BB Cream & CC Cream


Lees meer

Resultaten 1 t/m 13 van 13

BB Cream en CC Cream

Op Plein.nl vind je een breed assortiment met BB en CC Creams van merken als Garnier, L’Oréal en Maybelline. 

Er komen steeds meer verschillende huidverzorgingsproducten op de markt. Vaak zijn dit tijdbesparende producten die gebruikt kunnen worden in ons make-up ritueel, zoals de BB en CC Cream. 

BB Cream

BB staat voor ‘Blemish Balm’. De crème kan ook wel vergeleken worden met een foundation. De crème egaliseert namelijk de huid en camoufleert rode vlekjes en oneffenheden. De formule van een BB Cream is zo opgebouwd dat de kleur zich aanpast aan de kleur van het gezicht. Dit maakt het gemakkelijker om de juiste kleur te kiezen. 
 
Naast de egaliserende werking verzorgt een BB Cream ook je gezicht. De crème werkt namelijk hydraterend, oftewel vochtinbrengend. En vocht is altijd goed voor de huid. De meeste BB crèmes bevatten ook nog eens een SPF waardoor de huid beschermt wordt tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Naast de egaliserende en verzorgende werking beschermt een BB Cream de huid dus ook.

CC Cream

CC staat voor ‘Color Correcting’ of ook wel ‘Color Control’ genoemd. De naam van de crème zegt het eigenlijk al: het zorgt ervoor dat de huidskleur gecorrigeerd wordt. Een CC Cream met een groene ondertoon corrigeert de roodheid van de huid, en een CC Cream met een abrikoos kleurige ondertoon zorgt ervoor dat een doffe en wat vermoeidere huid wat meer kleur geeft, oftewel een oppepper krijgt. Een CC cream heeft net als een BB cream een egaliserende en hydraterende werking. 
|