Leidapharm Paracetamol 500 mg 50 tabletten

Niet leverbaar
Dit product maakt geen deel meer uit van ons assortiment. Neem eens een kijkje in de categorie Pijnstillend voor een goed alternatief
Pijnstillend
1,21
 • Gratis bezorging vanaf 35,- *

Bij koorts en bij pijn

Paracetamol werkt pijnstillend en koortsverlagend. Paracetamol is te gebruiken bij milde tot matige pijn.

 • Hoofdpijn
 • Migraine
 • Koorts
 • Griep
 • Verkoudheid
 • Keelpijn
 • Bijholteontsteking
 • Middenoorontsteking
 • Spierpijn
 • Gewrichtspijn
 • Kiespijn
 • Zenuwpijn
 • Menstruatieklachten

Leidapharm Paracetamol is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en volwassenen. Het werkzame bestanddeel is paracetamol. Elke tablet bevat 500 mg paracetamol.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8712755005347
Registratienummer 52239
Productnaam Leidapharm Paracetamol
Registratiecode RVG
ATC-code N02BE01
Netto inhoud 50 ST
GPC-nummer 10000856
GPC-omschrijving Pijnstiller algemeen
Dosering 0,5-2 afhankelijk leeftijd
Maximale dagdosering 1,5-6 tabletten, afhankelijk leeftijd
Leeftijd Vanaf 4 jaar
Gebruiksadvies Minste toedieningen per etmaal voor jongste kinderen in leeftijdsgroep, innemen met ruime hoeveelheid water, 4 uur tussenpozen aanhouden. Bij verergering klachten of bij aanhoudende pijn niet langer gebruiken dan 5 dagen, bij aanhoudende koorts niet langer gebruiken dan 3 dagen. Zonder advies arts niet langer gebruiken dan 14 dagen.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Het is belangrijk om niet te veel te gebruiken, want dan kan dit geneesmiddel lever- en nierklachten geven. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Vermijd langdurig gebruik bij hoofdpijn, dit kan hoofdpijn veroorzaken. - Niet gebruiken bij slechte nier- of leverfunctie zonder overleg met een arts. - Bij pijn niet langer dan 5 dagen gebruiken of bij koorts niet langer dan 3 dagen gebruiken zonder overleg met een arts. - Bij kinderen jonger dan 4 jaar niet langer dan 2 dagen gebruiken zonder overleg met en arts.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Ter verlichting bij hoofdpijn, koorts en pijn bij griep en verkoudheid of na vaccinatie, kiespijn, zenuwpijn, spit, spierpijn of menstruatiepijn.
Zwangerschap Ja
Borstvoeding Ja, korte tijd
Gebruiksbeperking Lever- of nierstoornissen, syndroom van Gilbert, Glucose-6-fosfaatdehydrogenasedeficiëntie, hemolytische anemie, uitdroging, chronische ondervoeding, astma met allergie voor aspirine. Niet in combinatie met alcohol of bepaalde andere geneesmiddelen.
Huisarts Als er sprake is van langer dan twee weken pijnklachten of al langer dan een week griepverschijnselen die niet verbeteren. Bij drie dagen per week of vaker pijnstillers nodig hebben tegen hoofdpijn. Bij gebruik van meer dan 5 tabletten paracetamol per dag, gedurende meer dan 2 weken.
Werkzame stoffen Paracetamol 500 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij koorts en bij pijn

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je nog geen antwoord hebt op je vragen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering

 • Volwassenen en kinderen vanaf 15 jaar: 1-2 tabletten per keer, maximaal 6 tabletten per 24 uur.
 • Kinderen van 9-12 jaar: 1 tablet per keer, 3 tot 4 maal per 24 uur.
 • Tieners van 12-15 jaar: 1 tablet per keer, 4 tot 6 maal per 24 uur.

De kleinste toedieningen per etmaal geldt voor de minimale leeftijd in een bepaalde groep. Na het innemen van een dosis paracetamol moet je minimaal 4 uur wachten met het nemen van een volgende dosis, ook wanneer de klachten eerder terugkomen.

Wijze van gebruik

De tabletten doorslikken met een ruime hoeveelheid water, of de tabletten in een ruime hoeveelheid water uiteen laten vallen, goed omroeren en opdrinken. Als je merkt dat Leidapharm Paracetamol 500 mg te sterk of juist te weinig werkt, raadpleeg dan een arts of apotheker.

Waarschuwing

 • Gebruik paracetamol niet als je allergisch (overgevoelig) bent voor paracetamol of voor één van de andere bestanddelen van Paracetamol 500 mg.
 • Wees voorzichtig met paracetamol wanneer je lever of nieren niet goed werken
 • Als je regelmatig grote hoeveelheden alcohol gebruikt mag je niet de maximale dosering paracetamol innemen, je mag dan niet meer dan 2 gram paracetamol (4 tabletten van 500 mg) per dag gebruiken

Als een van deze waarschuwingen van toepassing is, of dat in het verleden is geweest, overleg dan eerst met je arts of paracetamol dan de beste pijnstiller voor je is.

Zwangerschap

Onderzoek toont aan dat paracetamol geen ongewenste invloed heeft op de zwangerschap of op de gezondheid van het ongeboren kind. In de aanbevolen dosering kan paracetamol gebruikt worden tijdens de zwangerschap. Vraag altijd een arts of apotheker om advies voordat je een geneesmiddel inneemt.

Borstvoeding

Hoewel paracetamol in kleine hoeveelheden wordt uitgescheiden in de moedermelk, zijn er geen ongewenste effecten gemeld bij kinderen die borstvoeding krijgen. In de aanbevolen dosering kan paracetamol kortdurend worden gebruikt door vrouwen die borstvoeding geven. Vraag altijd een arts of apotheker om advies voordat je een geneesmiddel inneemt.

Productinformatie over Leidapharm Paracetamol 500 mg

 • Merk: Leidapharm
 • Ean: 8712755005347
 • Artikel: 731-853