritmestoornissen of tegen kanker. Bij zwangerschap of het geven van borstvoeding. Bij (ernstig) astma of COPD, hartaandoeningen en/of diabetes. Bij eerdere stoppogingen zonder resultaat.
Werkzame stoffen Nicotine 14 14 mg/24 uur
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij stoppen met roken

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering

breng elke dag 1 pleister aan, bij voorkeur direct na het ontwaken. Voor volledige instructies zie de bijsluiter. Rokers die meer dan 10 sigaretten per dag roken worden geadviseerd met stap 1 te beginnen en zich aan de volgende doseringsschema te houden: - Stap 1: 6 weken initiële periode 21 mg/24 uur. - Stap 2: 2 weken afbouw periode 14 mg/24 uur. - Stap 3: 2 weken afbouw periode 7 mg/24 uur. Lichte rokers (minder dan 10 sigaretten per dag) worden geadviseerd met stap 2 gedurende 6 weken te beginnen.

Ingredienten

ethyleen vinyl acetaat co-polymeer, polyethyleen terephthalaat, ethyleen vinyl acetaat, polyethyleen film, polyisobutyleen en witte inkt (titaniumdioxide E 171).

Niet gebruiken bij

Wanneer u recent een hartaanval of een herseninfarct heeft gehad. - als u lijdt aan instabiele hartkramp (angina pectoris), prinzmetal-angina of ernstige hartritmestoornissen. - wanneer u allergisch (overgevoelig) bent voor het werkzame bestanddeel of voor één van de andere hulpstoffen van NiQuitin Clear. - wanneer u niet rookt, zo nu en dan rookt of een kind bent.

Productinformatie over Niquitin Clear Pleisters 14mg Stap 2 14ST

  • Merk: Niquitin
  • Ean: 8710537041705
  • Artikel: 991-782