Vicks Sinex Pomp 15 ml

Op voorraad
6,31
  • Gratis bezorging vanaf 35,- *
  • Vandaag besteld, morgen in huis
  • Binnen 30 dagen gratis retourneren

Vicks Sinex

Voor plaatselijke verlichting van de symptomen van een verstopte neus als gevolg van een verkoudheid of neusbijholteontsteking (sinusitis). De werkzame stof in Vicks Sinex neusspray is oxymetazoline. Oxymetazoline is een middel dat het neusslijmvlies doet slinken. Het vernauwt de bloedvaatjes in het neusslijmvlies. Het is te gebruiken bij neusverkoudheid, middenoorontsteking en bijholteontsteking.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

GTIN 7680517640482
Extra handel artikel aanduiding waarde 05859
Certificering Waarde R01AB07
Product naam Vicks Sinex pompspray
Registratiecode RVG
GPC Neusmiddelen
Aanbevolen dosering 1-2x per neusgat, afhankelijk leeftijd
Maximale dosering 3x
Leeftijd Vanaf 6 jaar
Gebruiks advies Na 3 dagen geen verbetering, overleg arts
Bewaar advies Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Advies voor weggooien Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaar Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Bijwerkingen en waarschuwingen Het is niet verstandig dit geneesmiddel langer dan 7 dagen te gebruiken, want dan beschadigt het slijmvlies. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. Niet gebruiken bij hoge bloeddruk, hartziekten, glaucoom, verhoogde schildklierwerking of vergrote prostaat.
Verkoopsvoorwaarden Uitsluitend apotheek of drogist
Afleverstatus UAD
Toedingingsvorm Spray
Gebruiksindicatie Verstopte neus, verkoudheid of bijholteontsteking (sinusitis).
Contra-Gebruiksindicatie Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Bij gebruik MAO-remmers, acute hartaandoening of astma cardiale, verhoogde oogboldruk, verwijderde hypofyse, ontstoken of beschadigde huid, neusslijmvlies. Knderen jonger dan 6 jaar.
Gebruik tijdens zwangerschap Overleg arts
Gebruik tijdens borstvoeding Overleg arts
Gebruiksbeperking Hoge bloeddruk, hartaandoeningen waaronder angina, diabetes, schildklierproblemen, vergrote prostaatklier. Niet samen met bepaalde andere geneesmiddelen, zie bijsluiter. Niet langer dan 7 dagen gebruiken.
Huisarts bezoeken Als de klachten na twee weken nog even erg zijn als in het begin. Als een kind jonger dan 18 jaar voor het eerst klachten krijgt die op allergie lijken. Als de klachten uitsluitend aan één kant van de neus optreden. Als er al lange tijd dagelijks neusspray nodig is of wordt gebruikt.
Ingrediënten Oxymetazolinehydrochloride 0.5 mg/ml
Documenten Bijsluiter
Toepassen bij Bij neusverkoudheid

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je nog geen antwoord hebt op je vragen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Verkoudheid: Bij een infectie van het slijmvlies in de neus, verwijden daar de bloedvaatjes. Hierdoor komt er vocht vrij en zwelt het slijmvlies op. U heeft een verstopte neus en ook vaak een loopneus. Behandeling: Meestal helpen zoute neusdruppels of neusspray voldoende tegen deze klachten. Is dat niet zo, dan kunt u oxymetazoline gebruiken. Het geneest de neusverkoudheid niet, maar vermindert wel tijdelijk de zwelling van het slijmvlies. Dit vergemakkelijkt de afvoer van vastzittend slijm, waardoor u weer beter door de neus kunt ademen. Binnen enkele minuten na gebruik merkt u dat u meer lucht heeft. De werking houdt zes tot acht uur aan. U mag het niet langer dan vijf dagen achter elkaar gebruiken, omdat u anders schade kunt aanrichten aan het neusslijmvlies. Dit middel is niet bedoeld voor neusklachten die komen door een allergie, bijvoorbeeld voor huisdieren, huisstofmijt of boompollen. Vermoedt u dat u allergisch bent, gebruik dan een middel tegen allergie of raadpleeg uw arts. Bijholteontsteking: Behalve de neusholte zijn er nog andere holtes, de bijholtes. Deze staan in verbinding met de neus. Door een neusverkoudheid kan het virus of de bacterie ook één van de bijholtes infecteren. Er ontstaat pus en vocht in de bijholtes. U voelt dan een pijnlijke druk in het voorhoofd of rond de ogen, vooral als u bukt. Ook kunt u pijn bij het kauwen hebben. Behandeling bijholteontsteking: Het kan vier weken duren voor een bijholteontsteking volledig is genezen. Voor de dagen dat u er erg veel last van heeft, kunt u oxymetazoline gebruiken, maar niet langer dan vijf dagen achter elkaar en niet meer dan tien dagen in een maand. Oxymetazoline vermindert de zwelling van het neusslijmvlies waardoor de verbinding met de bijholtes weer opengaat en het pus en vocht weg kunnen lopen uit de bijholtes. Binnen enkele minuten merkt u dat de druk in uw voorhoofd en rond de ogen afneemt. De werking houdt zes tot acht uur aan. Middenoorontsteking: Bij een middenoorontsteking is de binnenkant van het oor ontstoken. Dit is het gedeelte dat zich in het hoofd, achter het trommelvlies bevindt. Bovenin de keel is een kleine doorgang naar het middenoor, de buis van Eustachius. Bij een ontstoken middenoor kan deze doorgang opgezwollen zijn, waardoor hij verstopt raakt. Het pus kan niet weglopen naar de keel. Dit geeft een drukkende oorpijn. Als u oxymetazoline via de neus inbrengt, komt het ook bovenin de keel. Daar zou het de doorgang naar het middenoor wijder maken. Of dit echt helpt is echter niet bewezen. U merkt binnen enkele minuten dat de pijnlijke druk in het middenoor afneemt. De werking houdt zes tot acht uur aan.

Productinformatie over Vicks Sinex Pomp

  • Merk: Vicks
  • Ean: 7680517640482
  • Artikel: 766-264