Sanias Loratadine 10 mg 30 tabletten

Verlichting bij hooikoorts
Op voorraad
5,65
Verlichting bij hooikoorts

Sanias Loratadine bij Hooikoorst en Allergie

Sanias Loratadine bij Hooikoorst en Allergie behoort tot de geneesmiddelengroep van de antihistaminica. Sanias Loratadine bevat 10 mg Loratadine. Sanias Loratadine verlicht de verschijnselen van allergische ontsteking van het neusslijmvlies (bijv. hooikoorts), zoals niezen, loopneus of jeukende neus en branderige of jeukende ogen en kan gebruikt worden voor het verlichten van de verschijnselen van Netelroos.
Het effect van Sanias Loratadine houdt in de meeste gevallen een volledige dag aan, waardoor het zou moeten helpen om de normale dagelijkse bezigheden uit te voeren en bij het slapen.

  • Behoort tot de geneesmiddelengroep antihistaminica
  • Allergische symptomen zoals loopneus en verstopte neus, niezen, waterige ogen (bijv. bij hooikoorts).
  • Helpt bij Netelroos
  • Geschikt voor Volwassenen en kinderen vanaf 2 jaar

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Meer informatie over Sanias Loratadine 10 mg

Werking

Bij een allergische reactie komt er in het lichaam een stof vrij die 'histamine' wordt genoemd. Histamine is de belangrijkste veroorzaker van de klachten bij een allergie. Loratadine blokkeert de werking van histamine, waardoor de klachten afnemen. De werking begint binnen na ongeveer een half uur. Dit effect houdt ongeveer een dag aan.

Dosering

Volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar:
10 mg eenmaal per dag (1 tablet eenmaal per dag). Men dient geen rekening te houden met de maaltijden voor het tijdstip van inname van de tabletten.
Kinderen van 2 tot 12 jaar met: 
Lichaamsgewicht > 30 kg: 10 mg eenmaal per dag (1 tablet eenmaal per dag).
Lichaamsgewicht tot 30 kg: 5 mg eenmaal per dag (½ tablet eenmaal per dag).
Kinderen jonger dan 2 jaar: De werkzaamheid en veiligheid van Loratadine ratiopharm 10 mg bij kinderen jonger dan 2 jaar is niet vastgesteld.

Als je ernstige leverproblemen hebt, kan je arts of apotheker je adviseren om de aanbevolen hoeveelheid om de dag in te nemen. Als dit van toepassing is, volg je hun instructies.

Gebruikt je nog andere geneesmiddelen?
Gebruik je naast Loratadine Sanias nog andere geneesmiddelen, of heb je dat kort geleden gedaan of
bestaat de mogelijkheid dat je in de nabije toekomst andere geneesmiddelen gaat gebruiken? Vertel dat
dan je arts of apotheker. Dit geldt ook voor geneesmiddelen die je zonder voorschrift (recept) kunt krijgen.
De bijwerkingen van dit middel kunnen toenemen wanneer het tegelijk wordt toegediend met medicijnen die de werkzaamheid beïnvloeden van sommige enzymen die verantwoordelijk zijn voor de metabolisatie van medicijnen in de lever. Desondanks werd er in medische studies geen toename van bijwerkingen van loratadine waargenomen bij producten die de werking van deze enzymen veranderen.

Kan ik dit medicijn gebruiken als ik zwanger ben, wil worden of borstvoeding geef?
Probeer eerst de allergische klachten te behandelen met medicijnen in de vorm van oogdruppels, neussprays of crème. Van deze medicijnen komt namelijk minder in uw bloed terecht dan van medicijnen die je via de mond inneemt. De kans is dan kleiner dat het medicijn  bij de baby terechtkomt. Overleg met je arts wat je het beste kunt doen bij allergie tijdens de zwangerschap en de periode van borstvoeding.

Welke stoffen zitten er in dit middel?

De werkzame stof (het ingrediënt dat er voor zorgt dat de tablet werkt) in dit middel is loratadine.
Elke tablet bevat 10 mg loratadine.
De andere stoffen in dit middel zijn lactosemonohydraat, microkristallijne cellulose (E460), maïszetmeel en magnesiumstearaat.

Productinformatie over Sanias Loratadine 10 mg

  • Merk: Sanias
  • Ean: 8716049036253
  • Artikel: 1075-814