Retourneren

Niet helemaal tevreden over je bestelling?
Je hebt het recht om binnen een termijn van 30 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. Dit is de zogeheten afkoelingsperiode. De herroepingstermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kunt daarvoor gebruik maken onze retourprocedure:
 1. Controleer of het artikel compleet, ongebruikt en onbeschadigd is.
 2. In de e-mail met de verzendbevestiging (Je Plein bestelling is onderweg) vind je het retourformulier.
 3. Stuur de artikelen kosteloos retour naar het vermelde antwoordnummer en voeg het ingevulde retourformulier bij. Let op dat je in België dit enkel kunt doen via een Postnl retourpunt, (en niet via Bpost).
 4. Heb je geen printer? Vermeldt het retournummer duidelijk op een los papier in de doos.  Het retournummer vind je onder de barcode en begint met de cijfers 66 gevolgd door je orderreferentie. 
 5. Wij betalen het gehele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzend- en betaalkosten) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat je aangetoond hebt dat deze zijn opgestuurd.
Je kunt ook gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht.
Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende jouw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.
 
Gevolgen van de herroeping
Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment gedaan hebt, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie verricht hebt, tenzij je uitdrukkelijk anderszins ingestemd hebt; in ieder geval zullen wij voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening brengen. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen teruggezonden hebt, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.
 
Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.
 
De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor onze rekening.
 
Ons retouradres :
Plein.nl / Plein.be
Antwoordnummer 16608
4780 WS Moerdijk
Nederland / Pays-Bas
 
Retourvoorwaarden
Graag het artikel terugsturen als het artikel compleet is en het in de (voor zover mogelijk) originele staat is en in de fabrieksverpakking zit.  Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. Voor het beoordelen van verbruiksartikelen, zoals schoonmaakmiddelen, etenswaren en vloeistoffen, is het niet nodig om ze uit te pakken en gebruiken. Als je dit toch doet zijn deze artikelen niet meer verkoopbaar, en is de waardevermindering 100%.
 
Uitzondering herroepingsrecht:
Hygiëneartikelen waarvan de verzegeling na de levering is verbroken kunnen niet geretourneerd worden. Ook zijn geneesmiddelen en bestrijdingsmiddelen uitgesloten van retourzending wanneer de verzegeling is verbroken.

 

Voorbeelden van artikelen die zonder verzegeling niet retour genomen worden:
  • Tandenborstels
  • Scheermesjes & scheerkoppen
  • Ragers
  • Speentjes
  • Cosmetica
  • Oordopjes
  • Vlooien & tekenmiddelen
 Nieuw bij PostNL, retourneren bij de pakketbezorger
PostNL bezorgers nemen retourzendingen mee als ze een nieuw pakketje brengen. Zonder afspraak of afhaalopdracht. PostNL heeft de volgende voorwaarden voor deze service:
 • Verpak je retourzending in een geschikte verpakking (max. 175x58x78 cm en <23 kg).
 • Voorzie het pakket van een geldig retouradres met barcode. Deze barcode vind je in de mail met de verzendbevestiging (Je Plein bestelling is onderweg) en kun je laten scannen.
 • Geef je pakket mee aan de pakketbezorger die een pakket bij jou komt bezorgen. Je krijgt direct een verzendbewijs met track & trace code. Let op: je kunt maximaal 5 pakketten per keer meegeven.