Daktarin Strooipoeder 20 gram

Op voorraad
8,99

Daktarin Strooipoeder 

Daktarin-strooipoeder wordt gebruikt bij een schimmelinfectie van de huid. Dactarin Strooipoeder is bedoeld om te gebruiken naast Daktarin Crème, Daktarin Nagellak of een andere vorm van behandeling. Daktarin-strooipoeder wordt enerzijds gebruikt als nabehandeling van bijvoorbeeld kloven en anderzijds om sokken, kousen en schoenen te ontsmetten als je een schimmelinfectie aan de voet hebt. De werkzame stof van Daktarine Strooipoeder is het schimmeldodende middel miconazolenitraat.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 3574661412689
Registratienummer 06195
Productnaam Daktarin poeder
Registratiecode RVG
ATC-code D01AC02
Netto inhoud 20 GR
GPC-nummer 10000890
GPC-omschrijving Schimmelinfecties
Dosering Een beetje op aangedane plek
Maximale dagdosering 2x
Gebruiksadvies Geïnfecteerde delen dagelijks wassen en behandelen evt. ook in kousen en schoenen strooien; behandeling ononderbroken voortzetten huidafwijking is verdwenen.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een droge plaats beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Risicowaarschuwing - Dit geneesmiddel kunt u niet samen met bepaalde bloedverdunners gebruiken. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Niet gebruiken als u onder controle staat bij de trombosedienst. Miconazol kan de bloedstolling ontregelen. - Bij borstvoeding: bij behandeling van de tepel deze eerst wassen vóór het voeden. - Niet gebruiken op een groot oppervlak. - Strooipoeder niet gebruiken op een beschadigde huid. - Niet afdekken met verband. - Vermijd inademing van het strooipoeder. - Vermijd contact met de ogen en slijmvliezen. - Na het verdwijnen van de huidafwijkingen nog 1 week blijven doorgebruiken.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Poeder
Te gebruiken bij Schimmelinfecties van de huid.
Niet gebruiken bij Allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter.
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter.
Gebruiksbeperking Niet op slijmvliezen en grote of afgesloten huidoppervlakken. Overgevoelig antischimmelmiddelen. Voorzichtigheid geboden bij gebruik bloedverdunners en medicatie suikerziekte of fenytoïne.
Huisarts Als de gebruiker diabetes heeft. Indien de behandeling, uitgevoerd volgens gebruikinstructies bijsluiter en hygiënische maatregelen zijn toegepast en na 2-4 weken niet heeft geleid tot vermindering klachten. Als de schimmel de nagels heeft aangetast en klachten geeft.
Werkzame stoffen Miconazolnitraat 20 mg/g
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij schimmelinfecties van de huid

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je nog geen antwoord hebt op je vragen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Hoe gebruik je Daktarin Strooipoeder?

Was de aangetaste huid zorgvuldig met weinig of geen zeep. Als je zeep gebruikt, gebruik dan een PH neutrale zeep. Haal losse schilfers weg en droog je voeten zorgvuldig af vooraleer het poeder aan te brengen en uit te wrijven. Strooi tweemaal per dag een beetje poeder uit over de huid waar je last hebt van de schimmelinfectie en de huid eromheen. Als je het poeder samen met de crème gebruikt doe je dit eenmaal per dag. Behandel ook de zones tussen je tenen en je voetzool. Was nadien zorgvuldig je handen en trek schone sokken aan zodat je jezelf niet opnieuw besmet en de huid sneller geneest. Als de symptomen zijn verdwenen ga dan nog minimaal 10 dagen door met de behandeling om er zeker van te zijn dat er geen schimmelsporen zijn achter gebleven. Een gemiddelde behandeling duurt 2 tot 6 weken afhankelijk van de omvang en plaats van de schimmelinfectie.

Ingrediënten

Werkzame stof: Miconazolnitraat 20 mg/g
Hulpstoffen: Talk (E553b), zinkoxide, colloïdaal siliciumdioxide

Wat moet je verder nog weten over Daktarin en voetschimmel?

 • Een (voet)schimmelinfectie gaat niet vanzelf over en moet behandeld worden. Als je dit niet doet worden de ongemakken steeds groter en kan de schimmel infectie gevaarlijk worden voor je gezondheid.
 • Als je zwanger bent dan kun je Daktarin Strooipoeder, voor zover bekend, zonder bezwaar gebruiken mits je je houdt aan de gebruiksaanwijzing.
 • Als je borstvoeding geeft dan kun je Daktarin Strooipoeder, voor zover bekend, zonder bezwaar gebruiken in de periode dat je borstvoeding geeft, mits je je houdt aan de gebruiksaanwijzing.
 • Was de besmette lichaamsdelen elke dag. Gebruik daarbij geen of een PH neutrale zeep.
 • Houd de voorwerpen die met de schimmelinfectie in aanraking komen alleen voor eigen gebruik (handdoek, washandje, borsteltje, nagelknipper), om te voorkomen dat je anderen besmet. Bij voetschimmel moet je voorkomen dat je jezelf steeds opnieuw besmet door kousen en schoenen. Trek na de behandeling van de voeten schone sokken of kousen aan. Strooi verder elke dag wat Daktarin-strooipoeder in je kousen en af en toe ook wat in de schoenen.
 • Daktarin is verkrijgbaar in Crème 15 of 30 gram, Strooipoeder en Nagellak.
 • Lees voordat je dit middel gaat gebruiken de bijsluiter. De informatie op onze site bevat delen uit de bijsluiter maar is niet volledig.

Wat kun je doen om voetschimmel te voorkomen?

 • Voetschimmel is besmettelijk. Vermijdt op blote voeten lopen in openbare ruimtes, draag slippers in openbare doucheruimtes en gympen in gymzalen.
 • waarschuw je huisgenoten dat je voetschimmel hebt. Zij kunnen dan maatregelen nemen om besmetting te voorkomen.
 • Droog je voeten, ook tussen de tenen, goed af. Schimmels gedijen goed in een vochtige omgeving.
 • Gebruik eigen handdoeken, washandjes en andere verzorgingsproducten.

Productinformatie over Daktarin Strooipoeder

 • Merk: Daktarin
 • Ean: 3574661412689
 • Artikel: 990-871