Rennie Kauwgom Calciumcarbonaat 750mg Suikervrij 10 stuks

Op voorraad
3,79

Rennie Kauwgom Calciumcarbonaat 750mg Suikervrij 

Rennie Kauwgom Calciumcarbonaat 750mg Suikervrij is een maagzuurbindende kauwgom met muntsmaak. De kauwgom zorgt voor een vermindering van brandend maagzuur, maagpijn en andere klachten die samen gaan met te veel maagzuur. 

  • Muntsmaak
  • Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar
  • Suikervrij
  • Vegetarisch
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 4057598020145
Registratienummer 127333
Productnaam Rennie kauwgom calciumcarbonaat 750 mg suikervrij
Registratiecode RVG
ATC-code A02AC01
Netto inhoud 10 ST
GPC-nummer 10000863
GPC-omschrijving Maagzuur/indigestie/flatulentie
Dosering 1 of 2 stuks
Maximale dagdosering 8 stuks per 24 uur, zwangere vrouwen 5 stuks
Leeftijd Vanaf 12 jaar
Gebruiksadvies Advies is om de kauwgoms als eenmalige dosis na de maaltijd en bij het slapengaan in te nemen bij brandend maagzuur of maagpijn. Extra kauwgom kan worden ingenomen als de klachten terugkeren, maar niet meer dan de maximale dagdosering. Kauw minimaal 15 minuten op de kauwgom. Slik de overgebleven kauwgom NIET in, maar gooi deze in de prullenbak. Bij geen verbetering van de klacht na 7 dagen dagen gebruik, raadpleeg een arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een droge plaats beneden de 30 °C.
Verwijderinstructie Gooi ongebruikte geneesmiddelen niet in de vuilnisbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op de verpakking achter 'Niet gebruiken na' of 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 12 jaar. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook andere medicijnen gebruikt. - Niet gebruiken bij een slechte nierfunctie, nierstenen of te laag fosfaatgehalte zonder overleg met een arts. - Niet langdurig gebruiken zonder overleg met een arts.
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Kauwgom
Te gebruiken bij Te gebruiken om klachten te verminderen die worden veroorzaakt door brandend maagzuur of maagpijn en andere klachten die hiermee samen gaan, zoals zure oprispingen (reflux) en dat het verteren van eten in het lichaam niet goed gaat (indigestie).
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Bij ernstige nierfunctiestoornissen of nierstenen, hoog calciumgehalte in bloed of urine of bij een verlaagd fosfaatgehalte in het bloed.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Niet samen gebruiken met bepaalde (recept)geneesmiddelen en medicijnen die vitamine D of ijzer bevatten, zie bijsluiter. Gebruik geen grote hoeveelheden melk of zuivelproducten als dit geneesmiddel wordt gebruikt.
Huisarts Als het gaat om kinderen met maagklachten (pijn in de bovenbuik). Bij eerder gebruik middelen tegen maagklachten zonder blijvend effect. Als de klachten verergeren of het voedsel niet goed zakt in de slokdarm. Bij braken i.c.m. afvallen en/of algehele malaise. Als er minder dan 1 jaar geleden een zweer aan maag of twaalfvingerige darm is behandeld. Als het gaat om een persoon ouder dan 50 jaar die voor het eerst klachten heeft. Bij een drukkende, zeurderige pijn in de buik tijdens zwangerschap. Bij pijn die uitstraalt naar de arm(en), kaken of de rug. Als de maagklachten verontrusten of binnen 2 weken niet verbeteren, ondanks gezonde voeding, bewegen of gebruik middel tegen maagklachten.
Werkzame stoffen Calciumcarbonaat 750 mg
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Bij brandend maagzuur en zure oprispingen
Hulpstoffen :
Maltitol/isomalt Indien uw arts u heeft meegedeeld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met uw arts voordat u dit middel inneemt. Kan een licht laxerende werking hebben.
Copovidon
Natrium, minder dan 1 mmol (23 mg) per dosis Dit middel bevat minder dan 1 mmol natrium (23 mg) per dosis, dat wil zeggen dat het in wezen ‘natriumvrij’ is.
Menthol
Sorbitol Sorbitol is een bron van fructose. Indien uw arts u heeft meegedeeld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met uw arts voordat u dit geneesmiddel inneemt.
Acesulfaamkalium
Sucralose (E955)
Magnesiumstearaat (E470B) Dit is een antiklontermiddel
Briljantblauw Dit is een kleurstof
Extra smaakvolle pepermunt
Kauwgombasis

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering en gebruik

Neem 1 of 2 kauwgom(men) als eenmalige dosis na een maaltijd of voor het slapengaan (gooi de kauwgom weg voor het in slaap vallen), in geval van brandend maagzuur of maagpijn. Gebruik niet meer dan 8 stuks per dag. Zwangere vrouwen niet meer dan 5 stuks per dag gebruiken.
Kauw minimaal 15 minuten op de kauwgom(men). Slik de overgebleven kauwgom niet in, maar gooi het op de juiste manier weg.
Gebruik geen grote hoeveelheden melk of zuivelproducten (producten waar melk in zit) als je dit medicijn gebruikt. 
De aanbevolen dosering niet overschrijden. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Let op: Wordt je klacht na 7 opeenvolgende dagen behandeling niet minder, of wordt hij zelfs erger. Neem dan contact op met je arts.

Ingrediënten

De werkzame stof in dit medicijn is: calciumcarbonaat. De hulpstoffen in dit medicijn zijn: acesulfaamkalium, isomalt, menthol, copovidon, sorbitol, sucralose, magnesiumstearaat, kleurstof: briljantblauw, extra smaakvolle pepermunt en kauwgombasis.

Samenstelling

Bevat 680 mg calciumcarbonaat en 80 mg magnesiumcarbonaat per kauwgom met pepermuntsmaak.

Extra informatie

  • Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.
  • Gebruik dit medicijn niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum. Die vindt je op de doos en de blisterverpakking. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
  • Bewaren beneden 30 °C. Bewaren in de originele verpakking ter bescherming tegen vocht.

Productinformatie over Rennie Kauwgom Calciumcarbonaat 750mg Suikervrij

  • Merk: Rennie
  • Ean: 4057598020145
  • Artikel: 1074-626
* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs