Luizen & neten

* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs
Lees meer over luizen & neten

Resultaten 21 t/m 24 van 24

Licener Shampoo Anti Luis
Licener Shampoo Anti Luis
100 ml
Tijdelijk uitverkocht 14% korting
Volatile Hoofdhuid olie Anti hoofdluis
Volatile Hoofdhuid olie Anti hoofdluis
5 ml
16% korting
Kidsner Lizzy Anti Luizen Lotion + Luizenkam
Kidsner Lizzy Anti Luizen Lotion + Luizenkam
75 ml
19% korting
Arkopharma Anti Luis Lotion
Arkopharma Anti Luis Lotion
100 ml
19% korting

Luizenshampoo en neten en luizen kammen

Hoofdluis, geen enkele verzorger of ouder van een kind zit hier op te wachten. Op Plein vind je een breed aanbod van middelen tegen luizen en neten.

Tegenwoordig zijn de voorschriften van het RIVM (Rijksinstituut voor volksgezondheid en milieu) wat te doen bij hoofdluis niet meer zo uitgebreid als vroeger maar je zult nog wel actie moeten ondernemen om verdere besmetting te voorkomen.

Wat weten we over hoofdluis en neten?

  • Vroeger dacht men dat luizen en neten alleen voorkwamen bij mensen met een slechte hygiëne, tegenwoordig weet men beter. Luizen en neten zitten graag in schoon haar.
  •  Als je last hebt van luizen en neten dan is dit lastig maar niet gevaarlijk. Luizen brengen geen ziektes over als ze bijten, je krijgt alleen jeuk op de plek waar je gebeten bent.
  • Hoofdluis is een parasiet die leeft van mensenbloed. Zonder mensenbloed kan een hoofdluis ongeveer twee dagen overleven. Als de luis wel mensenbloed tot zijn beschikking heeft leeft deze ongeveer een maand.
  • Je merkt vaak niet dat je last hebt van hoofdluis of neten. De reden hiervan is dat je pas ongeveer 1 a 2 weken na besmetting jeuk krijgt en begint te krabben. Op dat moment is het aantal hoofdluis en neten op je hoofd al flink toegenomen.
  • De vrouwtjes hoofdluis legt per dag vier tot acht eitjes, gedurende haar leven legt ze ongeveer 250 eitjes. Deze eitjes worden neten genoemd. Na ongeveer 7 dagen worden de neten luizen. Als de hoofdluis 7 tot 10 dagen oud is leggen ze zelf weer eitjes.
  • Hoofdluis is erg besmettelijk. De luizen kunnen niet springen of vliegen maar ze lopen van het ene hoofd naar het andere al dan niet gebruikmakend van jassen en andere attributen waar ze even op kunnen overleven.
  • Kinderen hebben meer kans op het krijgen van hoofdluis dan volwassenen omdat zij vaak tijdens het spelen dichter bij elkaar zitten of op scholen jassen dichter bij elkaar hangen.

Hoe herken ik een neet?

De neten (eitjes) zijn kleiner dan 1mm, en zandkleurig tot zwart van kleur waardoor ze vaak moeilijk te vinden zijn. Neten lijken ook erg op roos, toch is er een groot verschil met roos. Roos zit los op het haar en neten plakken vast aan het haar. Luizen hebben voorkeurplekken waar ze de eitjes leggen. Daarom worden neten meestal aangetroffen in de nek, achter de oren of onder een pony.

Wat moet je doen bij hoofdluis?

  • Als je hoofdluis hebt ontdekt bij je kind dan is het belangrijk dat je gelijk actie onderneemt richting school, ook middelbare school want daar vinden geen luizencontroles meer plaats maar zijn nog wel luizen en neten of sportclub. Meld het daar want dan kunnen zij andere ouders op de hoogte stellen dat er hoofdluis heerst. Hiermee voorkom je een epidemie.
  • Behandel zo snel mogelijk de hoofdhuid van je kind die neet of luizen heeft en van de overige gezinsleden. Je kunt dit doen door gedurende twee weken dagelijks te kammen met een netenkam.
  • Reinig kammen waarmee hoofdluis gecontroleerd word regelmatig.
  • Als het kammen alleen niet voldoende is kun je een anti-luismiddel erbij gebruiken. Op Plein hebben wij medische hulpmiddelen en geneesmiddelen. Als het door jou gezochte product niet bij de gezondheidsproducten staat kijk dan eens onder de geneesmiddelen in de categorie Oor, mond & haar.
  • Als je een antiluis product hebt gebruikt  dan wordt het haar wat moeilijker doorkam baar. Gebruik dan na behandeling je eigen crèmespoeling zodat de klitten verdwijnen en je toch pijnloos kunt kammen.
  • Vergeet niet om de behandeling na 2 weken bij alle gezinsleden te herhalen.

Welke verschillende toedieningsvormen en werkzame stoffen zijn er tegen hoofdluis?

Er zijn verschillende toedieningsvormen van producten tegen hoofdluis. Welke het beste is hangt af van persoonlijke voorkeur. De toedieningsvormen zijn;

  • Shampoo
  • Gel
  • Mousse
  • Spray
  • Lotion

Welke werkzame stoffen zitten in luizen shampoo?

  • Dimeticon; Deze stof verstikt de hoofdluis en neten. Hoofdluis en neten kunnen geen resistentie ontwikkelen tegen deze werkzame stof.
  • Olgodeceenolie; Deze stof verstikt de hoofdluis en neten. Hoofdluis en neten kunnen geen resistentie ontwikkelen tegen deze werkzame stof. Daarnaast zorgt deze stof ervoor dat het haar minder geschikt is om neten op te leggen.
  • Permetrine; De luizen en neten kunnen resistent worden tegen deze werkzame stof. Daarom wordt deze steeds vaker afgeraden bij behandeling van hoofdluis en gaat de voorkeur uit naar Dimeticon of Olgodeceenolie.
  • Malathion; De luizen en neten kunnen resistent worden tegen deze werkzame stof Daarom wordt deze steeds vaker afgeraden bij behandeling van hoofdluis en gaat de voorkeur uit naar Dimeticon of Olgodeceenolie.

Luizen shampoo en neten en luizen kammen kopen op Plein

Plein heeft een ruim assortiment van verschillende merken zoals Prioderm, Lucovitaal, XT Luis en Dr. Swaab. Daarnaast hebben wij een ruime keuze aan verschillende soorten netenkammen. Als je luis of neten hebt ontdekt bij je kind wil je dit zo snel mogelijk behandelen. Zorg er dus voor dat je altijd producten tegen luizen in huis hebt. Wil je graag advies of meer informatie over een bepaald product? Neem contact op met onze gecertificeerd drogist Marjolein. Zij helpt je graag verder. Je kunt haar een berichtje sturen via [email protected]

* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs