Specialistische mondverzorging * Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs

Lees meer

Resultaten 1 t/m 11 van 11

Ecosym Dagbehandeling Gel
Ecosym Dagbehandeling Gel
100 ml
5
Maandag in huis 6% korting
3x Ecosym Tandpasta Gebitsprothesen
3x Ecosym Tandpasta Gebitsprothesen
75 ml
1
Maandag in huis 9% korting
Ecosym Dagbehandeling Gebitsborstel
Ecosym Dagbehandeling Gebitsborstel
5
Maandag in huis
Ecosym Weekbehandeling	 Forte
Ecosym Weekbehandeling Forte
100 ml
5
Maandag in huis 6% korting
Ecosym Weekbehandeling Gebitsbakje
Ecosym Weekbehandeling Gebitsbakje
Maandag in huis
3x Ecosym Weekbehandeling	 Forte
3x Ecosym Weekbehandeling Forte
100 ml
5
Maandag in huis 9% korting
Ecosym Tandpasta Gebitsprothesen
Ecosym Tandpasta Gebitsprothesen
75 ml
1
Maandag in huis 6% korting
6x Ecosym Dagbehandeling Gebitsborstel
6x Ecosym Dagbehandeling Gebitsborstel
5
Maandag in huis 7% korting
Ecosym Mondmassage Borstel
Ecosym Mondmassage Borstel
1
Maandag in huis 5% korting
4x Ecosym Weekbehandeling Gebitsbakje
4x Ecosym Weekbehandeling Gebitsbakje
Maandag in huis
4x Ecosym Mondmassage Borstel
4x Ecosym Mondmassage Borstel
1
Maandag in huis 9% korting

Specialistische mondverzorging

Je mond is een orgaan waar helaas ook problemen in voor kunnen komen. Op Plein vind je een groot aanbod van specialistische mondverzorging van diverse merken.

Vaak zijn deze problemen zeer vervelend en kunnen ze je belemmeren in het dagelijks leven. Aften kunnen bijvoorbeeld zeer pijnlijk zijn waardoor het praten en eten bemoeilijkt wordt. En als je last hebt van een droge mond kan je je daar erg onzeker over voelen met als gevolg dat er sociale problemen ontstaan. Voor deze specifieke problemen en meer heeft Plein een breed assortiment met producten die je ondersteunen en helpen bij je probleem.

Aften en wondjes

Aften zijn zeer pijnlijk zweertjes die in de mond voorkomen. Helaas is het niet exact bekend waardoor een aft in de mond ontstaat. Er zijn diverse middelen die de pijn van een aft kunnen verlichten. Kies bijvoorbeeld voor Pyralvex, een aantipmiddel die de pijn verlicht en ontstekingsremmend werkt. Daarnaast zijn er ook sprays die de pijn kunnen verlichten waaronder GUM AftaClear.

Droge mond

Als je door omstandigheden een droge mond hebt, dan kan dat ontzettend vervelend zijn. Je mond wordt vaak erg gevoelig en het kan problemen geven bij spreken en slikken. Gelukkig zijn er producten die deze klachten kunnen verlichten. Wil je een snelle verlichting? Kies dan voor een mondspray van Dentaid Xeros. Deze is speciaal ontwikkeld voor de droge mond en stimuleert de speekselklieren.

Gebitsbescherming

Door het consumeren van zure producten, bijvoorbeeld frisdrank, kan het gebit beschadigen. Het glazuur lost op en er is sprake van erosie. Om het glazuur te beschermen, adviseren wij om te poetsen met Sensodyne Proglasur.
Daarnaast kan het gebit beschadigd raken door onbewust tanden knarsen (bruxisme: de boventanden en de ondertanden schuiven dan krachtig over elkaar heen). Dit gebeurt vaak ’s nachts en kan veel schade aanrichten. Het is daarom belangrijk om de slijtage van het glazuur te stoppen. Als je knarst is het aan te raden om ’s nachts een beschermgebitje te dragen, bijvoorbeeld van het merk Sleepright.

Gevoelige tanden

Door een verkeerde poetsmethode, een te harde tandenborstel of tandvleesontsteking kunnen de tandhalzen bloot komen te liggen. Dit kan vervelende klachten opleveren die voornamelijk bij kou naar voren komen. Bijvoorbeeld bij het drinken van koud water of bij het eten van een ijsje. Plein heeft een breed assortiment aan producten die speciaal ontwikkeld zijn om gevoelige tanden tegen te gaan waaronder Vitis Sensitive en Elmex Sensitive Professional.

Plaqueverklikkers

Het is belangrijk om de plaquebacteriën van het gebit af te poetsen. Helaas zijn de plaquebacteriën met met het blote oog moeilijk te zien. Plaqueverklikkers van bijvoorbeeld Lactona, GUM of TePe, kunnen hierbij een uitkomst bieden. Door op het tablet te kauwen, komt er een stof vrij die zich aan de plaquebacterien hechten, de aanwezige plaque kleurt dan roze of blauw. Deze tabletten zijn zeer efficiënt om plaque weg te poetsen. Voor kinderen kunnen deze tabletten ook een goede controle zijn na het poetsen, hierdoor kan de poetstechniek verbeterd worden.

Kindergebit verzorgen

Een kindergebit is heel anders dan een volwassen gebit en heeft daardoor ook andere zorg en andere verzorgingsproducten nodig. De tandenborstel moet natuurlijk aangepast zijn voor de kindermond en de tandpasta heeft een aangepast fluoride gehalte. Speciaal voor kinderen heeft Oral-B de Stages tandenborstel en Elmex heeft een speciale Peuter tandpasta.

Kunstgebit reinigen en kleefpasta

Een kunstgebit moet dagelijks worden gereinigd. Dit kun je beter niet met een gewone tandpasta doen. Door gebruik te maken van een gewone tandpasta kunnen er namelijk krasjes ontstaan in de prothese. In deze krasjes is de kans groot dat vuil zich sneller ophoopt. Zit je kunstgebit niet helemaal goed vast? Gebruik dan een speciaal kleefmiddel van bijvoorbeeld het merk Fittyent. Andere producten uit het assortiment met kleefmiddelen vind je eenvoudig op Plein.

Orthodontie & beugel

Als je een beugel draagt, moet je je gebit extra goed verzorgen. Door de apparatuur blijft er sneller plaque achter waardoor de kans op gaatjes wordt vergroot. Er zijn speciale producten die je gebit tijdens deze periode goed ondersteunen. Zo zijn er speciale tandpasta’s, mondspoelmiddelen, maar ook tandenborstels die speciaal ontwikkeld zijn voor mensen die een (vaste) beugel dragen.

Kauwgom

Kauwgom is dient niet alleen maar voor een lekkere smaak in de mond, maar heeft ook een andere functionaliteit. Wanneer er op kauwgom gekauwd word, dan worden de speekselklieren gestimuleerd, om speeksel aan te maken. Speeksel heeft een beschermende factor, het zorgt er namelijk voor dat de zuurgraad in de mond na het eten sneller geneutraliseerd wordt. Kies wel voor een suikervrije kauwgom van bijvoorbeeld Xylifresh. CB12 kauwgom is niet alleen suikervrij, maar die bevat ook nog een ingrediënten die een slechte adem voorkomen.

Slechte adem

Een slechte adem wordt over het algemeen veroorzaakt door bacteriën in de mond. Het meest voorkomende probleem zijn de bacteriën die zich achterop de tong hechten. Deze bacteriën scheiden zwavelgassen uit, waardoor een slechte adem ontstaat. Belangrijk is om goed je tong te reinigen en producten te gebruiken die ontwikkelt zijn om een slechte adem tegen te gaan. Deze producten elimineren de bacteriën en de zwavelgassen. Een merk die een slechte adem bestrijdt is bijvoorbeeld Halita.

Tandvleesontsteking

Als je tandvlees bloedt tijdens het tandenpoetsen of bij het reinigen tussen de tanden en kiezen dan is er sprake van een ontsteking. Een goede mondhygiëne is belangrijk om tandvleesontsteking te voorkomen. Heb je last van een tandvleesontsteking dan zijn er diverse middelen die de tandvleesontsteking kunnen verminderen, bijvoorbeeld Perio-Aid. Vaak mogen deze producten slechts tijdelijk worden gebruikt. Deze worden daarom geadviseerd door de mondhygiëniste of tandarts.
Is je tandvleesontsteking verholpen of wil je tandvleesontsteking voorkomen? Gebruik dan dagelijks de producten van Bluem of Vitis Gezond tandvlees.

Wittere tanden

Wil je graag wittere tanden? Er zijn tandpasta’s op de markt die je tanden optisch witter laten lijken, bijvoorbeeld Colgate Max White One Optic. Daarnaast zijn er ook tandpasta’s die hydroxyapatiet bevatten. Door deze stof wordt de natuurlijke kleur van de tand hersteld. Een voorbeeld hiervan is Vitis Whitening. Wil je de kleur van je witte tanden op peil houden, maak dan aanvullend gebruik van een whitening mondspoelmiddel.

Op Plein vind je een groot assortiment met specialistische mondverzorgingsproducten. Weet je niet welk product je het beste kan gebruiken? Neem contact op met onze klantenservice via [email protected] of op telefoonnummer 088-8000 200. Zij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs