Wondverzorging Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs


Lees meer

Resultaten 1 t/m 20 van 67

Wondverzorging

Baby’s en kinderen ontdekken de wereld met vallen en opstaan. Meestal gaat het goed, maar soms zijn er pleisters, zalf, crèmes of desinfecterende middelen nodig. Op Plein.nl vind je een groot aanbod van wondverzorging van diverse merken.

Als je baby of kind valt, gaat dit vaak gepaard met tranen. Een pleister plakken helpt dan vaak om de tranen te laten verdwijnen. Een speciale kinderpleister helpt vaak nog beter. Naast bloed is een blauwe plek ook vaak het gevolg van een val of stoot. Een zalf of crème om blauwe plekken te voorkomen is daarom ook altijd prettig om in huis te hebben. 

Complete EHBO- of verbanddoos

Om er zeker van te zijn dat je alles in huis hebt voor een goede wondbehandeling, juist met kinderen, is het handig om een complete EHBO- of verbanddoos in huis te hebben. Je hebt dan bijna alles in huis om zelf kleine (schaaf) wondjes of sneetjes goed te behandelen. 

Als je een EHBO- of verbanddoos aanschaft, moet je er wel rekening mee houden dat hier geen of weinig desinfecterende producten inzitten. Het bevat vaak een paar alcoholdoekjes en geen producten zoals Betadine of Dettol omdat deze een houdbaarheidsdatum hebben en ‘over de datum’ kunnen gaan. Deze moet je dus apart aanschaffen. 

Als je alcoholdoekjes prettiger vindt in gebruik dan is het raadzaam om deze gelijk aan te vullen, want het is vervelend als je een wond wil verzorgen en je hebt geen desinfectiemiddel in huis. Ook zit er geen crème of zalf in die blauwe plekken vermindert of tegen gaat. Je kunt hiervoor Arniforce van A. Vogel of VSM Vallen en Stotengel gebruiken. 

Wondverzorging voor baby en kind

Als je kind gevallen is, hoef je in de meeste gevallen niet naar de dokter en kun je zelf de (schaaf) wond of snee verzorgen. Op Plein.nl vind je een ruim assortiment wondverzorgingsproducten. Om de producten gemakkelijk te kunnen vinden hebben we verschillende categorieën wondverzorging speciaal voor baby’s en kinderen: 

• Desinfectie. Hierin staan producten om wondjes te desinfecteren

• Pleisters. Hierin staan speciale kinderpleisters. 

• Verbanddozen. Er zijn verschillende varianten bijvoorbeeld voor in huis, in de auto of op vakantie. 

• Verbandmiddelen. Hierin staan verbandrollen en steriele gaasjes. 

• Zalf en crème. Hierin staan wondverzorgingsproducten en producten die blauwe plekken tegen gaan. 

Wanneer naar de huisarts?

Helaas komt het soms voor dat een pleister niet voldoende is en dat je met je kind naar de huisarts moet omdat de wond gehecht of geplakt moet worden. Als je kind is ingeënt tegen tetanus heeft het geen tetanusprik nodig als er sprake is van straatvuil of een beet van een dier. Heeft je kind geen tetanus inenting gehad, dan kan het zijn dat de arts deze alsnog moet geven. Goed om te weten: een tetanus inenting beschermt ongeveer 10 jaar tegen tetanus. 

Het is belangrijk dat je niet te lang wacht om naar een arts te gaan als je de wond niet vertrouwt. Hechten, plakken en een tetanusprik moeten binnen een bepaalde tijd gebeuren. 

Huisapotheek: alles in huis voor een goeie wondverzorging

Naast geneesmiddelen en gezondheidsproducten zoals pijnstillers, neusspray of hoestdrank bevat de huisapotheek vaak ook producten om wondjes te verzorgen. Op Plein.nl vindt je een ruim assortiment producten die je in je huisapotheek nodig hebt om je kind te helpen als het is gevallen. Kijk gerust eens in de categorie wondverzorging om te controleren of je huisapotheek compleet is. In je huisapotheek zitten vaak producten met een houdbaarheidsdatum (THT) of een digitale thermometer waarvan de batterij op kan raken. Controleer deze producten regelmatig of ze nog bruikbaar zijn. Je kunt dan gelijk kijken of je huisapotheek nog compleet is. 

Wondverzorging online kopen

Op Plein.nl vind je een breed assortiment met wondverzorging. Ontdek nu jouw favoriete wondverzorging en bestel direct voordelig online. Vragen over jouw product? Onze klantenservice helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Je kunt hen al je vragen sturen via klantenservice@plein.nl of bellen op 088-8000 200.

|