Corsodyl Mondspoeling 300 ml

Op voorraad
11,39

Mondspoeling bij tandvlees problemen

Corsodyl Mondspoeling is een geneesmiddel dat chloorhexidine digluconaat bevat. Chloorhexidine digluconaat heeft een bacteriedodende werking en is actief tegen de meeste bacteriesoorten. Je gebruikt de mondspoeling ter voorkoming van infecties na tandheelkundige en mond chirurgische ingrepen en voor algemene mondhygiëne indien de tanden door enige handicap (zoals na mondoperaties of bij geestelijk of lichamelijk gehandicapten) niet kunnen worden gepoetst.

 • Bacterie-dodende werking
 • Ter voorkoming van tandvlees ontsteking
 • Ter voorkoming van infecties na tandheelkundige en mondchirurgische ingrepen
 • Voor algemene mondhygiëne indien de tanden door enige handicap niet kunnen worden gepoetst
 • Voor kortdurende toepassing bij tandvleesontsteking

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 5054563043665
Registratienummer 26625//09822
Productnaam Corsodyl mondspoeling alcoholvrij
Registratiecode RVG
ATC-code A01AB03
Netto inhoud 300 ML
GPC-nummer 10002423
GPC-omschrijving Mondbehandelingen
Dosering Spoelen met 10 ml
Maximale dagdosering 2x
Leeftijd Vanaf 12 jaar
Gebruiksadvies Juiste hoeveelheid afmeten in bijgeleverde maatdop, onverdund gebruiken, ruime tijd voor/na het tandenpoetsen, gebruik 4 weken achtereen ter voorkoming tandvleesontsteking
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 12 jaar. - Niet doorslikken. - Tong en tanden kunnen bruin verkleuren. Poets daarom ruim vóór het gebruik de tanden. De tongverkleuring verdwijnt na het stoppen van de behandeling. - Poets de tanden niet met gewone tandpasta direct na het gebruik van de mondspoeling.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Vloeistof
Te gebruiken bij Ontsmettingsmiddel mondholte.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij overgevoelig voor een van de werkzame stoffen of hulpstoffen in dit geneesmiddel.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Alleen in mondholte. Niet samen met tandpasta of kleurhoudende voedingsstoffen, zoals koffie of thee.
Werkzame stoffen Chloorhexidine diclogunaat 2 mg/ml
Document Bijsluiter:
Toepassingsgebied Voor huid- en wondontsmetting
Hulpstoffen :

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Chloorhexidine

Corsodyl heeft de optimale verhouding tussen concentratie en volume, werkt bacteriedodend en voorkomt het ontstaan van tandplak. De toevoeging van pepermuntolie veraangenaamt de bittere smaak die chloorhexidine van nature heeft. 

Hoe te gebruiken?

Spoel tweemaal per dag gedurende één minuut zorgvuldig de mond met een tot de streep gevulde dop onverdunde Corsodyl monspoeling.

 • Niet doorslikken.
 • De tanden mogen niet direct na het spoelen worden gepoetst. Dit dient te gebeuren vóór het spoelen of op een ander tijdstip van de dag.
 • Corsodyl mondspoeling wordt onverdund gebruikt.
 • Corsodyl is een geneesmiddel dat je tijdelijk gebruikt. 

Lees voor gebruik de bijsluiter. Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Productinformatie over Corsodyl Mondspoeling

 • Merk: Corsodyl
 • Ean: 5054563043665
 • Artikel: 996-698