A.Vogel Atrosan Bij Gewrichtspijn 60 tabletten

Op voorraad
20,95

A.Vogel Atrosan bij milde gewrichtspijn

Atrosan tabletten van A.Vogel is een natuurlijke pijnstiller bij milde gewrichtspijn, artrose en reumatische pijn. Atrosan tabletten worden gebruikt bij milde gewrichtspijn en reumatische pijn, zoals door artrose of artritis. Dit traditionele kruidengeneesmiddel is op basis van Harpagophytum procumbens (Duivelsklauw). 

 • Natuurlijke pijnstiller voor reumatische en gewrichtspijn
 • Sterk geconcentreerd, bevat 480 mg Harpagophytum per tablet
 • Atrosan Tabletten kunnen gebruikt worden naast reguliere geneesmiddelen (overleg dit wel eerst met je arts)
 • Langdurig te gebruiken
 • Geschikt voor 18 jaar en ouder
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8711596133233
Registratienummer 101653
Productnaam A.Vogel Atrosan tabletten
Registratiecode RVG
Netto inhoud 60 ST
GPC-nummer 10000855
GPC-omschrijving Pijnstiller (lokaal) artritis/reuma/spier
Dosering 2x per dag 1 tablet
Maximale dagdosering 2 tabletten per 24 uur
Leeftijd Vanaf 18 jaar
Gebruiksadvies Tijdens maaltijd de tablet in zijn geheel doorslikken met wat water. Bij geen verbetering van de klacht niet langer dan 4 weken gebruiken zonder overleg met arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Recycle uw lege verpakkingen. Omdoos bij papier afval en potje in glasbak.
Houdbaarheidinstructie Na opening 5 maanden houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum te vinden op doos en etiket achter 'niet gebruiken na'.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op reeds lang bestaand gebruik.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel of planten van de familie van de Harpagophytum. Dit middel is niet bedoeld voor personen jonger dan 18 jaar.
Zwangerschap Mag NIET gebruikt worden
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden
Gebruiksbeperking Voorzichtigheid geboden bij gewrichtspijn gepaard met roodheid, koorts of zwelling. Niet gebruiken bij zweer in maagdarmkanaal of twaalfvingerige darm, bij hart- of vaatziekten.
Huisarts Als u de spier of het gewricht nauwelijks kunt bewegen. Als niet duidelijk is waar de pijn door komt, zeker als u daarbij medicijnen gebruikt. Bij bonkende pijn. Bij zenuwpijn, zoals een hernia. Als rugpijn uitstraalt naar één been. Bij pijn die binnen 48 uur niet minder wordt of juist verergert. Bij tintelingen in armen of benen, of in de handen. Als u bij het bewegen pijn in de kuiten heeft, die na enkele minuten rust weer overgaat. Als u rug- of buikpijn heeft en daarbij koorts heeft.Als het gewricht warm, rood en gezwollen is. Als u naast gewrichtspijn ook koorts heeft. Wanneer de vorm van het gewricht er vreemd uitziet. Als de pijn na 1-2 weken nog bestaat. Als u de pijn in meerdere gewrichten tegelijk heeft.
Werkzame stoffen Harpagophytum 480 mg
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Traditioneel kruidengeneesmiddel
Hulpstoffen :
Maiszetmeel
Microkristallijne cellulose Dit is een vulmiddel
Silica (E551)
Hydroxypropylmethylcellulose Dit is een glansmiddel
Magnesiumstearaat (E572)
Talk Dit is een glansmiddel
Titaniumdioxide (E171)
Macrogol (PEG-150)
Lactose Dit middel bevat lactose. Indien uw arts u heeft meegedeeld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met uw arts voordat u dit middel inneemt.

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Duivelsklauw bij gewrichtspijn

Atrosan tabletten bevatten een hoge concentratie Harpagophytum procumbens (480 mg). Ook wel duivelsklauw genoemd. Dit is een exotische plant, die in de warme zandgronden van de Kalahariwoestijn en Namibische woestijn in het zuiden van Afrika groeit. Haar onheilspellende naam dankt zij aan de stekeltjes waarmee de vruchten zijn bedekt en die op klauwtjes lijken.

Het geneeskrachtige deel van de duivelsklauw zit niet in de kleurrijke bloemen of in de vruchten van de plant, maar bevindt zich onder de grond. De knollen en de wortels van de duivelsklauw, die wel 70 centimeter lang kunnen worden, bevatten diverse geneeskrachtige stoffen, die pijnlijke gewrichten en reumatische gewrichtspijn verlichten, zoals bij artrose of artritis.

Dosering en gebruik

2 keer per dag tijdens de maaltijd 1 tablet met wat water in te nemen. De tabletten in zijn geheel doorslikken.
Het advies is Atrosan tabletten minimaal 4 weken achtereen te gebruiken, maar ze kunnen gerust langdurig gebruikt worden. De tabletten kunnen naast reguliere medicijnen gebruikt worden. Overleg eerst met je arts.

Wordt uw klacht na 4 weken onafgebroken gebruik niet minder, of wordt hij zelfs erger? Neem dan contact op met je arts.
Atrosan is ongeschikt voor personen onder de 18 jaar.

Ingrediënten Atrosan tabletten

Het actieve bestanddeel is een extract van gedroogde wortels van Harpagophytum procumbens DC. en/of Harpagophytum zeyheri Decne (Duivelsklauw).
Een filmomhulde tablet van 855 mg bevat 480 mg extract. Dit komt overeen met 720-1440 mg gedroogde wortels.

Andere bestanddelen (hulpstoffen) in dit middel zijn:

lactose, maïszetmeel (Zea mays), microkristallijne cellulose, silica, hydroxypropylmethylcellulose, magnesiumstearaat, talk, titaniumdioxide, macrogol (PEG-150).

Wat moet je verder nog weten over dit product?

 • Atrosan is ongeschikt voor mensen jonger dan 18 jaar.
 • Voorzichtigheid is geboden bij patiënten met hart- en vaatziekten.
 • Wegens onvoldoende gegevens wordt het gebruik van Atrosan tabletten uit voorzorg geadviseerd om tijdens de zwangerschap en de periode van borstvoeding dit product niet te gebruiken.
 • De invloed van dit product op de rijvaardigheid en het vermogen om machines te bedienen is niet onderzocht.
 • Indien de gewrichtspijnen gepaard gaan met roodheid en zwelling van de gewrichten dient voor het gebruik een arts te worden geraadpleegd.
 • Dit is een traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op traditioneel gebruik en niet op klinisch bewijs.

Dit product kent mogelijke bijwerkingen lees voor gebruik de bijsluiter of dit product geschikt voor je is. Lees hier de bijsluiter

Productinformatie over A.Vogel Atrosan Bij Gewrichtspijn

 • Merk: A.Vogel
 • Ean: 8711596133233
 • Artikel: 728-419