Dampo Verkoudheidsbalsem 30 gr

Op voorraad
5,49

Dampo Verkoudheidsbalsem

Dampo Verkoudheidsbalsem is een balsem die wordt gebruikt bij verkoudheid en verstopte luchtwegen. Je kunt de balsem inwrijven op borst, rug of hals of in een kom heet water doen om te stomen.

 • Verzacht de verschijnselen van verkoudheid en verstopte luchtwegen
 • Verlicht de ademhaling en verruimt de luchtwegen
 • Balsem kan op borst, rug of hals aangebracht worden of kan aan een dampbad toegevoegd worden om mee te stomen
 • Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8713091021954
Registratienummer 02366
Productnaam Dampo verkoudheidsbalsem
Registratiecode RVG
ATC-code R05X
Netto inhoud 30 GR
GPC-nummer 10000875
GPC-omschrijving Borstinwrijfmiddelen
Dosering 1 theelepel
Maximale dagdosering 3x
Leeftijd Vanaf 2 jaar
Gebruiksadvies Dosering afhankelijk insmeren of stomen. Voor stomen oplossen in heet (niet kokend) water. Bij geen verbetering klachten, niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder overleg met arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Na opening 6 maanden houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op de verpakking achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar. - Niet gebruiken op een beschadigde huid, wonden of slijmvliezen. - Niet smeren bij kinderen in de hals of in de buurt van mond en neus. - Vermijd contact met ogen, mond en slijmvliezen. - Niet gebruiken bij zwangerschap. - Niet gebruiken als wrijfmiddel op de borst bij borstvoeding.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Zalf
Te gebruiken bij Inhalatiebalsem voor verlichting verkoudheidsklachten bij verkoudheid en griep.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Zuigelingen en kinderen jonger dan 2 jaar; huidafwijkingen.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter.
Borstvoeding Nee.
Gebruiksbeperking Niet aanbrengen in de neus of bij de ogen.
Huisarts Als de klachten na twee weken nog even erg zijn als in het begin. Als een kind jonger dan 18 voor het eerst klachten krijgt die op allergie lijken.
Werkzame stoffen Eucalyptusolie 20 mg , Kamfer 26 mg , Menthol 40 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Zalf voor inhalatiedamp
Hulpstoffen :

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering en gebruik

Dosering: Een theelepel zalf in een kom heet water doen en de damp zo diep mogelijk inademen. Of enkele keren per dag, vooral ook voor het slapen gaan, borst, rug en hals met zalf inwrijven en warm toedekken. Bij kinderen uitsluitend aanbrengen op borst en rug. Niet aanbrengen in de neus en bij de ogen.

Let op! Gebruik Dampo Verkoudheidsbalsem niet bij:

 • Zuigelingen en kinderen jonger dan 2 jaar.
 • Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen.
 • Huidafwijkingen.
 • Wees extra voorzichtig met warm water.

Samenstelling

Werkzame bestanddelen per gram Verkoudheidsbalsem: 40 mg menthol, 26 mg kamfer en 20 mg eucalyptus per gram. Andere bestanddelen (hulpstoffen): cederhoutolie, tijmolie, wolvet en vaseline.

Productinformatie over Dampo Verkoudheidsbalsem

 • Merk: Dampo
 • Ean: 8713091021954
 • Artikel: 711-887