Sanias Diclofenac Kalium 12,5 mg 20 tabletten

3,99

Diclofenac

Diclofenac wordt gebruikt bij pijn waarbij ook sprake is van een ontsteking, zoals bij gewrichtspijn, reumatoïde artritis, ziekte van Bechterew en jicht. Diclofenac kan ook gebruikt worden bij koliekpijn, menstruatieklachten, zoals abnormaal vaginaal bloedverlies, migraine en hoofdpijn. Het wordt soms gebruikt bij artrose (versleten gewrichten), spierpijn en klachten door griep of verkoudheid. Diclofenac is ongeschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8716049005365
Registratienummer 103762
Productnaam Sanias Diclofenac Kalium
Registratiecode RVG
ATC-code M01AB05
Netto inhoud 20 ST
GPC-nummer 10000856
GPC-omschrijving Pijnstiller algemeen
Dosering Start: 2 ,hierna 1
Maximale dagdosering 6
Leeftijd Vanaf 14 jaar
Gebruiksadvies 4-6 uur tussenpozen aanhouden; voor de maaltijd in zijn geheel doorslikken met wat water. Niet langer dan 3 dagen gebruiken.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Dit geneesmiddel kan maagklachten veroorzaken, vooral bij lang gebruik. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Niet gebruiken als u onder controle staat bij de trombosedienst. - Diclofenac niet gebruiken bij kinderen jonger dan 14 jaar. - Bij volwassenen dit geneesmiddel niet langer dan 3 dagen bij koorts of langer dan 5 dagen bij pijn gebruiken zonder overleg met arts. - Niet gebruiken bij mensen ouder dan 70 jaar. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook andere medicijnen gebruikt. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts bij hart- of vaatziekten, maag- of darmaandoeningen of een verhoogd risico hierop, astma of psoriasis. - Niet gebruiken als u zwanger wilt worden of bij zwangerschap. - Niet gebruiken bij een slechte nier- of leverfunctie. - Stop direct met het gebruik bij huiduitslag of wondjes in de mond. - Vermijd langdurig gebruik bij hoofdpijn dit kan hoofdpijn veroorzaken.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Reumatische pijn, hoofdpijn, kiespijn, menstruatiepijn, acute lage rugpijn, spier-, gewrichtspijn.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Bij maagdarmklachten/ -zweren, maagbloeding, perforatie maagdarmkanaal, ernstige lever-/ nierfunctiestoornis of hartfalen, afwijking beenmerg, een bloedziekte, actieve bloedingen (ook in hersenen) of tekort bloedplaatjes. Overgevoeligheid voor NSAID's, zoals diclofenac, aspirine en ibuprofen. Tijdens de laatste 3 maanden van de zwangerschap.
Zwangerschap Mag NIET gebruikt worden, tenzij op strikt advies arts
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden
Gebruiksbeperking Als u zwanger wilt worden. Allergie voor pinda's of soja. Diabetici en personen ouder dan 65 jaar, overleg eerst met arts. Kan rijvaardigheid en machinegebruik beïnvloeden.
Huisarts Als er sprake is van langer dan twee weken pijnklachten of al langer dan een week griepverschijnselen die niet verbeteren. Bij drie dagen per week of vaker pijnstillers nodig hebben tegen hoofdpijn. Bij gebruik van een NSAID en last krijgt van de maag of donkerzwarte ontlasting.
Werkzame stoffen Diclofenackalium 12.5 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Ontstekingsremmend, koortsverlagend en pijnstillend.

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Diclofenac, dit is een ontstekingsremmende pijnstiller. Dit soort pijnstillers wordt ook wel NSAID's genoemd. NSAID werkt pijnstillend, ontstekingsremmend en koortsverlagend. Diclofenac heeft met een groot aantal medicijnen een wisselwerking. Als u medicijnen gebruikt leest u dan voor gebruik de bijsluiter van Diclofenac goed door of de werkzamestof in uw medicijnen wordt benoemd. De informatie op onze site is niet de officiële bijsluiter zoals bij het product geleverd. Mocht u twijfelen raadpleeg dan uw huisarts of apotheker.

Pijn:

Pijn is een alarmsignaal van het lichaam om aan te geven dat er sprake is van een verwonding.

Behandeling:

In de meeste gevallen is paracetamol de veiligste manier om pijn te bestrijden. Dit heeft de minste bijwerkingen en werkt meestal goed. In sommige gevallen werkt een ontstekingsremmende pijnstiller, zoals diclofenac, beter. Bijvoorbeeld bij ontstekingen of wanneer u last heeft van pijnlijke zwellingen na een operatie of tandheelkundige ingreep.

Werking:

Diclofenac verhindert dat het pijnsignaal aan de hersenen doorgegeven wordt. Bovendien remt het ontstekingen, waardoor pijn, zwelling en roodheid verminderen. Het pijnstillende effect begint na 1 uur. Deze werking houdt ongeveer 6 uur aan. De tabletten met vertraagde afgifte werken na ongeveer 2 uur. De werking houdt wel langer aan, namelijk 12 tot 24 uur.

Productinformatie over Sanias Diclofenac Kalium 12,5 mg

  • Merk: Sanias
  • Ean: 8716049005365
  • Artikel: 756-629