Op een toekomstbestendige samenwerking voorbereid

Plein | woensdag 6 juli | Algemeen

Plein en PostNL vinden duurzaamheid belangrijk. Wist je dat jouw pakket 100% CO₂ neutraal wordt bezorgd? Dat is een fijne gedachte! Dit doen wij bij Plein o.a. om zo duurzaam mogelijk je pakket te bezorgen:

Duurzaam verpakt

Duurzaam verpakt

Al onze dozen zijn gemaakt van 100% gerecycled karton. Als je deze na ontvangst weer inlevert bij het oud papier dan wordt deze gerecycled en kan er weer een doos van worden gemaakt. 

Minder lucht vervoeren

Minder lucht vervoeren

50% van de inhoud van een doosje bestaat uit lucht. Maar bij Plein gebruiken we waar dat mogelijk is onze inpakmachines die de dozen zover mogelijk invouwen en reduceren daardoor de lucht uit de pakketten. Het gevolg is meer pakketten in één keer kunnen vervoeren. En dat helpt weer bij het reduceren van CO₂. 

Groene kilometers

Groene kilometers

De vrachtwagens en bezorgbussen van PostNL rijden zoveel mogelijk op duurzame brandstoffen zoals HVO100, Bio-LNG en groengas. Daarmee kunnen ze 60 tot 90% CO₂ besparen per gereden kilometer.

Duurzame energie

Duurzame energie

Jouw pakket wordt 100% CO₂ neutraal gesorteerd in de PostNL sorteercentra. Mede dankzij het gebruik van zonnepanelen, zuinig verbruik van energie en inkoop van duurzame energie.

Elektrisch rijden

Elektrisch rijden

Om jouw pakket duurzaam te bezorgen maakt PostNL zoveel mogelijk gebruik van emissievrije voertuigen. Zo bezorgen ze brieven en pakketten al met ruim 2.100 elektrische bussen, (bak)fietsen, scooters en licht elektrische voertuigen.

Uitstoot compenseren

Uitstoot compenseren

Om je pakket 100% CO₂ neutraal thuis te laten bezorgen wordt de resterende CO₂-uitstoot gecompenseerd door PostNL. Zo garanderen ze een netto nul CO₂-uitstoot van deur tot deur. 

lLaag retourpercentage

Laag retourpercentage

Het retourpercentage bij Plein is erg laag en we proberen het aantal retouren zoveel mogelijk te voorkomen. Dit doen wij door een zo gedetailleerd mogelijke product omschrijving te geven, goede product foto's te plaatsen en kwalitatieve reviews bij de producten toe te voegen om jou als consument de juiste keuze te laten maken!

Kortom: bij Plein werken wij er samen met onze partners hard aan om het verpakken, verzenden en retourneren van jouw bestelling zo efficiënt en duurzaam mogelijk te maken.

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.