Betaalmethoden

Het factuurbedrag en alle prijzen op onze website zijn inclusief BTW. Op Plein.nl is het mogelijk om op de volgende manieren te betalen:

  • iDEAL
  • Creditcard
  • Bancontact/Mister Cash
  • Riverty (voorheen Afterpay)
  • Op factuur
  • Zelf een overboeking doen
  • Plein cadeaukaart

iDEAL

Vertrouwd en eenvoudig internetbankieren voor de aangesloten Nederlandse banken.

  • Betalen mogelijk zonder registratie
  • Snel en eenvoudig met internetbankieren
  • Direct inzichtelijk of betaling is gelukt

Creditcard

Betaling is mogelijk met Visa of Mastercard. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. 

Riverty (achteraf betalen) 

Riverty (voorheen AfterPay) voert voor Plein het volledige achteraf betaalproces uit. Wanneer je je bestelling afrondt via Riverty ontvang je een digitaal betaaloverzicht van ze en betaal je het orderbedrag binnen 14 dagen aan Riverty. Als je nog niet aan Riverty hebt betaald op de uiterste betaaldatum genoemd in de betaalinstructies, wordt er per e-mail kosteloos een eerste herinnering gestuurd met een nieuwe betalingstermijn van 14 dagen. Bij de tweede herinnering zal Riverty 15,- administratiekosten in rekening brengen.

Ter goedkeuring van je verzoek om achteraf te betalen voert Riverty een gegevenscontrole uit. Riverty hanteert een strikt privacybeleid zoals omschreven in het privacy statement. Mocht onverhoopt jouw verzoek tot betaling met Riverty niet geautoriseerd worden, dan kun je jouw bestelling natuurlijk betalen met een andere betaalmethode. Om gebruik te maken van Riverty moet je 18 jaar of ouder zijn en ga je automatisch akkoord met de betalingsvoorwaarden van Riverty

Wil je meer informatie over achteraf betalen met Riverty? Ga dan naar de website van Riverty.

Op factuur betalen

Om achteraf op factuurbasis mogelijk te maken heb je een 'Mijn Plein account' nodig. Je hebt dan 14 dagen om de factuur te voldoen. Als je nog niet aan hebt betaald op de uiterste betaaldatum genoemd in de betaalinstructies, wordt er per e-mail kosteloos een eerste herinnering gestuurd met een nieuwe betalingstermijn van 14 dagen. Bij de tweede herinnering zal Plein 13,50 aanmaningskosten in rekening brengen. Elke bestelling met de betaalmethode achteraf betalen wordt bij Plein gecheckt, ook als je al een account hebt. Wij behouden ons het recht voor zonder opgave van redenen je deze betaalmethode niet aan te bieden. Dit is afhankelijk van het resultaat van de toetsing van je gegevens. Je kunt dan gebruik maken van een andere betaalmethode zoals in bovenstaande aangegeven. 

Bancontact / Mister Cash

Met Bancontact / Mister Cash betaal je veilig en gemakkelijk online. Je rekent af in een vertrouwde internet betaalomgeving op basis van beveiligingsmethodes van je eigen bank.

Zelf een overboeking doen

Het is mogelijk het openstaande bedrag zelf over te maken, zonder iDEAL. Kies tijdens het bestellen voor de betaalmethode "Zelf een overboeking doen". Na de bestelling ontvang je een e-mail van onze financiële partner Buckaroo met daarin een betaallink. Daarin in staan alle gegevens om een overboeking te doen. 
Let op: na ontvangst en verwerking van de betaling door onze financiële administratie, wordt de bestelling verzonden. Houd rekening met een vertraging van 1-3 werkdagen.

Plein cadeaukaart

Met de Plein cadeaukaart kun je op de betaalmethode pagina afrekenen. Je kunt deels met de cadeaukaart betalen en het overige deel overmaken met een iDEAL betaling. Heb je minder uitgegeven dan het bedrag wat op de kaart staat, dan blijft dit bedrag beschikbaar op de cadeaukaart voor een volgende bestelling. Op de cadeaukaart pagina kun je hier nog meer informatie over lezen.

Heb je nog vragen of opmerkingen?
Wij zitten elke werkdag van 08:00 tot 17:00 voor jou klaar.
Telefonisch contact:
Nederland: 088-8000-200
België: 03-8080-294
WhatsApp naar:
088-8000-200
Stuur een e-mail:
[email protected]
Stel je vraag via:
Messenger
* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs