Boegem

Boegem Balsem is een medisch hulpmiddel en wordt toegepast als eerste hulp behandeling van de verbrande (bestraalde) huid die gesloten is. Tevens verzorgt Boegem Balsem de ruwe, droge, geïrriteerde (gesloten) en schrale huid.
Lees meer

Resultaten 1 t/m 1 van 1

Boegem Balsem Tube
Boegem Balsem Tube
80 ml
1
Morgen in huis

Boegem Balsem

Kees Boegem is de bedenker van Boegem balsem. In 1992 bracht hij Boegem Balsem op de markt. In 2005 is Boegem Balsem gecertificeerd als medisch hulpmiddel bij verbrandingen van de gesloten huid.

Boegem Balsem is een zalf die gebruikt kan worden bij verbrande maar gesloten huid. De balsem helpt om de huid te koelen en zo de pijn van een brandwond te verzachten. 

De Boegem balsem bevat uitsluitend plantaardige oliën. De belangrijkste ingrediënten zijn sesamum indicum (sesamolie) en helianthus annuus (zonnebloemolie) aangevuld met petrolatum (vaselinum album). Aan de balsem zijn verder geen kleurstoffen of conserveringsmiddelen toegevoegd.

De theorie achter Boegem is dat de werkzame stoffen in de balsem de bloedsomloop in de huid optimaliseren zodat alles in zijn werk gesteld wordt om de hitte waarmee de huid te maken krijgt na een verbranding snel af te voeren.

Goed om te weten

Voordat je Boegem Balsem gaat gebruiken is het belangrijk dat je de brandwond koelt met lauw water. Bij ernstige brandwonden kun je beter niets op de wond doen en direct een huisarts of andere medische hulp inschakelen.

Boegem balsem kopen op Plein.nl

Op Plein.nl vind je de balsem van Boegem. Handig om in huis te hebben, want je weet immers maar nooit en een ongeluk zit in een klein hoekje. Bestel Boegem balsem nu bij Plein. Altijd snel in huis!