A.Vogel Atrosan Spier- en Gewrichtsgel 100 ml

Op voorraad
11,29

A.Vogel Spier- en Gewrichtsgel

A.Vogel Atrosan Spier- en Gewrichtsgel is een traditioneel kruidengeneesmiddel voor uitwendig gebruik. Atrosan Spier- en Gewrichtsgel bevat Arnica Montana (50%), dat helpt bij pijnlijke spieren, stijfheid, kneuzingen, verrekkingen, verstuikingen en blauwe plekken. bij spierpijn door over belasting, stijve spieren en gewrichten, pijn door kneuzingen, verrekking of verstuiking en bij blauwe plekken als gevolg van stoten.

 • Helpt snel
 • Hoge concentratie Arnica montana
 • Trekt snel in de huid

Atrosan Spier- en Gewrichtsgel stimuleert op natuurlijke wijze de lokale doorbloeding. Hierdoor worden afvalstoffen uit spieren en gewrichten sneller afgevoerd en herstelt spierweefsel sneller. Zodat bewegen weer fijn wordt. A.Vogel Atrosan gel is neutraal van geur en wordt snel door de huid opgenomen.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8711596165432
Registratienummer 100903
Productnaam A.Vogel Atrosan spier- en gewrichtsgel
Registratiecode RVG
Netto inhoud 100 ML
GPC-nummer 10000861
GPC-omschrijving Plantaardige middelen
Dosering 2-4x per dag
Maximale dagdosering 4x
Gebruiksadvies Dun laagje aanbrengen
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Houdbaarheidinstructie Na opening 4 maanden houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op verpakking of inhoud na 'Niet gebruiken na' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Gel
Te gebruiken bij Traditioneel kruidengeneesmiddel voor uitwendig gebruik bij stijve spieren en gewrichten, bij spierpijn door overbelasting, pijn door kneuzingen, verrekking of verstuiking en bij blauwe plekken als gevolg van stoten. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op traditioneel gebruik en niet op klinisch bewijs.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor Arnica montana of andere plantensoorten uit de Asteraceae familie of één van de hulpstoffen.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Niet gebruiken bij beschadigde of geïrriteerde huid, neus, ogen, slijmvliezen of andere gevoelige gebieden. Dit middel bevat ethanol. Indien geen verbetering na 14 dagen onafgebroken gebruik, raadpleeg arts.
Werkzame stoffen Arnica montana 500 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Traditioneel kruidengeneesmiddel

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

A.Vogel Atrosan Spier- en Gewrichtsgel

 • Helpt snel bij spierpijn, stijve spieren en gewrichten en pijn door kneuzingen.
 • Helpt bij blauwe plekken als gevolg van stoten.
 • Het stimuleert op natuurlijke wijze de lokale doorbloeding, waardoor afvalstoffen uit spieren en gewrichten sneller afgevoerd worden en spierweefsel sneller herstelt.
 • Neutraal van geur en snel door de huid opgenomen.
 • Hoge concentratie Arnica montana (50%).

Samenstelling:

Het actieve bestanddeel is een ethanolextract van verse Arnica montana L. bloemen. Extractiemiddel: ethanol 58% v/v. Een gram gel bevat 500 mg extract. Dit komt overeen met 120-200 mg verse Arnicabloemen). Andere bestanddelen (hulpstoffen) zijn: ethanol, water, glycerol en copolymeer van ammonium acrylodimethyltauraatvinylpyrrolidon.

Dosering en gebruik:

Tenzij anders is voorgeschreven 2 tot 4 keer per dag een dun laagje aanbrengen op de pijnlijke plek. Als de klachten verergeren of wanneer na 2 weken onafgebroken gebruik geen verbetering van de klachten wordt bemerkt, raadpleeg dan uw arts.

Wat moet je verder nog weten over dit product?

 • Niet gebruiken bij beschadigde of geïrriteerde huid. Niet gebruiken bij ogen, neus, mond, slijmvliezen en andere gevoelige gebieden. Stop het gebruik als roodheid, irritatie of droge huid optreden.
 • De toepassing is uitsluitend gebaseerd op traditioneel gebruik en niet op klinisch bewijs.
 • Overleg eerst met je arts voordat je Atrosan Spier- en Gewrichtsgel gaat gebruiken tijdens de zwangerschap en in de periode van borstvoeding.
 • Dit product heeft een bijsluiter. Lees hier de bijsluiter

Productinformatie over A.Vogel Atrosan Spier- en Gewrichtsgel

 • Merk: A.Vogel
 • Ean: 8711596165432
 • Artikel: 723-792