Doils

Doils & Catoils zijn hoog kwalitatieve voedingssupplementen waarvan wetenschappelijk bewezen is dat het de gezondheid van je dier ondersteunt.
Lees meer

Resultaten 1 t/m 2 van 2

Doils Joint Omega-3 Olie
Doils Joint Omega-3 Olie
236 ml
2
Morgen in huis
Doils Skin Omega-3 Olie
Doils Skin Omega-3 Olie
236 ml
2
Morgen in huis 12% korting

Doils & Catoils Omega-3 Visolie

Doils & Catoils zijn hoog kwalitatieve voedingssupplementen waarvan wetenschappelijk bewezen is dat het de gezondheid van je huisdier ondersteunt en preventief werkt tegen ziektes. Doils is speciaal voor je hond en Catoils voor je kat. 

Doils & Catoils is superzuivere en geconcentreerde visolie waaraan een hoge dosis vitamine E is toegevoegd. De olie wordt bereid uit diepzeevis en door speciale extractieprocedures extra gezuiverd. De pollutie van de olie, voor wat betreft zware metalen, PCB's, dioxines en ander polluenten, is veel lager dan de toelaatbare waarden. Dit maakt het product zeer veilig voor gebruik.

Visolie bestaat uit vetten, waarvan de onverzadigde vetzuren gezond zijn voor mens en dier vooral als het om meervoudig onverzadigde vetzuren gaat. Deze gezonde vetzuren benoemen we met de term: PUFA (Poly-Unsaturated Fatty Acids of meervoudig onverzadigde vetzuren). Er zijn twee belangrijke PUFA’s: omega-3 vetzuren en de omega-6 vetzuren. De belangrijkste omega-3 vetzuren zijn EPA en DHA.

Voordelen Doils & Doils Catoils

  • De herkomst van de vis is verantwoord, de diepzee-vissoorten worden gevangen zonder dat het toekomstige behoud ervan in gevaar wordt gebracht.
  • De visolie is goed gezuiverd door de speciale extractieprocedures.
  • De visolie is vrij van verontreiniging met PCB's en zware metalen.
  • Ondersteunt de gezondheid van jouw hond of kat.
  • Werkt preventief tegen ziektes.
  • de zuiverheidsnomen die worden gehanteerd, zijn menselijk en liggen veel hoger dan de gewoonlijk gebruikte veterinaire normen voor olie.

Doils Joint

Doils Joint is speciaal voor jouw hond. Er zijn een aantal verschillende Doils varianten met ieder hun eigen werking. Doils Joint heeft ontstekingsremmende en gewricht versoepelende eigenschappen. Hierdoor hebben zij een gunstig effect op alle vormen van artrose en spondylose. Het houdt honden actief en bewegelijk. In deze visolie zitten geen schadelijke reststoffen zoals zware metalen, PCB’s en dioxines. Hierdoor is het product volkomen veilig voor je hond.

Doils Skin

Naast de Doils Joint versie heb je ook de Doils Skin variant. Dit is een visolie die ondersteuning biedt bij het herstel van diverse huid- en vachtproblemen bij honden zoals overmachtig verharen, kale plekken, doffe vacht, jeuk door allergie en ontstekingen. Door de onverzadigde vetzuren is deze visolie goed voor de huid en vacht.

Doils Vital

Naarmate een hond ouder wordt kan hij last gaan krijgen van zijn hart en nieren. Voor die honden is er Doils Vital. Het product bestaat voor 62% uit gezuiverde visolie en door zijn unieke samenstelling heeft het een gunstig effect op het voorkomen van hartproblemen en nierproblemen bij honden. Daarnaast is de visolie ook nog eens goed voor het verouderende zenuwstelsel.

Doils Catoils

Speciaal voor katten is er Doils Catoils. Voor de katten is er maar één variant. Deze variant is net als Doils op basis van 62% gezuiverde visolie. Het middel heeft een gunstige werking op de conditie van je kat. Zo is de olie goed voor de huid en vacht en het houdt de gewrichten soepel.

Voordelen omega-3 vetzuren voor jouw hond of kat

Bij zelfgemaakte of commerciële voeding (blik, brokken of vlokken) is er een teveel aan omega-6 en is er te weinig omega-3 aanwezig. De verhouding omega-6/3 zou volgens onderzoek maximaal 4/1 mogen zijn en bij voorkeur nog lager tot 1/1. Om deze gunstige verhouding te krijgen moet omega-3 in voldoende hoeveelheid toegevoegd worden. Het opdrijven van omega-3 is dan ook de enige mogelijkheid.

EPA werkt preventief bij ziekten of aandoeningen, en ondersteunt de behandeling ervan.
1 een gunstige werking op de pels en huid: droge vacht, schilfers en dof haarkleed
2 een verbetering of genezing van de symptomen van allergie
3 een gunstig, ontstekingsremmend, effect op ziekten zoals arthrose
4 een beschermende werking bij patiënten met nierziekten, hartspierziekten en epilepsie
5 een beschermende werking tegen kanker en een verlengde overlevingsduur bij kanker.

DHA heeft vooral een effect op het zenuwstelsel. DHA komt in hoge dosis voor in de hersenen. Het heeft gunstige effecten op de ontwikkeling van de hersenen bij opgroeiende dieren reeds vanaf de ontwikkeling in de baarmoeder. Daarom wordt het aangeraden bij teven die zwanger zijn of melk geven en bij opgroeiende pups tot van 1 jaar. Ook blijkt DHA gunstig te zijn bij allerlei degeneratieve processen in het zenuwstelsel en wordt het dus aangeraden bij de ouder wordende hond na de leeftijd van 7 jaar. Recent begint men in te zien dat DHA vele effecten heeft die ook aan EPA zijn toegewezen.

ETA  is pas sinds kort in de belangstelling, dit omdat pas nu ontdekt werd dat dit vetzuur een zeer krachtige ontstekingsremmende werking heeft.

Doils & Catoils kopen op Plein.nl

Het complete Doils assortiment vind je voordelig bij Plein, jouw dierenwinkel online. Ontdek het perfecte Doils product voor jouw hond of kat en bestel snel en veilig online. Altijd snel in huis!