Sandoz Xylometazoline 0.05% spray 10 ml

Op voorraad
2,72
Sandoz kinderneusspray gebruikt u bij een verstopteneus. Xylometazoline zorgt voor een snelle en langdurige verlichting van neusverstoppingen, het vermindert de zwelling van het slijmvlies in de neus.
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8712371007237
Registratienummer 13032
Productnaam Xylometazoline HCl Sandoz neusspray 0,5 mg/ml
Registratiecode RVG
ATC-code R01AA07
Netto inhoud 10 ML
GPC-nummer 10000879
GPC-omschrijving Neusmiddelen
Dosering 1-3x per dag 1 spray per neusgat, afhankelijk leeftijd
Maximale dagdosering 3 toedieningen per neusgat per 24 uur
Leeftijd 2-12 jaar
Gebruiksadvies Voor gebruik neus snuiten, hoofd iets voorover en verstuiver rechtop, 1 spray per neusgat en gelijktijdig door neus inademen. 8-10 uur tussen doseringen aanhouden. Niet langer dan 7 dagen gebruiken, zonder overleg met arts. Om verspreiding van de infectie te voorkomen mag het flesje slechts door één persoon gebruikt worden.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een donkere plaats beneden de 30 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak.
Houdbaarheidinstructie Na opening 1 maand houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket na 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet langer dan 7 dagen achtereen gebruiken, daarna één maand niet. Langdurig gebruik verergert de klachten. - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken bij ouderen zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook medicijnen tegen depressie gebruikt. - Niet gebruiken bij hoge bloeddruk, hartziekten, verhoogde schildklierwerking, vergrote prostaat, suikerziekte en glaucoom (verhoogde oogboldruk) zonder overleg met een arts. - Vermijd herhaaldelijk gebruik tijdens de zwangerschap. - Vermijd contact met de ogen.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Doseerspray
Te gebruiken bij Bij een verstopte neus bij kinderen van 2 tot 12 jaar.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Indien kort geleden neusoperatie ondergaan. Kinderen jonger dan 2 jaar.
Zwangerschap Heeft niet de voorkeur, overleg met je arts
Borstvoeding Heeft niet de voorkeur, overleg met je arts
Gebruiksbeperking Vermijd contact met ogen en mond. Niet samen met middelen tegen depressiviteit gebruiken. Gebruik bij kinderen van 2 tot 12 jaar alleen onder toezicht ouder.
Huisarts Als de klachten na twee weken nog even erg zijn als in het begin. Als een kind jonger dan 18 voor het eerst klachten krijgt die op allergie lijken.
Werkzame stoffen Xylometazolinehydrochloride 0.5 mg/ml
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Bij neusverkoudheid
Hulpstoffen :
Benzalkoniumchloride (nasaal) Benzalkoniumchloride kan irritatie of zwelling in de neus veroorzaken, vooral bij langdurig gebruik.
Natriumchloride
Gezuiverd water
Natriumdiwaterstoffosfaat dihydraat
Dinatriumwaterstoffosfaat dodecahydraat

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Werkzame stof: Xylometazoline Voor kinderen van 2-6 jaar: Naar behoefte 1 tot hoogstens 3 maal per dag 1 spray in ieder neusgat. Wijze van gebruik: Snuit de neus. Verwijder de beschermdop. Als u het flesje voor het eerst gebruikt, moet u eerst een paar keer op de bovenkant van het neusstukje drukken om het pompsysteem met de oplossing te vullen. Als u een gelijkmatige verstuiving krijgt is de neusspray klaar voor gebruik. Voor volgend gebruik is de doseerspray gereed voor direct gebruik. De neusspray goed rechtop houden en het hoofd iets voorover buigen. De opening in het neusgat brengen en een keer krachtig op de verstuiver drukken. Dan de opening uit het neusgat terug trekken alvorens de druk op te heffen. 1 spray in elk neusgat toedienen. Terwijl u pompt moet u door uw neus inademen. Na het gebruik het uiteinde schoonmaken en het dopje terugplaatsen. Duur van de behandeling: U mag Kinderneusspray Xylometazoline HCl HTP 0,5 mg/ml maximaal 1 week gebruiken. Indien de klachten binnen 1 week na het begin van het gebruik van Kinderneusspray Xylometazoline HCl HTP 0,5 mg/ml niet verdwijnen of terugkeren dient u alsnog uw huisarts te raadplegen. Uw huisarts kan u dan adviseren over de behandeling van uw aandoening.

Productinformatie over Sandoz Xylometazoline 0.05% spray

  • Merk: Sandoz
  • Ean: 8712371007237
  • Artikel: 888-549