Fluimucil Hoest 200 mg 20 bruistabletten

Op voorraad
6,99

Fluimucil 200 mg bruistabletten

Je gebruikt Fluimucil 200 mg bruistabletten bij een vastzittende of productieve hoest. Acetylcysteïne breekt taai, vastzittend slijm af, zodat het dunvloeibaar wordt en gemakkelijk kan worden opgehoest. Fluimucil 200 mg bruistabletten helpt bij:

 • Vastzittende hoest
 • Astma
 • Bronchitis (ontsteking van het slijmvlies van de luchtpijp)
 • Emfyseem
 • Mucoviscidose (taaislijmziekte)
 • Bronchiëctasieën (langdurige verwijding van een vertakking van de luchtpijp).
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8717056280004
Registratienummer 09988
Productnaam Fluimucil vastzittende hoest
Registratiecode RVG
ATC-code R05CB01
Netto inhoud 20 ST
GPC-nummer 10000876
GPC-omschrijving Verkoudheid/hoest
Dosering 1
Maximale dagdosering 2-3, afhankelijk leeftijd
Leeftijd Vanaf 2 jaar
Gebruiksadvies Oplossen in 0,5 glas water, direct drinken, indien moeite met ophoesten van slijm 's ochtends innemen. Niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder advies arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een droge plaats.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar. - Als u antibiotica gebruikt: deze 2 uur voor of na de acetylcysteïne innemen. - Niet gelijktijdig gebruiken met hoestdempende middelen, zoals codeïne of noscapine. - Niet gebruiken als u een maagzweer heeft of heeft gehad, bij astma of COPD. - Oplossen in een glas water (niet in melk of andere dranken) en direct opdrinken.
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Bruistablet
Te gebruiken bij Bij vastzittende hoest, om het ophoesten van slijm in de luchtwegen te vergemakkelijken wanneer dat ophoesten door taai slijm wordt bemoeilijkt.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Kinderen jonger dan 2 jaar, zwangere vrouwen en kinderen met fenylketonurie.
Zwangerschap Overleg arts
Borstvoeding Overleg arts
Gebruiksbeperking Niet gebruiken samen met hoestprikkelonderdrukkende middelen en bepaalde andere geneesmiddelen, zie bijsluiter. Niet langer dan 14 dagen gebruiken, zonder overleg met arts.
Huisarts Als het gaat om kinderen jonger dan 3 maanden. Bij een hoest die al langer dan 3 weken bestaat of als vermoedelijke bijwerking van een medicijn (bijv. bepaalde bloeddrukverlagers). Bij ongerustheid over de hoest.
Werkzame stoffen Acetylcysteïne 200 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij vastzittende hoest door taai slijm

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Acetylcysteïne

Dit hoestmiddel bevat de werkzamestof; acetylcysteïne.

 • Acetylcysteïne is een slijmoplossend middel en voorloper van glutathion.
 • Acetylcysteïne breekt taai, vastzittend slijm af, zodat het dun vloeibaar wordt en gemakkelijk kan worden opgehoest.
 • Acetylcysteïne is een afgeleide van het natuurlijke aminozuur cysteïne. Cysteïne wordt gebruikt voor de opbouw van glutathion.
 • Door gebruik van acetylcysteïne kan een tekort aan glutathion worden aangevuld.
 • Dosering en gebruik

  Dit middel mag niet gebruikt worden bij kinderen onder 2 jaar. Volwassenen en kinderen ouder dan 7 jaar: 3 maal per dag (=24 uur) 1 bruistablet van 200 mg. Kinderen van 2 t/m 7 jaar: 2 maal per dag 1 bruistablet van 200 mg. Bij patiënten die moeite hebben met het ophoesten, (ouderen en verzwakte patiënten), wordt aanbevolen om de tablet ’s ochtends in te nemen. Los de bruistablet op in een half glas water. De oplossing meteen drinken. Gebruik dit middel altijd precies volgens de voorschriften. Twijfel je over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. Gebruik dit product niet langer dan 14 dagen zonder een arts te raadplegen. Aanbevolen dosering niet overschrijden.

  Wat moet je nog meer weten over dit product?

  • Zwangerschap:Vanwege het aspartaamgehalte mogen zwangere vrouwen met fenylketonurie dit middel niet gebruiken. De gegevens uit onderzoek naar acetylcysteïne gebruik bij zwangere vrouwen is beperkt. Uit proeven met dieren zijn geen directe of indirecte schadelijke effecten gebleken op de zwangerschap, of de ontwikkeling van het kind voor, tijdens en na de geboorte. Gebruik dit middel alleen na zorgvuldige afweging van de voor- en nadelen tijdens de zwangerschap.
  • Borstvoeding:Het is niet bekend of acetylcysteïne overgaat in de moedermelk. Gebruik dit middel alleen na zorgvuldige afweging van de voor- en nadelen tijdens de borstvoeding. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel inneemt.
  • Rijvaardigheid en het gebruik van machines: Er zijn geen gegevens bekend over de invloed van acetylcysteïne op de rijvaardigheid en het vermogen om machines te gebruiken. Een effect is echter niet waarschijnlijk.
  • Fluimicil Bruistabletten acetylcysteine bevat aspartaam en natrium Aspartaam is een bron van fenylalanine en kan schadelijk zijn voor mensen met fenylketonurie.
  • Bruistabletten acetylcysteine 200 mg bevatten 535 mg natrium per bruistablet. Voorzichtigheid is geboden bij patiënten met een gecontroleerd natriumdieet.
  • Bijwerkingen en interacties met andere geneesmiddelen: Dit geneesmiddel kent bijwerkingen en kan wisselwerkingen hebben met andere geneesmiddeln. Lees daarom voor gebruik de volledige bijsluiter. De informatie op onze site bevat onderdelen uit de bijsluiter maar is niet volledig.

   Productinformatie over Fluimucil Hoest 200 mg

   • Merk: Fluimucil
   • Ean: 8717056280004
   • Artikel: 723-806