Virbac

Virbac biedt een uitgebreid assortiment aan diergeneesmiddelen en voedingssupplementen voor de hond en kat. Je ontdekt de producten online bij Plein. Altijd snel in huis!
Lees meer

Resultaten 1 t/m 19 van 19

Virbac – Passionate about animal health

Een volledig in diergeneeskunde gespecialiseerd bedrijf

Opgericht door een dierenarts, met dierenartsen als afnemers en gebruikers van de producten, is Virbac volledig gefocust op diergeneeskunde. Deze veterinaire cultuur is sterk ontwikkeld binnen de onderneming. Er zijn wereldwijd honderden dierenartsen werkzaam binnen Virbac. In diverse functies uiteenlopend van R&D, klinisch onderzoek, technische en commerciële functies. Al die dierenartsen hebben hun netwerken in de landen waarin ze werkzaam zijn. Virbac is echt diep geworteld in de veterinaire wereld van de landen waar het bedrijf actief is.


Virbac is exclusief toegewijd aan gezondheidszorg voor zowel gezelschapsdieren als voedselproducerende dieren door aan dierenartsen en dier eigenaren een compleet pakket aan producten en diensten aan te bieden. De inspanningen in innovaties, noodzakelijk voor permanente vernieuwing, zijn gericht op kwaliteits- en efficiency verbetering, maar ook op gebruiksgemak en verbeterde toediening.


Virbac biedt een uitgebreid assortiment aan diergeneesmiddelen en voedingssupplementen voor verschillende doeleinden, zoals:

  • Gebitsverzorging
  • Antiparasitica
  • Huidproblemen
  • Oog-en oorproblemen
  • Voedingssuplementen

Gebitsverzorging

Regelmatige gebitsverzorging is van groot belang om parodontale aandoeningen te voorkomen. De Virbac onderhoudsproducten zijn gebaseerd op het C.E.T. Dual Enzyme System, dat de zuurproductie en groei van bacteriën in de mondholte remt. Maar ook voor de reiniging van het gebit zijn er producten beschikbaar. Deze bevatten chloorhexidine, wat helpt in de strijd tegen tandsteen.

Antiparasitica

Vlooien: Vlooien zijn schadelijk omdat ze jeuk en allergieën veroorzaken en hond en kat een lintwormbesmetting kunnen bezorgen. Jeuk leidt tot krabben waardoor wondjes ontstaan met kans op ontstekingen. Bij pups en kittens kan het hebben van vlooien zelfs bloedarmoede tot gevolg hebben

Teken: Er zijn verschillende soorten teken waaronder Ixodes ricinus, Dermacentor reticulatus en Rhipicephalus sanguineus. Teken zijn doorgaans actief van maart tot eind oktober. De symptomen bij de hond en kat zijn o.a. lusteloosheid, koorts, gewrichtsproblemen en soms nierproblemen.

Wormen: Worminfecties komen bij de hond en de kat, ondanks alle zorg die wij aan ze besteden, nog steeds zeer veel voor. Met name spoelwormen zijn regelmatig terugkerende, en minder graag geziene gasten. Infecties met spoelwormen hebben echter niet alleen consequenties voor de gezondheid van de hond en de kat maar ze vormen ook een risico voor de gezondheid van de mens.

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het belangrijk hond en kat goed te beschermen tegen vlooien, teken en wormen. Bij Huisdierplein kun je producten vinden voor het bestrijden van vlooien en teken en ontwormingsmiddelen

Huidproblemen

De vacht van een hond of een kat heeft regelmatige verzorging nodig om problemen te voorkomen. Meestal is een regelmatige borstelbeurt voldoende. Sommige honden moeten worden getrimd. Wassen van een hond of kat kan nodig zijn omdat het dier erg vies is of een bepaalde huidaandoening heeft. Shampoos voor gezelschapsdieren hebben een zuurgraad die aangepast is aan die van de honden- en kattenhuid. Gebruik daarom geen ‘mensenshampoo’.

Oog-en Oorproblemen

Net als voor mensen zijn de oren en ogen voor honden en katten heel belangrijk. Gezonde ogen zijn schoon, helder en vrij van vuil. Oog- en oorproblemen komen helaas regelmatig voor bij honden en katten. Daarom is belangrijk om de ogen en oren regelmatig te reinigen.

Voedingssupplementen

Voedingssuplementen kunnen een belangrijke rol spelen bij verschillende processen in het huisdier. Zo kan Nutri-plus Cat worden gegeven aan katten met een hogere energiebehoefte zoals die bijvoorbeeld bestaat na ziekte of operatie en bij dracht en lactatie. Fortiflex Advanced Formula is een voedingssupplement op natuurlijke basis, wat de behandeling van honden en katten in de eerste fasen van artrose ondersteunt. Bovendien kan Fortiflex Advanced Formula routinematig aan oudere huisdieren en huisdieren met overgewicht worden verstrekt.

Virbac diergeneesmiddelen en voedingssupplementen online kopen

Virbac koop je gemakkelijk en veilig online op huisdierplein. Uiteraard garanderen wij een zeer snelle levering en service. Wil je meer informatie over de Virbac? Neem dan gerust contact met ons op. Wil je graag op de hoogte blijven van onze aanbiedingen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

|