Iberogast

Iberogast is een kruidengeneesmiddel dat al meer dan 50 jaar bestaat. De negen geneeskrachtige planten in Iberogast normaliseren effectief de maag- en darmpassage. Zo worden maag- en klachten op een natuurlijke manier verlicht.
Lees meer

Resultaten 1 t/m 3 van 3

Iberogast Vloeibaar
Iberogast Vloeibaar
20 ml
Morgen in huis
Iberogast Vloeibaar
Iberogast Vloeibaar
50 ml
Tijdelijk uitverkocht
Iberogast Vloeibaar
Iberogast Vloeibaar
50 ml
Tijdelijk uitverkocht

Iberogast

Het kruidengeneesmiddel Iberogast is al meer dan 50 jaar oud. Het Duitse familiebedrijf Steigerwald onderzocht en ontwikkelde eind 1950 de combinatie van planten voor Iberogast. Begin 1960 werd de formule geboren, en Iberogast ging in productie. Iberogast is een kruidengeneesmiddel. De negen geneeskrachtige planten in Iberogast normaliseren effectief de maag- en darmpassage. Zo worden maag- en klachten op een natuurlijke manier verlicht.

Hoe wordt Iberogast geproduceerd?

Voor de productie van Iberogast is er jaarlijks tienduizenden kilogram aan verse planten nodig, waaruit de waardevolle bestanddelen worden verkregen. Het telen van de planten gebeurt op grote schaal. De Bittere Scheefbloem (Iberis Amara) planten worden direct na de oogst vers en in zijn geheel ingevroren. De overige acht planten worden verwerkt als gedroogde planten. Na een kwaliteitstest worden de individuele plantensoorten apart vermalen en met een extractiemiddel (alcohol en water) gemengd om de ingrediënten te onttrekken.

Na extractie doorlopen alle werkzame bestanddelen van Iberogast een verdere kwaliteitscontrole. De vrijgekomen extracten worden gewogen volgens een schema en gemengd volgens het Iberogast-recept. Hierbij wordt rekening gehouden met de individuele kenmerken van elk extract, want door het mengen is een wederzijdse reactie van de verschillende ingrediënten mogelijk. Na een korte rustperiode vindt de filtratie en een verdere kwaliteitscontrole plaats. Na vrijgave wordt Iberogast verpakt in een volledig automatische vullings- , aftoppings- en verpakkingslijn en vervolgens afgewerkt om verkocht te worden. Het productieproces is aan strenge kwaliteitseisen onderworpen en wordt veelvuldig gecontroleerd.

De negen planten in Iberogas

Iberogast is samengesteld uit een combinatie van negen geneeskrachtige planten:

 1. Iberis Amara
 2. Karwijvrucht
 3. Mariadistelvrucht
 4. Engelwortel
 5. Kamillebloem
 6. Citroenmelisseblad
 7. Pepermuntbladeren
 8. Stinkende Gouwekruid
 9. Zoethoutwortel

Deze negen kruiden werken samen om op een natuurlijke en effectieve manier maag- en darmklachten te verlichten. Iberogast geeft verlichting bij:

 • Maagkrampen
 • Darmkrampen
 • Maagpijn
 • Vol gevoel
 • Misselijkheid
 • Dyspepsie
 • Maagzuur

Iberogast is een kruidengeneesmiddel. Lees voor gebruik altijd de bijsluiter.

Iberogast kopen op Plein.nl

Iberogast is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Het familiebedrijf Steigerwald produceert Iberogast in flesjes van 20 ml, 50 ml en 100 ml. Maak nu kennis met Iberogast en koop Iberogast eenvoudig online bij Plein. Altijd snel in huis.