Sperti Preparation H Aambeienzalf 50 gr

Op voorraad
15,99

Sperti Preparation H aambeienzalf

Sperti aambeienzalf behandelt klachten die het gevolg zijn van aambeien. Zoals jeuk, vochtafscheiding, bloedinkjes, pijn of een combinatie van die klachten. Sperti aambeienzalf heeft een verzachtend en verkoelend effect op de gevoelige huid van de anus. Je kunt verlichting merken van de jeuk, de pijn of het branderige gevoel. De zalf is geschikt voor zowel uitwendige als inwendige aambeien.

 • Geschikt voor inwendige en uitwendige aambeien
 • Verlichting van de jeuk, pijn of branderige gevoel
 • Verzachtend en verkoelend
 • Grote verpkking van 50 gram

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8712769000246
Registratienummer 02884
Productnaam Sperti preparation H Aambeienzalf
Registratiecode RVG
ATC-code C05AX03
Netto inhoud 50 GR
GPC-nummer 10000848
GPC-omschrijving Aambeien
Dosering Ochtend,avond+na elke stoelgang weinig zalf
Leeftijd Vanaf 18 jaar
Gebruiksadvies Na elke stoelgang anale opening reinigen met zacht toiletpapier en washandje lauw water, droog daarna voorzichtig
Bewaarinstructie Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren. Dit middel heeft geen speciale bewaarcondities.
Houdbaarheidinstructie Na opening 14 dagen houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op verpakking na 'Niet gebruiken na' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 18 jaar. - Niet langer dan 2 weken achtereen gebruiken.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Zalf
Te gebruiken bij Behandeling van klachten ten gevolge van aambeien.
Niet gebruiken bij Overgevoelig voor een van de werkzame bestanddelen of hulpstoffen in dit geneesmiddel.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Niet gebruiken bij kinderen. Raadpleeg arts bij pijnlijke en bloedende aambeien en/of aanhouden de klachten. Niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder overleg met arts.
Huisarts Als de klacht al 2 weken of langer bestaat en/of als er sprake is van bloed of slijm bij ontlasting, of een uitstulping bij de anus die erg gezwollen is en veel pijn doet of als er een uitstulping bij de anus voelbaar is en er twijfel is of het een aambei is. Bij het houden van pijn en problemen.
Werkzame stoffen Levende gist extract 10 mg/g , Haaienlevertraan 30 mg/g
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Voor de behandeling van aambeien

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je nog geen antwoord hebt op je vragen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering en gebruik

Breng bij klachten 's morgens en 'avonds en na elke stoelgang een beetje zalf aan op en rond de anus. Na elke stoelgang reinig je de anale opening eerst met zacht toiletpapier, daarna met een washandje en lauw water.

Droog vervolgens voorzichtig, bij voorkeur door te deppen met een zachte handdoek.

Kinderen:
Er is geen of zeer beperkte informatie over de behandeling van aambeien bij kinderen, het gebruik is derhalve niet aanbevolen bij kinderen.

Zwangerschap en borstvoeding:
Sperti Preparation H, aambeienzalf kan - voor zover bekend - zonder bezwaar overeenkomstig het voorschrift worden gebruikt tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding. Vraag je arts of apotheker om advies voordat je een geneesmiddel gaat gebruiken.

Let op!
Raadpleeg arts bij langdurig gebruik, bij aanhouden of terugkeren van klachten. Zorg voor goede hygiëne en voor een zachte ontlasting. Wacht niet te lang om naar de wc te gaan.

Samenstelling

De werkzame bestanddelen zijn:
Per gram zalf: 10 mg levende gist extract en 30 mg haaienlevertraan
De andere bestanddelen zijn:
Witte vaseline, vloeibare paraffine, wolvet, absorptie base (vloeibare paraffine, vaseline, wolvet, wolvet alcoholen, ozokeriet, butylhydroxytolueen (BHT)), thijmolie, glycerol (E422), methyl phydroxybenzoaat (E 218), propyl p-hydroxybenzoaat (E 216). 

Wat zijn aambeien?

Aambeien zijn uitgezette bloedvaatjes, die soms zichtbaar zijn als knobbels rond de anusopening (uitwendige aambeien). Soms zitten ze binnen de anus en zijn ze onzichtbaar (inwendige aambeien). Vaak zijn aambeien het gevolg van overmatige druk op de bloedvaatjes rond de anus, bv. bij moeilijke stoelgang of zwangerschap.

Wat kun je zelf doen om aambeien te voorkomen?

 • Probeer de stoelgang te bevorderen, door voedingsmiddelen zoals rogge- of volkorenbrood,
  zilvervliesrijst, verse groente en fruit (pruimen) te eten, en door voldoende aan lichaamsbeweging te doen.
 • Wacht niet te lang en neem alle tijd om naar het toilet te gaan.
 • Zorg voor goede hygiëne, zoals het zorgvuldig wassen van de anusstreek.
 • Verwijder irriterend materiaal. Dit kan helpen de symptomen van aambeien te verlichten

 

Productinformatie over Sperti Preparation H Aambeienzalf

 • Merk: Sperti
 • Ean: 8712769000246
 • Artikel: 710-973