Daktarin Nagellak bij Schimmelinfecties 30 ml

14,99

Kalknagel en Daktarin

Daktarin-nagellak wordt gebruikt voor de behandeling van schimmelinfectie van de nagel of kalknagels. Om te voorkomen dat de kalknagels terug komen kun je het beste naast de Daktarin Nagellak Daktarin Strooipoeder gebruiken om in schoenen of sokken te strooien. De werkzamestof in Daktarin Nagellak is het schimmeldodende middel miconazole.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 3574661412917
Registratienummer 07461
Productnaam Daktarin nagellak
Registratiecode RVG
ATC-code D01AC02
Netto inhoud 30 ML
GPC-nummer 10000890
GPC-omschrijving Schimmelinfecties
Dosering 1-2x per dag
Maximale dagdosering 2x
Gebruiksadvies Op en rondom geïnfecteerde nagel gebruiken tot infectie verdwenen (+/- 7,5 maand)
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een droge plaats beneden de 30 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Na opening 3 maanden houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op de verpakking achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Dit geneesmiddel kunt u niet samen met bepaalde bloedverdunners gebruiken. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Niet gebruiken als u onder controle staat bij de trombosedienst. Miconazol kan de bloedstolling ontregelen. - Bij borstvoeding: bij behandeling van de tepel deze eerst wassen vóór het voeden. - Niet gebruiken op een groot oppervlak. - Niet afdekken met verband. - Vermijd contact met de ogen en slijmvliezen. - Na het verdwijnen van de huidafwijkingen nog 1 week blijven doorgebruiken. - De nagellak bevat alcohol en is ontvlambaar.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Vloeibaar
Te gebruiken bij Schimmelinfecties van de nagels.
Niet gebruiken bij Allergie voor een van de stoffen in dit geneesmiddel.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Overgevoelig antischimmelmiddelen. Niet op open wonden of slijmvliezen. Voorzichtigheid geboden bij gebruik bloedverdunners en medicatie suikerziekte of fenytoïne. Bij geen verbetering niet langer dan 2 maanden gebruiken.
Huisarts Als de gebruiker diabetes heeft. Indien de behandeling, uitgevoerd volgens gebruikinstructies bijsluiter en hygiënische maatregelen zijn toegepast en na 2-4 weken niet heeft geleid tot vermindering klachten. Als de schimmel de nagels heeft aangetast en klachten geeft.
Werkzame stoffen Miconazolnitraat 20 mg/ml
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij schimmelinfecties van de huid

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Hoe gebruik je Daktarin Nagellak?

Reinig de nagel voor elke nieuwe toepassing grondig met aceton (geen nagellakremover). Zo vermijd je dat de aangebrachte lagen te dik worden en dat de Daktarin Nagellak de nagel niet meer kan bereiken. Breng een- tot tweemaal per dag een laagje Daktarin Nagellak aan op de aangetaste nagel(s) en/of het nagelbed. Laat de lak goed drogen voordat je sokken of schoenen aan doet.

Ingrediënten

Werkzame stof: Miconazol
Hulpstoffen: propyleenglycol (E 490), polyacrylaat en alcohol

Wat moet je verder nog weten over Daktarin en Kalknagels?

 • Een (voet)schimmelinfectie gaat niet vanzelf over en moet behandeld worden. Als je dit niet doet worden de ongemakken steeds groter en kan de schimmel infectie gevaarlijk worden voor je gezondheid. Een kalknagel ontstaat vaak als een voetschimmel slecht behandeld is.
 • Als je zwanger bent dan kun je Daktarin Nagellak, voor zover bekend, zonder bezwaar gebruiken mits je je houdt aan de gebruiksaanwijzing.
 • Als je borstvoeding geeft dan kun je Daktarin Nagellak, voor zover bekend, zonder bezwaar gebruiken in de periode dat je borstvoeding geeft, mits je je houdt aan de gebruiksaanwijzing.
 • Houd de voorwerpen die in aanraking komen met de kalknagel alleen voor eigen gebruik (handdoek, washandje, borsteltje, nagelknipper), om te voorkomen dat je anderen besmet. Bij een kalknagel moet je voorkomen dat je jezelf steeds opnieuw besmet door kousen en schoenen. Trek na de behandeling van de voeten schone sokken of kousen aan. Strooi verder elke dag wat Daktarin Strooipoeder in je kousen en af en toe ook wat in de schoenen.
 • Daktarin is verkrijgbaar in Crème 15 of 30 gram, Strooipoeder en Nagellak.
 • Het duurt lang voordat een kalknagel over is. Je moet denken aan maanden, daarbij is het belangrijk om de behandeling vol te houden en af te maken.
 • Knip de geïnfecteerde nagel(s) regelmatig zo kort mogelijk af. Doe dit zeker tijdens de periode dat je de kalknagel aan het behandelen bent.
 • Lees voordat je dit middel gaat gebruiken de bijsluiter. De informatie op onze site bevat delen uit de bijsluiter maar is niet volledig.

Wat kun je doen om een kalknagel te voorkomen?

 • Als je voetschimmel constateert behandel deze dan. Als je dit niet doet kunnen zwakke nagels aangetast worden en krijg je kalknagels.
 • Kalknagels en voetschimmel zijn besmettelijk. Vermijdt op blote voeten lopen in openbare ruimtes, draag slippers in openbare doucheruimtes en gympen in gymzalen.
 • Waarschuw je huisgenoten dat je kalknagels hebt.

Productinformatie over Daktarin Nagellak bij Schimmelinfecties

 • Merk: Daktarin
 • Ean: 3574661412917
 • Artikel: 990-870
14,99