Healthypharm Neusspray Xylometazoline 1 mg/ml 10 ml

Op voorraad
2,39

Healthypharm Neusspray Xylometazoline 1 mg/ml 

Healthypharm Neusspray Xylometazoline 1 mg/ml wordt gebruikt ter verlichting van klachten bij neusverkoudheid bij volwassenen en kinderen van 12 jaar en ouder. Je gebruikt de neusspray bij neusverkoudheid, verstopte neus en verstopte (bij)holtes.

  • De neusspray zorgt voor een snelle en langdurige verlichting van neusverstopping
  • Het vermindert de zwelling van het slijmvlies in de neus en helpt zodoende de neusdoorgang vrij te houden, waardoor je gemakkelijker kan ademhalen
  • De werking van dit middel begint binnen enkele minuten en houdt enkele uren aan
  • Healthypharm Neusspray met Xylometazoline HCl 1 mg/ml is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8714632018747
Registratienummer 105572
Productnaam Healthypharm neusspray Xylometazoline 1 mg/ml
Registratiecode RVG
ATC-code R01AA07
Netto inhoud 1 ST
GPC-nummer 10000879
GPC-omschrijving Neusmiddelen
Dosering 1 spray per neusgat
Maximale dagdosering 6x
Leeftijd Vanaf 6 jaar
Gebruiksadvies Voor gebruik neus snuiten, hoofd iets voorover en verstuiver rechtop, 1 spray per neusgat en gelijktijdig door neus inademen. Na gebruik het spraystuk reinigen en aan de lucht laten drogen voordat de dop wordt teruggeplaatst. Houdt 8-10 uur tussen de toedieningen aan. Niet langer dan 7 dagen gebruiken, zonder overleg met arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak
Houdbaarheidinstructie Na opening 1 maand houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket na 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet langer dan 7 dagen achtereen gebruiken, daarna één maand niet. Langdurig gebruik verergert de klachten. - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken bij ouderen zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook medicijnen tegen depressie gebruikt. - Niet gebruiken bij hoge bloeddruk, hartziekten, verhoogde schildklierwerking, vergrote prostaat, suikerziekte en glaucoom (verhoogde oogboldruk) zonder overleg met een arts. - Vermijd herhaaldelijk gebruik tijdens de zwangerschap. - Vermijd contact met de ogen.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Spray
Te gebruiken bij Verstopte neus.
Niet gebruiken bij 2- Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Indien kort geleden neusoperatie ondergaan.
Zwangerschap Heeft niet de voorkeur, overleg met je arts
Borstvoeding Heeft niet de voorkeur, overleg met je arts
Gebruiksbeperking Vermijd gebruik rond ogen. Nauwe kamerhoek glaucoom, hoge bloeddruk, hart- of schildklieraandoeningen, diabetes. Gevoelig adrenaline-achtige substanties. Niet samen met middelen tegen depressiviteit gebruiken.
Huisarts Als de klachten na twee weken nog even erg zijn als in het begin. Als een kind jonger dan 18 jaar voor het eerst klachten krijgt die op allergie lijken. Als de klachten uitsluitend aan één kant van de neus optreden. Als er al lange tijd dagelijks neusspray nodig is of wordt gebruikt.
Werkzame stoffen Xylometazolinehydrochloride 1 mg/ml
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij neusverkoudheid

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering en gebruik

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar:
1 verstuiving in elk neusgat, 3 maal per dag. Tussen 2 toedieningen dient er een tussentijd van 8 tot 10 uur te zitten. Niet meer dan 3 toedieningen per neusgat per dag. Aanbevolen dosering niet overschrijden.

1. Snuit de neus.
2. Verwijder de beschermdop.
3. Voor de eerste toepassing, enkele malen pompen totdat er een gelijkmatige verstuiving ontstaat. Bij herhaalde toedieningen zal de spray klaar zijn voor direct gebruik. Zorg ervoor om niet in de ogen of de mond te verstuiven.
4. Houd het flesje rechtop en plaats de duim aan de onderkant van het flesje en houd het neusstuk tussen 2 vingers.
5. Buig het hoofd lichtjes naar voor en plaats het neusstuk in een neusgat.
6. Verstuif en adem tegelijkertijd zachtjes in door de neus.
7. Herhaal deze werkwijze bij het andere neusgat.
8. Maak het neusstuk schoon en laat deze drogen alvorens de beschermdop terug te plaatsen.

Om een mogelijke verspreiding van de infectie te voorkomen, mag het flesje slechts bij 1 persoon gebruikt worden.

Risicowaarschuwing

Maximaal 7 dagen achter elkaar gebruiken om gewenning te voorkomen. 

Ingrediënten

Xylometazolinehydrochloride, benzalkoniumchloride, dinatriummedetaat, natriumdiwaterstoffosfaat, dinatriumfosfaat, natriumchloride en gezuiverd water.

Extra informatie

  • Geneesmiddel: Lees voor gebruik altijd eerst de bijsluiter.
  • Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor één van de bestanddelen van de Neusspray.
  • Wanneer je kort geleden een neusoperatie hebt ondergaan, raadpleeg dan eerst je arts alvorens de neusspray te gebruiken.
  • Buiten het bereik van jonge kinderen houden.
  • Droog en bij kamertemperatuur bewaren.

Productinformatie over Healthypharm Neusspray Xylometazoline 1 mg/ml