Wratten & schimmels Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs

Lees meer

Resultaten 41 t/m 43 van 43

Mycosan Behandelset Kalknagel
Mycosan Behandelset Kalknagel
5 ml
2
Tijdelijk uitverkocht 25% korting
Wortie Wratten Verwijderaar
Wortie Wratten Verwijderaar
50 ml
1
16% korting
Wortie Wratten Verwijderaar Advanced
Wortie Wratten Verwijderaar Advanced
50 ml
1
12% korting

Wratten en schimmels

Wratten en schimmels zijn enorm hardnekkig, besmettelijk en vervelend maar gelukkig niet gevaarlijk. Tegenwoordig kun je dit heel goed thuis behandelen met medische hulpmiddelen of gezondheidsproducten.

Alleen als je hele hardnekkige wratten hebt of de wratten zitten op het gelaat dan is het verstandig om wel een arts te raadplegen.

Wratten

Wratten worden veroorzaakt door een virus, waardoor ze erg besmettelijk zijn. De tijd tussen besmetting en ontstaan van een wrat kan 3 tot 6 maanden of soms nog langer zijn. Er zijn verschillende soorten wratten met verschillende kenmerken. Veelvoorkomende wratten zijn de Verruca vulgaris, een gewone wrat met als kenmerk rond, scherp begrensd en sterk verhoornend. Je hebt dan meestal meerdere wratten bij elkaar en zitten vooral op de handen, knieën, elleboog of in het gezicht.

Een andere veelvoorkomende wrat is Verruca plantaris. Dit is de bekende voetwrat aan de voetzool. Meestal krijg je deze wratten omdat het virus dat deze wrat verspreid graag in vochtige ruimten verkeert zoals zwembaden, douches van sporthallen of gymzalen. Maar ook in je eigen douche kun je wratten krijgen als familieleden last hebben van wratten of je kunt jezelf her besmetten als je al wratten hebt.

Voorkomen van wratten

  • Douche in openbare ruimtes nooit op blote voeten, draag altijd iets van slippers aan je voeten. Deel de slippers niet met anderen.
  • Loop in zwembaden nooit op blote voeten langs de baden maar loop op slippers.
  • Gebruik je eigen handdoek.
  • Als er iemand in de familie wratten heeft zorg dan dat je handdoeken en sokken minimaal op 60ºC wast
  • Droog je voeten en handen altijd goed af.
  • Voorkom zweetvoeten door goed geventileerde schoenen te dragen met katoenen sokken.
  • Krab nooit aan wratten, juist het bovenste laagje is erg besmettelijk.
  • Als je wratten hebt moet je altijd je handen wassen als je ze hebt aangeraakt.  

Behandelen van wratten

Als je wratten hebt wil je er graag vanaf. Dit kan op verschillende manieren. Als ze hardnekkig zijn kun je naar de huisarts gaan, daar wordt de wrat vaak aangestipt met stikstof waardoor deze bevriest en na één of meerdere keren verdwijnt. Soms brand de huisarts de wrat nog weg. Daarnaast zijn er bij de drogist geneesmiddelen te koop waarmee je de wratten te lijf kunt gaan en tegenwoordig zijn er ook medische hulpmiddelen of gezondheidsproducten.

Medische hulpmiddelen tegen wratten zijn er in verschillende uitvoeringen. Je hebt:

  • Wrattenpennen
  • Bevriezingsmethode

Wratjes die geen wratjes zijn

Sommige mensen hebben last van steelwratjes. Steelwratjes zijn zachte, goedaardige huidinstulpingen in de vorm van een bobbeltje of steeltje. Steelwratjes horen niet thuis in de wrattenfamilie dus eigenlijk is de naam misleidend. Je krijgt ze meestal onder de oksels, in de hals of nek en bij de borst. Ze zijn onschuldig, niet pijnlijk en ook niet besmettelijk. Ze zijn eigenlijk alleen maar lastig, ontsierend en kunnen jeuken. Juist omdat ze ontsierend zijn wil je ze graag verwijderen. Gelukkig kun je ook voor het verwijderen van steelwratjes terecht op Plein.

Schimmels

Voetschimmel en kalknagels zijn verschillende aandoeningen die vaak met elkaar verward worden. Ze worden beiden veroorzaakt door natuurlijke schimmels maar moeten anders behandeld worden.

Een voetschimmel is een schimmelinfectie, die zich niet zoals de kalknagel beperkt tot de nagel, maar op je hele voet kan zitten. De meest voorkomende voetschimmel is bekend onder de naam “zwemmerseczeem” Eigenlijk is zwemmerseczeem een hele verkeerde naam want het gaat wel degelijk om een schimmel en geen eczeem. Voetschimmel behandel je met een geneesmiddel, vaak een crème en/of poeder die te koop is bij de Drogist of apotheek.

Kalknagels worden ook wel schimmelnagels genoemd. Het is een schimmelinfectie aan je nagels. Je kunt kalknagels aan zowel handen en voeten hebben. Kalknagels zijn besmettelijk. Het begint vaak aan één nagel en verspreidt zich daarna. Kalknagels kun je wel goed behandelen met medische hulpmiddelen of gezondheidsproducten.

Kalknagel behandelen

Een kalknagel is vaak een lelijke nagel waar je graag vanaf wilt. Als je begint met behandelen van een kalknagel moet je je realiseren dat je hier maanden mee bezig bent en het dagelijks moet behandelen. Af en toe er iets opsmeren helpt niet. Zelfs als de nagel schoon is ben je nog niet klaar en moet je nog even doorgaan met behandelen om er zeker van te zijn dat de schimmel helemaal weg is.

Medische hulpmiddelen en gezondheidsproducten tegen kalknagels bevatten schimmeldodende werkzame stoffen die er voor zorgen dat je weer schone nagels krijgt. Er bestaat ook kalknagelolie maar daarvan is de werking nooit bewezen dit geldt ook voor tea Tree Olie of Azijn.

Als bij de medische hulpmiddelen of gezondheidsproducten niet het geschikte product staat kijk dan ook eens bij de geneesmiddelen op Plein. Hier kun je misschien het product dat je zoekt wel vinden.

Wil je wratten of kalknagels behandelen lees dan voor gebruik de gebruiksaanwijzing want er staan waarschuwingen in die voor jou van belang kunnen zijn.

Wil je graag advies of meer informatie over een bepaald product? Neem contact op met onze gecertificeerd drogist Marjolein. Zij helpt je graag verder. Je kunt haar een berichtje sturen via [email protected]