Prevalin Extra Sterk 15 ml

Verlichting bij hooikoorts
Op voorraad
10,49
Verlichting bij hooikoorts

Neusspray voor stevige klachten bij hooikoorts

Prevalin Neusspray Extra Sterk voor stevige klachten in de neus. Prevalin Neusspray Extra Sterk werkt lokaal in de neus en zorgt ervoor dat het vrijkomen van histamine wordt geremd waardoor er geen hooikoorts klachten optreden.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8710537702828
Registratienummer 22284
Productnaam Prevalin hooikoorts neusspray extra sterk
Registratiecode RVG
ATC-code R01AC01
Netto inhoud 15 ML
GPC-nummer 10000881
GPC-omschrijving Allergiepreventie/-vermindering/antihistaminica
Dosering 1x p.neusgat
Maximale dagdosering 3-4
Leeftijd Vanaf 2 jaar
Gebruiksadvies 6-8 uur tussen doseringen aanhouden. Bij eerste gebruik paar keer pompen tot verstuiving in de lucht zichtbaar is. Neus snuiten en neusstuk inbrengen, omsluit de rand bij het neusstuk met 2 vingers, breng met de duim het flesje omhoog en laat los. Dit is 1 verstuiving, herhaal bij het andere neusgat. De behandeling ononderbroken voortzetten gedurende periode blootstelling aan stoffen waarvoor overgevoelig. Indien na 14 dagen onafgebroken gebruik geen verbetering, raadpleeg arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een droge plaats beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Vervallen geneesmiddelen inleveren bij chemisch afval.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op verpakking na 'Niet gebruiken na' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum. Tabletten verpakt in flessen na opening nog 3 maanden houdbaar.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar. - Dit middel dagelijks gebruiken, zolang als de pollen waarvoor u allergisch bent in de lucht zitten.
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Spray
Te gebruiken bij Ontsteking van het neusslijmvlies door een overgevoeligheidsreactie gekenmerkt door een verstopte neus, niezen, jeuk, waterige afscheiding en jeukende tranende ogen (allergische rhinitis).
Niet gebruiken bij Allergie voor één van de werkzame stoffen in dit geneesmiddel.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Huidontsteking, aderontsteking met stolselvorming, onderhuidse verharding, ernstige pijn, zweren, plotselinge zwelling van één of beide benen,verminderde nierfunctie en/of onvoldoende werking van het hart. Kinderen tot 18 jaar.Bij geen verbetering klacht(en) binnen 14 dagen, raadpleeg arts.
Huisarts Als de symptomen ernstig zijn en de medicijnen onvoldoende helpen.Bij zwangerschap en/of borstvoeding. Bij benauwdheid of kortademigheid, bij zeer gezwollen ogen en gekleurd oogvocht. Bij klachten aan uitsluitend één kant van de neus. Kinderen die voor de eerste keer klachten hebben. Om de oorzaak van de allergie te weten te komen.
Werkzame stoffen Dinatriumcromoglicaat 40 mg/ml
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij hooikoorts en vergelijkbare allergische reacties

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Prevalin Neusspray bevat de werkende stof natriumcromoglicaat 20 mg/ml. Prevalin Neusspray extra sterk bevat 40 mg/ml. Gebruik Prevalin Neusspray extra sterk als de behandeling met Prevalin Neusspray 20 mg niet voldoende reageert. Hoe werkt Prevalin Neusspray? Prevalin Neusspray werkt lokaal in neus en zorgt ervoor dat het vrijkomen van histamine wordt geremd waardoor er geen hooikoorts klachten optreden. Prevalin Neusspray vormt een beschermend laagje om de mestcellen, waar de histamine niet doorheen kan dringen. Doordat de histamine niet vrij kan komen, kunnen er geen vervelende hooikoorts klachten optreden. Prevalin Neusspray is goed te gebruiken naast de Prevalin Allerstop tabletten voor een optimale bescherming tegen hooikoorts. Geen histamine, geen klachten! Hoe gebruik ik Prevalin Neusspray Extra Sterk? Om de beschermende laag optimaal in stand te houden is het belangrijk om de Prevalin Neusspray regelmatig te gebruiken, dus zolang er pollen in de lucht zijn. Je gebruikt Prevalin Neusspray alleen daar waar de hooikoortsklachten zich voordoen, lokaal in de neus. Gebruik de Prevalin Neusspray Extra Sterk niet gelijktijd met de Prevalin Protect Neusinhaler. Prevalin Extra Sterk tegen verschijnselen van hooikoorts. Remt het vrijkomen van stoffen die overgevoeligheidsreacties kunnen veroorzaken, zodat de verschijnselen van hooikoorts (loopneus, verstopte neus, jeuk, niezen) worden tegengegaan. Geneesmiddel. Dosering Om de 6 à 8 uur één verstuiving in elk neusgat. Let op! In enkele gevallen kan een lichte irritatie van het neusslijmvlies optreden, die echter na één of enkele dagen verdwijnt. Samenstelling Bevat per ml 40 mg natriumcromoglicaat, 0,1 mg dinatriumedetaat en 0,1 mg benzalkoniumchloride.

Productinformatie over Prevalin Extra Sterk

  • Merk: Prevalin
  • Ean: 8710537702828
  • Artikel: 713-222