Het duurzamer kiezen label van Plein

Onze selectie aan duurzamere producten herken je aan ons groene ‘duurzamer’ blaadje. Omdat er zoveel verschillende keurmerken zijn hebben we ervoor gekozen om het groene blaadje te tonen wanneer een product één van deze duurzamere keurmerken heeft. Producten met dit label zijn gemaakt met respect voor milieu, mens en/of dier. Deze producten zijn natuurlijk, biologisch, Fairtrade of worden geproduceerd door organisaties met een duurzame bedrijfsmissie (B Corp genaamd). Ieder product met dit label heeft een duurzaamheidskeurmerk, deze hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Mens & Maatschappij

B Corporation

B Corporation

Dit product heeft een B Corp-keurmerk. De producent van dit product voldoet hiermee aan de hoogste normen op het gebied van maatschappelijke en ecologische verantwoordelijkheid. Met deze duurzame keuze zorg je voor een positieve impact op de wereld en draag je bij aan een meer rechtvaardige en milieuvriendelijke samenleving.

Bekijk producten

Sociale onderneming

Sociale onderneming

Dit product is geproduceerd door een sociale onderneming die lid is van Social Enterprise NL en zich richt op het oplossen van maatschappelijke problemen, en het creëren van positieve sociale en/of milieueffecten.

Bekijk producten

Natuurlijk

AISE Cleanright productcertificaat

AISE Cleanright productcertificaat

Dit product heeft het AISE Cleanright productcertificaat keurmerk, heeft een volledig recyclebare verpakking en is vrij van ingrediënten die schadelijke effecten hebben op het waterleven. Met deze duurzame keuze draag je bij aan een schonere en veiligere leefomgeving en ondersteun je bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid en verantwoordelijkheid in de schoonmaakindustrie.

Bekijk producten

Certified Sustainable Enterprise

Certified Sustainable Enterprise

Dit product heeft het Certified Sustainable Enterprise keurmerk en is geproduceerd door een bedrijf dat zich inzet voor sociale, ecologische en economische doelstellingen, en heeft een positieve impact op mens en planeet. Met deze duurzame keuze draag je bij aan een meer duurzame en rechtvaardige samenleving.

Bekijk producten

COSMOS Organic Ecocert

COSMOS Organic Ecocert

Dit product heeft het COSMOS Organic Ecocert keurmerk en bevat natuurlijke en/of biologische ingrediënten, is dierproefvrij en vrij van genetisch gemodificeerde ingrediënten.

Bekijk producten

Europees Ecolabel

Europees Ecolabel

Dit product heeft het Europees Ecolabel keurmerk en is geproduceerd uit duurzame en recyclebare materialen met respect voor arbeidsrechten en ethische normen. Met deze duurzame keuze draag je actief bij aan het verminderen van je ecologische voetafdruk en ondersteun je bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid en milieubescherming.

Bekijk producten

Leaping Bunny

Leaping Bunny

Dit product heeft het Leaping Bunny keurmerk en is gedurende de gehele productieketen niet op dieren getest. Met deze duurzame keuze draag je je steentje bij aan het bevorderen van diervriendelijke praktijken in de cosmetica- en persoonlijke verzorgingsindustrie.

Bekijk producten

Natural Cosmetics Standard

Natural Cosmetics Standard

Dit product heeft het Natural Cosmetics Standard keurmerk en is dierproefvrij. Het product bestaat uit natuurlijke en/of biologische ingrediënten, en is vervaardigd met respect voor de natuur, dierenwelzijn en de gezondheid van de huid. Met deze duurzame keuze draag je bij aan het stimuleren van duurzame praktijken in de cosmetische industrie en het bevorderen van een gezonde en milieuvriendelijke benadering van persoonlijke verzorging.

Bekijk producten

Nordic Ecolabel

Nordic Ecolabel

Dit product heeft een Nordic Ecolabel keurmerk dat wordt toegekend aan producten die voldoen aan strenge milieueisen en duurzame productiepraktijken. Met deze duurzame keuze draag je bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van producten en diensten.

Bekijk producten

RSPO Certified Sustainable Palm Oil

RSPO Certified Sustainable Palm Oil

Dit product heeft het RSPO Certified Sustainable Palm Oil en bevat palmolie die duurzaam is verkregen volgens de strikte normen en richtlijnen van RSPO gericht op duurzame praktijken in de palmolie-industrie. Met deze duurzame keuze draag je bij aan het behoud van waardevolle ecosystemen en biodiversiteit en de verbetering van de levensomstandigheden van gemeenschappen die afhankelijk zijn van palmolieproductie.

Bekijk producten

Biologisch

Agriculture Biologique

Agriculture Biologique

Dit product heeft het Agriculture Biologique keurmerk en is afkomstig van landbouwpraktijken die voldoen aan strikte biologische normen en regelgeving waarbij synthetische chemicaliën, kunstmest en genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) worden vermeden. Met deze duurzame keuze draag je bij aan het behoud van bossen en aan de bescherming van de biodiversiteit.

Bekijk producten

BIO-Siegel

BIO-Siegel

Dit product heeft het BIO-Siegel keurmerk en is geproduceerd volgens strenge biologische normen. Met deze duurzame keuze draag je bij de bevordering van biologische landbouwpraktijken en de versterking van de biologische voedingsindustrie in Duitsland en daarbuiten.

Bekijk producten

Demeter

Demeter

Dit product heeft het Demeter keurmerk en is op milieuvriendelijke wijze geproduceerd door biodynamische boeren met oog voor de natuurlijke gedrag- en levensomstandigheden van het dier. Met deze duurzame keuze draag je bij aan bevordering van biodynamische landbouwpraktijken en de verschuiving naar een meer holistische en duurzame benadering van voedselproductie.

Bekijk producten

EKO

EKO

Dit product heeft het EKO keurmerk. Het is biologisch, geproduceerd met oog voor dierenwelzijn en vrij van schadelijke chemicaliën. Met deze duurzame keuze steun je producenten die zich inzetten voor ecologische en sociale verantwoordelijkheid en bijdragen aan een gezondere keuze voor individuen en het milieu.

Bekijk producten

Europees Keurmerk voor Biologisch (SKAL)

Europees Keurmerk voor Biologisch (SKAL)

Dit product bevat het Europees keurmerk voor Biologisch en is geproduceerd volgens ecologisch duurzame praktijken die de biodiversiteit bevorderen, het gebruik van chemicaliën minimaliseren en het welzijn van dieren respecteren. Skal Biocontrole is de onafhankelijke organisatie voor het toezicht op de hele biologische keten in Nederland. Met deze duurzame keuze draag je bij aan duurzame landbouwpraktijken en een gezondere leefomgeving.

Bekijk producten

NaTrue

NaTrue

Dit product heeft een NaTrue keurmerk en is daarmee natuurlijk en/of biologisch, dierproefvrij en bevat geen schadelijke stoffen. Met deze duurzame keuze draag je bij aan een groenere en meer ethische beauty-industrie.

Bekijk producten

Organic Soil Association

Organic Soil Association

Dit artikel heeft het keurmerk Soil Association. De vis is biologisch gekweekt waarbij het voldoet aan eisen op kweekomstandigheden en dierenwelzijn.

Bekijk producten

Fairtrade

Fairtrade

Fairtrade

Dit product heeft het Fairtrade keurmerk en is geproduceerd onder eerlijke arbeidsomstandigheden en met zorg voor de boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden. Met deze duurzame keuze draag je bij aan een rechtvaardigere wereldhandel en, eerlijke beloning en menswaardige arbeidsomstandigheden.

Bekijk producten

UTZ

UTZ

Dit product heeft het UTZ keurmerk en is geproduceerd uit duurzame landbouw. Met deze duurzame keuze draag je bij aan het bevorderen van duurzame landbouwpraktijken.

Bekijk producten

Verantwoorde Materialen

FSC 100%

FSC 100%

Dit product heeft een FSC 100% keurmerk en bevat materiaal dat afkomstig is uit duurzaam en verantwoord beheerde bossen. Met deze duurzame keuze draag je bij aan het behoud van bossen en het bevorderen van duurzaam bosbeheer wereldwijd.

Bekijk producten

FSC Mix

FSC Mix

Dit product heeft het FSC Mix keurmerk en bestaat uit materiaal dat afkomstig is uit duurzaam en verantwoord beheerde bossen en gerecycled materiaal. Met deze duurzame keuze draag je bij aan het behoud van bossen en aan de bescherming van de biodiversiteit.

Bekijk producten

FSC Recycled

FSC Recycled

Dit product heeft het FSC Recycled keurmerk en bestaat voor >50% uit gerecyclede materialen en bespaart daardoor kostbare grondstoffen. Met deze duurzame keuze draag jij jouw steentje bij aan een circulaire economie en aan het behoud van bossen en natuurlijke hulpbronnen voor toekomstige generaties.

Bekijk producten

Global Organic Textile Standard

Global Organic Textile Standard

Dit product heeft het Ogranic Soil Assocation keurmerk en is geteeld en geproduceerd volgens strikte ecologische en ethische richtlijnen. Met deze duurzame keuze draag je bij aan de bevordering van biologische landbouwpraktijken en de groei van de biologische voedingsindustrie.

Bekijk producten

Global Recycle Standard 50-100%

Global Recycle Standard 50-100%

Dit product heeft het Global Recycle Standard 50-100% keurmerk en bestaat voor minimaal de helft en tot 100% uit gerecyclede materialen. Met deze duurzame keuze draag je bij aan een meer duurzame toekomst en een meer circulaire economie.

Bekijk producten

PEFC

PEFC

Dit product heeft het PEFC keurmerk en is gemaakt uit materialen die afkomstig zijn uit duurzame bossen die voldoen aan strikte milieunormen, sociale aspecten en economische levensvatbaarheid. Met deze duurzame keuze draag je bij aan het behoud van bossen en het stimuleren van duurzaam bosbeheer.

Bekijk producten

PEFC Recycled

PEFC Recycled

Dit product heeft het PEFC Recycled keurmerk en bestaat uit duurzame en gerecyclede materialen, met name afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Met deze duurzame keuze draag je bij aan het behoud van bossen en het verminderen van hun ecologische voetafdruk.

Bekijk producten

Recycled materiaal 50-100%

Recycled materiaal 50-100%

Dit product is voor minimaal 50% gemaakt van gerecyclede materialen. Met deze duurzame keuze draag je bij aan een meer circulaire economie en ondersteun je de transitie naar een duurzamere toekomst.

Bekijk producten