Healthypharm Hirudoid Hydrofiele Crème 100 gr

Op voorraad
13,49

Healthypharm Hirudoid Hydrofiele Crème 3 mg

Healthypharm Hirudoid Hydrofiele Crème 3 mg is een crème met mucopolysaccharidepolysulfaat. Dit middel gaat de bloedstolling tegen en wordt als hulpmiddel gebruikt bij de behandeling van tromboflebitis. Dit is een ontsteking aan een oppervlakkige ader en komt meestal voor in het been.

 

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8714632072930
Registratienummer 02715
Productnaam Hirudoid
Registratiecode RVG
ATC-code C05BA01
Netto inhoud 1 ST
GPC-nummer 10000907
GPC-omschrijving Voet/been verzorging/behandeling overig
Dosering 3-5 cm crème
Maximale dagdosering 3x per 24 uur
Gebruiksadvies Op aangedane plek licht inmasseren, evt afdekken met gaaskompres
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Na opening 12 maanden houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op tube achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Hydrofiele crème
Te gebruiken bij Bij de behandeling van tromboflebitis (ontsteking oppervlakkige ader waarbij bloedklonter ontstaat).
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel of soortgelijke middelen (heparinen, heparinoïden).
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Niet op beschadigde huid (wonden of zweren). Bevat hulpstoffen die (huid)irritatie kunnen veroorzaken. Bij geen verbetering klacht niet langer dan 14 dagen gebruiken, zonder overleg met arts.
Werkzame stoffen Mucopolysaccharidepolysulfaat 3 mg/g
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Tegen huid- en aderontsteking

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering

De aanbevolen dosering is tot driemaal per dag een lengte van 3 tot 5 cm crème. Breng de crème op en rond het aangedane gebied aan en masseer het licht in. Zo nodig mag u meer crème aanbrengen. Bij zeer pijnlijke ontstekingen of als zich bloedstolsels gevormd hebben kunt u de crème combineren met een gaaskompres.

Productinformatie over Healthypharm Hirudoid Hydrofiele Crème