A.Vogel Boldocynara 80 tabletten

Op voorraad
13,19

A.Vogel Boldocynara 

A.Vogel Boldocynara tabletten is een traditioneel kruidengeneesmiddel dat wordt toegepast bij spijsverteringsklachten, zoals brandend maagzuur, een opgeblazen gevoel, winderigheid en misselijkheid. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op traditioneel gebruik en niet op klinisch bewijs. Boldocynara tabletten is niet geschikt voor onder de 18 jaar

 • Bij winderigheid (lucht in de darmen)
 • Bij misselijkheid, opgeblazen gevoel en brandend maagzuur*
 • Plantaardige, ecologisch geteelde ingrediënten
 • Kan dagelijks gebruikt worden
 • Geschikt voor 18 jaar en ouder

*Bij brandend maagzuur moet je langere tijd de tabletten slikken voordat deze helpen

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8711596577846
Registratienummer 114386
Productnaam A.Vogel Boldocynara
Registratiecode RVG
Netto inhoud 80 ST
GPC-nummer 10000861
GPC-omschrijving Plantaardige middelen
Dosering 2x per dag 1 tablet
Maximale dagdosering 2 tabletten
Gebruiksadvies Tablet innemen met water. Bij geen verbetering klacht binnen 14 dagen, raadpleeg arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Lege flacon in de glasbak deponeren.
Houdbaarheidinstructie Na opening 3 maanden houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op verpakking en inhoud na 'Niet gebruiken na' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Traditioneel kruidengeneesmiddel toegepast bij spijsverteringsklachten, zoals brandend maagzuur, een opgeblazen gevoel, winderigheid en misselijkheid. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op traditioneel gebruik en niet op klinisch bewijs.
Niet gebruiken bij Allergie voor de actieve componenten, planten van de familie van de Cynara scolymus (Artisjok), Taraxacum officinalis (Paardenbloem), Peumus boldus (Boldo), Silybum marianum (Mariadistel), of één van de andere stoffen die in dit geneesmiddel zitten. Niet gebruiken bij galwegobstructie en/of darmobstructie.
Zwangerschap Mag NIET gebruikt worden
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden
Gebruiksbeperking Dit product is niet bedoeld voor personen jonger dan 18 jaar.
Werkzame stoffen Cynara-extract 230 mg/tablet , Taraxacum-extract 60 mg/tablet , Peumus-extract 35 mg/tablet , Silybum-extract 160 mg/tablet
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Traditioneel kruidengeneesmiddel
Hulpstoffen :

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Waarvoor gebruik je Boldocynara tabletten van A.Vogel?

Je spijsvertering heeft tot doel om voedingsstoffen en bouwstoffen uit je dagelijkse voeding te halen. Alles wat je niet nodig hebt of kunt gebruiken moet je lichaam weer verlaten. Om de spijsvertering goed te laten verlopen, moeten verschillende organen nauwgezet hun werk doen. En daar kan nog wel eens wat mis gaan. Ruim 2 miljoen Nederlanders hebben dagelijks last van hun spijsvertering. Boldocynara tabletten van A.Vogel helpen bij 4 van de meest voorkomende spijsverteringsklachten: een opgeblazen gevoel, winderigheid, misselijkheid en (als je de tabletten langere tijd slikt) brandend maagzuur.

Dosering en gebruik

Het is belangrijk om de tabletten altijd precies zo in te nemen zoals beschreven in de bijsluiter. Twijfel je over het juiste gebruik? Neem dan contact op met je arts, apotheker. Het product is geschikt voor je als je 18 jaar of ouder bent.

Neem (tenzij anders voorgeschreven) 2 maal daags 1 tablet. Innemen met wat water. 

Aanbevolen dosering niet overschrijden. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Samenstelling

De actieve bestanddelen zijn ethanolextracten van Cynara scolymus, Taraxacum officinalis, Peumus boldus en Silybum marianum. 

Een tablet (250 mg) bevat 230 mg Cynara scolymus extract (overeenkomend met 50-100 mg verse bladeren), 60 mg Taraxacum officinalis extract (overeenkomend met 15-35 mg verse plant (wortel en kruid), 35 mg Peumus boldus extract (overeenkomend met 3,5 mg gedroogde bladeren) en 160 mg Silybum marianum extract (overeenkomend met 80 mg gedroogde vruchten).

Andere bestanddelen (hulpstoffen) in dit middel zijn: microkristallijne cellulose, katoenzaadolie.

Wat moet je verder nog weten over dit product?

 • Het is raadzaam om het gebruik van voedingssupplementen en (homeopathische) geneesmiddelen met je behandelend arts te bespreken bij gelijktijdige medische behandeling, zoals medicijngebruik of een operatie.
 • Zwangerschap, borstvoeding en vruchtbaarheid
  Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met je arts of apotheker voordat je dit geneesmiddel gebruikt. Wegens onvoldoende gegevens wordt het gebruik van A.Vogel Boldocynara tabletten uit voorzorg niet geadviseerd tijdens de zwangerschap en de periode van borstvoeding.
 • Dit product is ongeschikt voor personen jonger dan 18 jaar.
 • Dit product kent mogelijke bijwerkingen lees voor gebruik de bijsluiter of dit product geschikt voor je is. Lees hier de bijsluiter

Productinformatie over A.Vogel Boldocynara

 • Merk: A.Vogel
 • Ean: 8711596577846
 • Artikel: 925-155