Healthypharm Laxeerdrank Lactulose 667mg/ml 300 ml

Op voorraad
6,19

Healthypharm Laxeerdrank

Soms is verstopping een probleem. Laxeerdrank lactulose 500 mg/g kan gebruikt worden als verstopping ontstaan is door te harde of te weinig ontlasting, wanneer je aambeien hebt of wanneer je een operatie hebt gehad aan je anus of dikke darm. Laxeerdrank trekt water aan in de darmen waardoor een zachtere en beter uit te scheiden ontlasting ontstaat. Het bevat het laxeermiddel lactulose en wordt niet door het lichaam opgenomen.

 

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8714632057234
Registratienummer 19268
Productnaam Healthypharm laxeerdrank
Registratiecode RVG
ATC-code A06AD11
Netto inhoud 1 ST
GPC-nummer 10000866
GPC-omschrijving Laxeer
Dosering 5-45 ml, afhankelijk leeftijd
Maximale dagdosering 5-45 ml, afhankelijk leeftijd
Leeftijd Vanaf 14 jaar
Gebruiksadvies Gebruik bij kinderen jonger dan 14 jaar onder toezicht arts; neem de dosering altijd op een vast tijdstip van de dag in, slik het snel door. Laat het niet in de mond zitten.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een donkere en droge plaats beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Na opening 12 maanden houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op de verpakking achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Vloeibaar
Te gebruiken bij Bij de behandeling van verstopping/obstipatie (onregelmatige stoelgang, harde en droge ontlasting) en het zachter maken van de ontlasting.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. De stofwisselingsziekte Galactosemie, afsluiting maagdarmkanaal, een perforatie in het spijsverteringsstelsel of verhoogde kans hierop.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Intolerantie bepaalde suikers. Galactose-, fructoseintolerantie, glucose-galactose malabsorptie, lapp lactase deficiëntie. Niet samen gebruiken met geneesmiddelen tegen darmontsteking. Bij geen verbetering niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder overleg arts.
Huisarts Bij gebruik van een medicijn dat verstopping kan veroorzaken (kijk in de bijsluiter). Als er al enige dagen zonder succes een laxeermiddel is gebruikt. Als het gaat om kinderen waarbij voedingsadviezen of laxerende limonadesiroop niet geleid hebben tot verbetering. Bij verstopping waarbij een krampende buikpijn i.c.m. overgeven en een opgeblazen gevoel optreedt. Bij overloopdiarree (frequent optreden van een bruine veeg in de broek of luier of frequent kleinere hoeveelheden dunne waterige ontlasting).
Werkzame stoffen Lactulose 667 mg/ml
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Tegen moeilijke stoelgang

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering en gebruik

Obstipatie begindosering:
Volwassenen: 30 ml stroop
Kinderen: 7–14 jaar: 15 ml stroop
Kinderen 1–6 jaar: 10 ml stroop
Zuigelingen 5 ml stroop
Na 3 dagen de dosering verlagen. Bij voorkeur ineens innemen bij het ontbijt. Aanbevolen dosering niet overschrijden. Het kan een paar dagen duren voordat het effect van lactulose merkbaar wordt. Gebruik Healthypharm Laxeerdrank bij kinderen na overleg met je arts.

Samenstelling:

De werkzame stof in dit middel is lactulose; de stroop bevat 500 mg lactulose per gram (50%). Dit komt overeen met 667 mg lactulose per ml stroop.  Er zitten geen andere stoffen in dit middel. 

Extra informatie

Eigenschappen Lactulose is een synthetisch derivaat van lactose. Het wordt nauwelijks geabsorbeerd, maar door de colonflora omgezet in organische zuren zoals melk- en azijnzuur. De hierdoor teweeggebrachte daling van de pH en de osmotische veranderingen bevorderen de peristaltiek en normaliseren de consistentie van de feces. Bij (pre)coma hepaticum zou lactulose, door verlaging van de pH in het colon en afname van de proteolytische flora, daling van het ammoniakgehalte in het bloed veroorzaken. Stroop 670 mg/ml komt overeen met 500 mg/g. Laxerende werking: na enkele dagen.
Indicaties Chronische en habituele obstipatie. Portale systemische encefalopathie: ter behandeling en preventie van (pre) coma hepaticum.
Contra-indicaties Plotseling optredende buikpijn (appendicitis, ileus). Intestinale obstructie. Galactosemie (niet bij Legendal).
Zwangerschap/Lactatie Dit geneesmiddel kan, voor zover bekend zonder gevaar voor de vrucht, worden gebruikt tijdens zwangerschap.
Bijwerkingen Flatulentie gedurende de eerste dagen. Bij hoge doseringen buikpijn en diarree.
Waarschuwingen en voorzorgen Bij lactasedeficiëntie moet bij een aantal preparaten rekening worden gehouden met het gehalte aan lactose. De gebruikelijke dosering bij obstipatie vormt geen bezwaar bij diabetes mellitus; de veel hogere doseringen bij (pre)coma hepaticum wèl. Bij darmstoornissen met excessief meteorisme is het aan te bevelen met een lage dosis te beginnen. Chronisch gebruik kan leiden tot een verstoring van de elektrolytenbalans. 

Productinformatie over Healthypharm Laxeerdrank Lactulose 667mg/ml