GC Tooth Mousse

Snel last van een droge mond? GC tooth mousse herstelt de mineraalbalans waardoor het speeksel peil op een goed niveau wordt gehouden. Zo heb je geen last meer van een droge mond.
Lees meer

Resultaten 1 t/m 5 van 5

GC Tooth Mousse Recaldent Aardbei
GC Tooth Mousse Recaldent Aardbei
35 ml
1
GC Tooth Mousse Recaldent Mint
GC Tooth Mousse Recaldent Mint
35 ml
GC Tooth Mousse Recaldent Meloen
GC Tooth Mousse Recaldent Meloen
35 ml
1
GC Tooth Mousse Recaldent Tutti Frutti
GC Tooth Mousse Recaldent Tutti Frutti
35 ml
GC Tooth Mousse Recaldent Vanille
GC Tooth Mousse Recaldent Vanille
35 ml
Tijdelijk uitverkocht

GC Tooth Mousse

GC Tooth Mousse is een suikervrije crème op waterbasis die in de mondholte wordt gebracht, de mousse bevat Recaldent CPP-ACP (Casein Phosphopeptide - Amorphous Calcium Phosphate)

Recaldent wordt verkregen uit het melkeiwit caseïne. Al vele jaren is bekend dat melk en zijn derivaten een tandbeschermend effect bezitten. Recentelijk heeft onderzoek aangetoond dat deze activiteit te danken is aan een deel van het caseïne-eiwit genaamd Caseïne Phosphopeptide (ofwel CPP), dat calcium- en fosfaationen "eraan vastgeplakt" vervoert, in de vorm van Amorf Calcium Phosphaat (ofwel ACP). Calciumfosfaat is normaal gesproken onoplosbaar, d.w.z. het vormt een kristallijne structuur bij een neutrale pH. Het CPP houdt echter het calcium en fosfaat in een amorfe, niet-kristallijne staat. Dit complex van CPP-ACP is derhalve een ideaal afleveringssysteem voor bio-beschikbare calcium- en fosfaationen.

Voordelen GC Tooth Mousse

  • Het is een plaatselijk aan te brengen suikervrije crème op waterbasis die in de mondholte wordt gebracht;
  • Levert Recaldent (CPP-ACP) om de mineralenbalans in het mondmilieu te herstellen;
  • Helpt het stimuleren van de speekselvloed om de effectiviteit van het CPP-ACP te vergroten;
  • Werkt snel, binnen 2 - 5 minuten afhankelijk van de klinische situatie;
  • Is veilig (hoewel het niet gebruikt moet worden bij patiënten met melkeiwit-allergie);
  • Smaakt heerlijk en laat de elementen gladder en schoner aanvoelen.

Indicaties

  • Herstel van de mineralenbalans bij patiënten met speekselklierdeficiënties zoals xerostomie of bij patiënten die moeite hebben met de juiste mondhygiëne- maatregelen, b.v. gedurende orthodontische behandeling;
  • Herstel van de balans na procedures zoals bleken, reinigen, rootplaning en curettage, als ook vermindering van enige resterende dentine-overgevoeligheid: onderzoek heeft aangetoond dat de aangeleverde calcium- en fosfaationen open dentinetubuli kunnen blokkeren;
  • Onderzoek heeft ook aangetoond dat Recaldent de zichtbare opaciteit van nieuwe "white spots" kan omvormen in een meer natuurlijke "tand-achtige" doorschijnendheid;
  • Beschikbaar in vijf smaken (meloen, aardbei, tutti-frutti, pepermunt en vanille).

Hoe gebruik je GC Tooth Mousse?

Wanneer Recaldent in de mond wordt gebracht hecht het "kleverige" CPP-deel van het CPP-ACP complex zich vlot aan glazuur, pellikel, plaque en zachte weefsels en levert zodoende het calcium en fosfaat precies af waar het nodig is. Deze opname in de speekselpellikel schijnt ook de aanhechting van bepaalde plaquebacteriën significant te verminderen. De vrije calcium- en fosfaationen treden dan uit het CPP, dringen de glazuurprismata binnen en vormen opnieuw apatietkristallen. Recaldent is derhalve als een "vloeibaar glazuur". Recaldent™ werkt ook in samenhang met fluoride.

GC Tooth Mousse kopen op Plein

Op Plein vind je het complete assortiment van GC Tooth Mouse. Ontdek nu jouw favoriet en bestel direct online bij Plein. Altijd snel in huis!