Venoruton 500 mg 30 tabletten

Op voorraad
15,73
  • Gratis bezorging vanaf 35,- *
  • Vandaag besteld, morgen in huis

Venoruton 500 mg

Venoruton 500 mg is te gebruiken bij klachten zoals vermoeide, zware, pijnlijke en ruzteloze benen, gezwollen enkels en nachtelijke krampen als gevolg van een gestoorde bloedafvoer in de benen. Als gevolg van een gestoorde bloedafvoer door de aderen in de benen kan het voorkomen de kleinste aderen te veel vocht doorhalen. Venoruton verstevigt de aderwand en vermindert daarmee de doorlaatbaarheid voor vocht in deze haarvaten.

  • Venoruton verstevigt de aderwand en vermindert daarmee de doorlaatbaarheid voor vocht in deze haarvaten
  • Gebruiken bij klachten zoals klachten zoals vermoeide, zware, pijnlijke en ruzteloze benen, gezwollen enkels en nachtelijke krampen als gevolg van een gestoorde bloedafvoer in de benen. 

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8714632075405
Registratienummer 16908
Productnaam Venoruton tabletten 500
Registratiecode RVG
ATC-code C05CA51
Netto inhoud 30 ST
GPC-nummer 10000907
GPC-omschrijving Voet/been verzorging/behandeling overig
Dosering 1
Maximale dagdosering 2-3
Leeftijd Vanaf 18 jaar
Gebruiksadvies De tablet in zijn geheel doorslikken met wat water. Bij geen verbetering van de klacht niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder overleg met arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een droge plaats bij kamertemperatuur (15-25 °C).
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Bij vermoeide, zware, pijnlijke, rusteloze benen, nachtelijke krampen t.g.v. verstoorde bloedafvoer.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel.
Zwangerschap Nee, tenzij op advies arts in de laatste 6 maanden van de zwangerschap
Borstvoeding Nee, tenzij op advies arts
Gebruiksbeperking Oedeem in de onderste ledematen veroorzaak door hart-, nier- of leveraandoeningen.
Werkzame stoffen Hydroxyethylrutosiden 500 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij vermoeide, zware, pijnlijke, rusteloze benen en nachtelijke krampen

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je nog geen antwoord hebt op je vragen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering en gebruik

2-3 tabletten per dag. De aanbevolen dosering is 2 tot 3 tabletten (1000 tot 1500 mg) per dag. Tablet in zijn geheel met water innemen. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Bij zwangerschap en borstvoeding overleggen met de arts. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Samenstelling

1 tablet bevat 500mg hydroxethylrutosiden.Hulpstoffen: polyethyleenglycol 6000 en magnesiumstearaat.

Productinformatie over Venoruton 500 mg

  • Merk: Venoruton
  • Ean: 8714632075405
  • Artikel: 1034-342