Trachitol Suikervrij 30 zuigtabletten

Op voorraad
7,75

Trachitol zuigtabletten bij beginnende keelpijn

Trachitol is een geneesmiddel bij beginnende keelpijn. Trachitol heeft een 2-voudige werking, het bevat een pijnstillende stof en ook een antibacteriële stof. 
Lidocaïnehydrochloride in de Trachitol zuigtablet is een plaatselijk pijnstillende stof, waardoor het keelslijmvlies minder gevoelig wordt voor pijn en pijn bij het slikken. Dankzij Propyl-4-hydroxybenzoaat, een ontsmettende stof, werkt Trachitol ontsmettend. Trachitol bevat geen suiker en heeft een frisse pepermuntsmaak. 

 • Werkt pijnstillend
 • Werkt desinfecteren
 • Suikervrij
 • Frisse pepermuntsmaak
 • Geschikt voor 6 jaar en ouder
 • Verpakking met 30 zuigtabletten
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 4104480785337
Registratienummer 03432
Productnaam Trachitol
Registratiecode RVG
ATC-code R02AD02
Netto inhoud 30 ST
GPC-nummer 10000880
GPC-omschrijving Keel
Dosering 1
Maximale dagdosering 6-8, afhankelijk leeftijd
Leeftijd Vanaf 6 jaar
Gebruiksadvies 2 uur tussenpozen aanhouden; langzaam in de mond oplossen, niet inslikken en niet kauwen. Bij geen verbetering van de klacht na 3 dagen gebruik, raadpleeg arts. Niet langer dan 7 dagen gebruiken.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 6 jaar. - Bij kinderen jonger dan 6 jaar alleen gebruiken onder toezicht van een volwassene. - Niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding zonder overleg met een arts. - Niet langer dan 7 dagen achtereen gebruiken. - Laat de zuigtablet langzaam in de mond smelten. Niet kauwen of inslikken. - Lidocaïne verdooft, hierdoor kan slikken moeilijker gaan en is de kans op verslikken groter. - Niet direct eten of drinken na het innemen van de zuigtablet. Pas extra op met hete drink- of eetwaren in verband met de kans op verbranden.
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Zuigtablet
Te gebruiken bij Beginnende keelpijn.
Niet gebruiken bij Overgevoelig voor lidocaïne hydrochloride of andere plaatselijk verdovende geneesmiddelen van het amidetype, propyl-4-hydroxybenzoaat.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Intolerantie bepaalde suikers. Kinderen van 6-11 jaar alleen onder toezicht volwassene gebruiken. Niet langer dan 7 dagen gebruiken.
Huisarts Als er ook sprake is van benauwdheid, piepende of gierende ademhaling. Als slikken of drinken niet meer gaat, er gekwijld wordt of de mond niet meer goed open kan. Bij steeds zieker worden of klachten aan één kant van het hoofd. Bij een chronische ziekte en/of (chronisch) gebruik vaste medicijnen. Bij koorts die minimaal 3 dagen duurt of als de keelpijn langer dan 10 dagen duurt.
Werkzame stoffen Lidocaïnehydrochloride 1 mg , Propyl-4-hydroxybenzoaat 1.8 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij beginnende keelpijn
Hulpstoffen :

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering en gebruik

Aanbevolen dagdosering: Neem elke 2 uur een zuigtablet. De zuigtablet langzaam in de mond oplossen. Niet inslikken en niet kauwen.
Volwassenen en jongvolwassenen van 12 tot 18 jaar maximaal 8 tabletten per dag.
Kinderen tussen 6 en 11 jaar maximaal 6 tabletten per dag. De behandeling mag niet langer dan 7 dagen duren. Als de klachten niet over zijn of minder zijn geworden is het raadzaam om contact op te nemen met je huisarts. De aanbevolen dagdosering niet overschrijden. 

Samenstelling:

Werkzame stoffen per zuigtablet: 1 mg Lidocaïne­ hydrochloride en 1,8 mg Propyl‑4‑hydroxybenzoaat. Hulpstoffen: Magnesiumstearaat, kaliumaluminiumsulfaat, pepermuntolie, sorbitol.

 Bewaren:

 • Buiten bereik en zicht van kinderen bewaren.
 • Bewaren beneden 25ºC
 • Bewaren in de oorspronkelijke verpakking ter bescherming tegen vocht

Lees voor gebruik de bijsluiter.

Productinformatie over Trachitol Suikervrij

 • Merk: Trachitol
 • Ean: 4104480785337
 • Artikel: 708-939
* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs