Healthypharm Hoestdrank Kind 4 mg/5 ml 150 ml

Op voorraad
4,75

Healthypharm Hoestdrank Kind 4 mg/5 ml

Healthypharm Hoestdrank Broomhexine HCI 4mg/5ml helpt slijm in de luchtwegen op te lossen bij een vastzittende hoest. Broomhexidine heeft als eigenschap dat het slijm oplost waardoor je het gemakkelijker kunt ophoesten. Daarom is deze hoestdrank ook geschikt als het ophoesten door taai slijm wordt bemoeilijkt. Healthypharm Hoestdrank Broomhexine HCI 4mg/5ml  is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en volwassenen. 

  • Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar
  • Te gebruiken bij een vastzittende of productieve hoest
  • Ook geschikt als het ophoesten door taai slijm wordt bemoeilijkt
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8714632074736
Registratienummer 124410=32438
Productnaam Hoestdrank HTP Broomhexine HCL 4 MG/5 ML
Registratiecode RVG
ATC-code R05CB02
Netto inhoud 1 ST
GPC-nummer 10000876
GPC-omschrijving Verkoudheid/hoest
Dosering 3x per dag 2,5 - 10 ml, afhankelijk leeftijd
Maximale dagdosering 15-60 ml, afhankelijk leeftijd
Leeftijd Vanaf 2 jaar
Gebruiksadvies In de verpakking zit een maatbekertje. Hierop zijn deelstrepen en het aantal milliliters aangegeven om de benodigde hoeveelheid drank afmeten. Omdat na inname een kleine hoeveelheid drank achterblijft, het maatbekertje 2x vullen met wat water en dit vervolgens innemen. Het duurt enkele dagen voordat optimaal effect wordt bereikt, stop niet te snel met innemen. Bij geen verbetering niet langer dan 14 dagen gebruiken, zonder overleg met arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een droge plaats beneden de 30 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak.
Houdbaarheidinstructie Na opening 6 maanden houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op de verpakking en inhoud achter ' Niet gebruiken na' of 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar. - Niet gebruiken als u amoxicilline, cefuroxin, doxycycline of erytromycine gebruikt zonder overleg met een arts. - Niet gelijktijdig gebruiken met hoestdempende middelen, zoals codeïne of noscapine. - Niet gebruiken als u een maagzweer heeft of heeft gehad. - Niet gebruiken tijdens de laatste 3 maanden van de zwangerschap.
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Drank
Te gebruiken bij Bij vastzittende hoest, om het ophoesten van slijm in de luchtwegen te vergemakkelijken wanneer dat ophoesten door taai slijm wordt bemoeilijkt.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Kinderen jonger dan 2 jaar.
Zwangerschap Mag NIET gebruikt worden
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden
Gebruiksbeperking Als u antibiotica gebruikt overleg dan eerst met uw arts. Dit geneesmiddel kan duizeligheid veroorzaken, houd hier rekening mee bij activiteiten als besturen van voertuigen, bedienen van machines en buitenspelen.
Huisarts Als het gaat om kinderen jonger dan 3 maanden. Bij een hoest die al langer dan 3 weken bestaat of als vermoedelijke bijwerking van een medicijn (bijv. bepaalde bloeddrukverlagers). Bij ongerustheid over de hoest.
Werkzame stoffen Broomhexinehydrochloride 4 mg/5 ml
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Bij vastzittende hoest door taai slijm

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering en gebruik

Volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar: 3 maal daags 5-20 ml drank.
Kinderen van 5 tot 10 jaar: 3 maal daags 5-10 ml drank.
Kinderen van 2 tot 5 jaar: 3 maal daags 2.5-5 ml drank.

Waarschuwingen
Niet geschikt voor kinderen onder de 2 jaar. Buiten het bereik van jonge kinderen houden. Aanbevolen dosering niet overschrijden. Dit product bevat maltitol. Indien je arts heeft meegedeeld dat de  gebruiker bepaalde suikers niet
verdraagt, neem dan contact op met je behandelend arts voordat je dit geneesmiddel inneemt.
Kan een licht laxerende werking hebben. Dit middel bevat benzoëzuur.

Gebruiksbeperking:
Als je antibiotica gebruikt overleg dan eerst met uw arts. Dit geneesmiddel kan duizeligheid veroorzaken, houd hier rekening mee bij activiteiten als besturen van voertuigen, bedienen van machines en buitenspelen.
Wanneer naar de huisarts:
-Als het gaat om kinderen jonger dan 3 maanden.
-Als de hoestklacht na 14 dagen niet minder, of wordt hij zelfs erger zijn geworden
-Als vermoedelijke bijwerking van een medicijn bijv. bepaalde bloeddrukverlagers.
-Bij ongerustheid over de hoest.

Werkzame Stoffen

Stof: broomhexinehydrochloride - Hoeveelheid: 4 mg/5 ml 
De andere stoffen in dit middel zijn:
Maltitol (E965), sucralose (E955), benzoëzuur (E210), abrikozenaroma (in propylene glycol) en
gezuiverd water. 

Productinformatie over Healthypharm Hoestdrank Kind 4 mg/5 ml