Oogpotlood


Lees meer

Resultaten 1 t/m 20 van 29

Oogpotlood

Door de ogen rondom, onder of boven te omlijnen met een oogpotlood maak je je oogopslag sprekender.

Verschillende kleuren en soorten oogpotlood

Oogpotloden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Er zijn oogpotloden die wat harder zijn, maar tegenwoordig zijn er ook steeds zachtere oogpotloden: kohl potloden. Deze kohl oogpotloden zijn makkelijker aan te brengen dan een hard oogpotlood. Een oogpotlood biedt als voordeel dat je kunt ‘blenden’, oftewel: de lijn mooi kunt vervagen. Hiermee kun je zelf de intensiteit van de kleur bepalen. 

Naast de soorten oogpotlood zijn er ook veel verschillende kleuren oogpotlood die je kunt gebruiken. De verschillende kleuren zorgen voor een verschillend effect. Stem de kleur bijvoorbeeld af op je kleding, oogkleur of op de kleur van je oogschaduw. Voor een subtiele look kun je voor een lichtere kleur gaan, zodat deze minder hard overkomt in het gezicht. Een frisse of speelse look creëer je middels een kleurtje en een meer dramatische look creëer je met een zwart oogpotlood. Hoe dikker de lijn des te dramatischer en des te meer deze opvalt. 

Ook kun je in alle gevallen de lijn iets meer doortrekken in de buitenste ooghoek waardoor er de zogenaamde “wing” wordt gemaakt. Door de verschillende manieren van het aanbrengen van oogpotlood kunnen de ogen ook optisch groter lijken. In combinatie met mascara wordt het effect van oogpotlood nog meer versterkt. Het doel van een oogpotlood is om de ogen extra expressie te geven. Naast een oogpotlood kun je voor het zetten van een strakkere lijn ook kiezen voor een vloeibare vorm, namelijk een eyeliner.

Oogpotlood kopen op Plein.nl

Op Plein.nl vind je een breed assortiment aan oogpotloden van bekende merken als L'Oréal, Maybelline, Max Factor en Rimmel. Ontdek nu jouw favoriet en bestel direct online op Plein.nl

|