Zwangerschapsvitamine

Lees meer

Resultaten 1 t/m 7 van 7

Davitamon Foliumzuur
Davitamon Foliumzuur
84 smelttabletten
Direct leverbaar
7% korting
9,99 (adviesprijs) 9,31
Bekijk product: Davitamon Foliumzuur
Davitamon Compleet Mama Omega-3 Visolie
Davitamon Compleet Mama Omega-3 Visolie
60 capsules
Direct leverbaar
15% korting
18,99 (adviesprijs) 16,14
Bekijk product: Davitamon Compleet Mama Omega-3 Visolie
Davitamon Compleet Zwanger
Davitamon Compleet Zwanger
60 tabletten
Direct leverbaar
15% korting
14,49 (adviesprijs) 12,32
Bekijk product: Davitamon Compleet Zwanger
Davitamon Compleet Mama Fit
Davitamon Compleet Mama Fit
60 tabletten
Direct leverbaar
15% korting
14,49 (adviesprijs) 12,32
Bekijk product: Davitamon Compleet Mama Fit
Lucovitaal Magnesium Mama & Baby Multi
aanbieding
Lucovitaal Magnesium Mama & Baby Multi
60 capsules
Direct leverbaar
45% korting
17,49 (adviesprijs) 9,66
Bekijk product: Lucovitaal Magnesium Mama & Baby Multi
AOV 106 Multi Zwangerschap
AOV 106 Multi Zwangerschap
60 vegacaps
Direct leverbaar
31% korting
23,05 (adviesprijs) 15,80
Bekijk product: AOV 106 Multi Zwangerschap
AOV 232 Foliumzuur (400 mcg)
AOV 232 Foliumzuur (400 mcg)
100 tabletten
Tijdelijk uitverkocht
7,85
Bekijk product: AOV 232 Foliumzuur (400 mcg)

Zwangerschapsvitamines

Als je zwanger wilt worden, zwanger bent of borstvoeding geeft, heeft je lichaam een hele andere behoefte aan voedingsstoffen. Vaak lukt het niet om deze met gezonde voeding allemaal binnen te krijgen en raad men aan om dit aan te vullen met supplementen.

In de categorie Zwangerschapsvitamine heb je een ruime keuze aan supplementen die speciaal ontwikkelt zijn om tijdens deze speciale periode extra goed voor jezelf en je kindje te zorgen.

Je kunt deze vitamines apart innemen, maar je kunt ook kiezen voor multivitaminen die speciaal geschikt zijn voor (aanstaande) mama’s. Als je hiervoor kiest dan zitten alle noodzakelijke vitamines hier in de juiste hoeveelheden in. Al kan het geen kwaad om te controleren of er niet teveel vitamine A in zit aangezien dit niet goed is voor je kindje. Als je geen multivitaminen wilt dan is het belangrijk om van onderstaande vitaminen een supplement te kopen:

Foliumzuur (vitamine B11)

Als je zwanger bent is het belangrijk dat je voldoende foliumzuur in je lichaam hebt. Daarom is het advies om vanaf het moment dat je zwanger wilt worden extra foliumzuur te slikken. Tijdens je zwangerschap draagt foliumzuur bij aan de groei van je baby, de ontwikkeling van het zenuwstelsel en verkleint het de kans op enkele aangeboren afwijkingen. Foliumzuur komt vooral voor in groene groenten, fruit en volkorenproducten.

De Gezondheidsraad adviseert om, naast gezond eten, elke dag 400 à 500 microgram foliumzuur te slikken als je zwanger wilt worden, en dit tot de tiende week van je zwangerschap te blijven doen. Soms komt het voor dat je onverwachts zwanger bent zonder dat het gepland is. Het is dan nog steeds goed om zo snel mogelijk met extra foliumzuur te beginnen. Het heeft echter geen zin om de dosering te verhogen.

Vitamine D

Tijdens je zwangerschap is vitamine D nodig voor de groei en ontwikkeling van het beendergestel van je baby. Vitamine D helpt bij de celdeling en draagt bij aan het behoud van sterke botten. Je lichaam maakt zelf vitamine D aan onder invloed van zonlicht. In je voeding komt vitamine D van nature alleen voor in dierlijke producten, en met name vette vis, of het is toegevoegd. Als je zwanger bent, is het moeilijk om zelf voldoende vitamine D aan te maken of binnen te krijgen. Daarom is het advies om elke dag 10 microgram vitamine D extra te slikken.

Vitamine A

Vitamine A speelt een belangrijke rol bij de groei en dus belangrijk tijdens de zwangerschap. Naast groei is vitamine A ook goed voor de weerstand, het gezichtsvermogen, het behoud van een gezonde huid en een goed ijzergehalte in het bloed. De aanbeveling voor vitamine A is daarom tijdens de zwangerschap verhoogd van 700 naar 800 microgram per dag. Let wel op want een te hoge inname van vitamine A kan in de vroege zwangerschap de vrucht beschadigen bij daarvoor gevoelige vrouwen. Daarom wordt in zwangerschapsvitaminen vitamine A vaak vervangen door Bètacaroteen (provitamine A). Bètacaroteen wordt in je lichaam omgezet in vitamine A. Je lichaam is zo slim dat het alleen omzet waar je behoefte aan hebt.

Vitamine C

Tijdens je zwangerschap heb je sneller last van kwaaltjes en heb je over het algemeen een minder goede nachtrust. Dit heeft zijn weerslag op je weerstand. Van vitamine C weet je misschien wel dat het mede zorgt voor een goede weerstand. Maar ook foliumzuur, vitamine B6, B12, en D, en de mineralen ijzer, koper en zink, helpen je immuunsysteem.

Omega

Er zijn ook zwangerschapsvitaminen waaraan omega is toegevoegd. Omega vetzuren zijn goed voor de ontwikkeling van hersenen en het gezichtsvermogen*.

* Bij dagelijkse inname van 200 mg DHA in aanvulling op de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor omega-3 vetzuren voor volwassenen (250 mg DHA en EPA0).

Zwangerschapsvitamines kopen op Plein

Op Plein kun je kiezen uit diverse merken die zwangerschapsvitaminen hebben voor tijdens, voor en na je zwangerschap. Davitamon heeft een uitgebreid assortiment van zwangerschapsvitaminen. Daarnaast is Gravitamon ook nog steeds te koop en heeft Orthica ook een aantal supplementen voor als je zwanger wilt worden, zwanger bent of borstvoeding geeft.

Wil je graag advies of meer informatie over een bepaald product? Neem contact op met onze gecertificeerd drogist Marjolein. Zij helpt je graag verder. Je kunt haar een berichtje sturen via drogist@plein.nl

Een evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde voeding.