Healthypharm Terbinafine Schimmel 15 gr

Op voorraad
3,66
  • Gratis bezorging vanaf 35,- *
  • Vandaag besteld, morgen in huis
  • Binnen 30 dagen gratis retourneren

Healthypharm Terbinafine

Te gebruiken bij:
  • Zwemmerseczeem (Tinea pedis)
  • Ringworm (tinea corporis)
  • Huidschimmel (cutane candidiasis)
  • Pityriasis versicolor
Niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

GTIN 8714632082649
Extra handel artikel aanduiding waarde 33309
Certificering Waarde D01AE15
Product naam Healthypharm Terbinarfine creme
Registratiecode RVG
GPC Schimmelinfecties
Aanbevolen dosering 1-2x
Maximale dosering 1-2x, afhankelijk klacht
Leeftijd Vanaf 12 jaar
Gebruiks advies Aangedane huid zorgvuldig wassen en drogen, op en rondom aangedane huid dun aanbrengen en lichtjes inwrijven, dosering en duur gebruik afhankelijk klacht; onregelmatig gebruik of voortijdig stoppen keren klachten terug. Niet langer dan 14 dagen gebruiken, zonder advies arts.
Bewaar advies Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een donkere en droge plaats
Advies voor weggooien Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak
Houdbaar Na opening 3 maanden houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op verpakking en inhoud na 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Bijwerkingen en waarschuwingen Zonder overleg met een arts niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding. Contact met de ogen vermijden. Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 12 jaar.
Verkoopsvoorwaarden Uitsluitend apotheek of drogist
Afleverstatus UAD
Toedingingsvorm Creme
Gebruiksindicatie Schimmelinfecties van de huid.
Contra-Gebruiksindicatie Allergie voor één van de werkzame stoffen of hulpstoffen in dit geneesmiddel
Gebruik tijdens zwangerschap Nee
Gebruik tijdens borstvoeding Nee
Gebruiksbeperking Alleen uitwendig gebruik. Gebruik op de behandelde huid geen andere geneesmiddelen.
Huisarts bezoeken Als de gebruiker diabetes heeft. Indien de behandeling, uitgevoerd volgens gebruikinstructies bijsluiter en hygiënische maatregelen zijn toegepast en na 2-4 weken niet heeft geleid tot vermindering klachten. Als de schimmel de nagels heeft aangetast en klachten geeft.
Ingrediënten Terbinafinehydrochloride 10 mg/g
Documenten Bijsluiter
Toepassen bij Bij schimmelinfecties van de huid

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je nog geen antwoord hebt op je vragen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Type van het gebruik: cutaan gebruik Vóór het insmeren moet de huid zorgvuldig worden gewassen en gedroogd. Smeer een dunne laag crème op de ontstoken huid en een stukje daar omheen. Wrijf de crème lichtjes in. Als de ontsteking in een huidplooi zit (onder de borsten, tussen tenen of vingers, in de lies of de bilnaad) dan kan, met name ´s nachts, de huid na insmeren worden afgedekt met een steriel gaasje. Was uw handen na het inwrijven, behalve als uw handen het te behandelen oppervlak vormen. Duur en frequentie van de behandeling Zwemmerseczeem (Tinea pedis): 1 maal per dag gedurende een week. De klachten die bij zwemmerseczeem kunnen horen zijn jeuk, roodheid en schilfering tussen de tenen, en op de voetzolen. Soms ontstaan er ook kloofjes (met name tussen de tenen) en kunnen er ook blaasjes ontstaan die vocht afscheiden. Meestal zorgt zwemmerseczeem voor een onaangename geur. Ringworm (tinea corporis): 1 maal per dag gedurende een week. Ringworm bestaat uit langzaam groeiende, jeukende, rode en schilferende ringvormige plekken, die verspreid op het lichaam voor kunnen komen. Huidschimmel (cutane candidiasis): 1 maal per dag gedurende 1 tot 2 weken. Candida is een gistsoort die onder bepaalde omstandigheden op de huid een infectie kan veroorzaken. Vaak zitten de huidafwijkingen op warme, vochtige plekken zoals de liezen of onder de borsten. De klachten bestaan uit jeuk, roodheid en schilfering. Pityriasis versicolor: 1 tot 2 maal per dag gedurende 2 weken. De gist die pityriasis versicolor veroorzaakt is Malassezia furfur. Een infectie met deze gist bevindt zich meestal op de schouders en het bovenste gedeelte van de romp en bovenarmen. De klachten bestaan uit weinig jeukende en licht schilferende vlekken. Bij mensen die wat zongebruind zijn, zijn de plekken meestal lichter dan de rest van de huid en bij mensen die weinig tot geen zon gehad hebben, zijn de vlekken meestal lichtbruin. Meestal treedt na enkele dagen verbetering van de klachten op. Onregelmatig gebruik of voortijdig stoppen van de crème vergroot de kans op het terugkeren van de klachten. Indien na 1 tot 2 weken geen verbetering is opgetreden, neem dan contact op met uw arts of apotheker. Zwangerschap U mag Crème bij schimmelinfecties van de huid terbinafine HCl 10 mg/g niet gebruiken als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden. Als u zwanger wordt tijdens het gebruik van dit geneesmiddel, informeer dan uw arts. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel inneemt. Borstvoeding Omdat terbinafine in de moedermelk wordt uitgescheiden mag u Crème bij schimmelinfecties van de huid terbinafine HCl 10 mg/g niet gebruiken als u borstvoeding geeft. U mag Crème bij schimmelinfecties van de huid terbinafine HCl 10 mg/g nog 3 maanden gebruiken nadat u de tube voor de eerste keer heeft geopend.

Productinformatie over Healthypharm Terbinafine Schimmel