Leidapharm Anti-worm Mebendazol 100 mg 6 tabletten

Op voorraad
2,99

Mebendazol bij worminfecties

Je gebruikt Leidapharm Mebendazol bij worminfecties die worden veroorzaakt door aarsmaden, spoelwormen, zweepwormen, mijnwormen en lintwormen. Dit wormmiddel doodt zowel larven, eieren, als wormen. Geef mebendazol niet aan kinderen onder de 2 jaar zonder eerst met een arts of apotheker te hebben overlegd, want er is weinig ervaring met het gebruik van dit middel bij jonge kinderen. Behandel bij een Aarswormen besmetting het hele gezin

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8712755210017
Registratienummer 21941=19111
Productnaam Leidapharm Anti-Worm Mebendazol 100 mg
Registratiecode RVG
ATC-code P02CA01
Netto inhoud 6 ST
GPC-nummer 10000867
GPC-omschrijving Worminfecties/ontwormingpreparaten
Dosering 1-2x per dag 1 tablet, afhankelijk wormsoort
Maximale dagdosering 1-2x per dag, afhankelijk wormsoort
Leeftijd Vanaf 2 jaar
Gebruiksadvies Bij aarsmaden het gehele gezin gelijktijdig 1 tablet innemen en na 2 weken de behandeling herhalen. Bij de overige wormsoorten gedurende 3 dagen 's-ochtends en 's-avonds 1 tablet. Indien na 3 weken geen volledige genezing, de behandeling herhalen. De tabletten kunnen gekauwd of met water (of andere vloeistof) worden ingenomen. Voor jonge kinderen geldt inname onder toezicht volwassene en de tabletten kunnen eerst geplet worden. Bij geen verbetering van de klacht na 1 kuur behandeling, raadpleeg een arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een droge plaats beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar. Overleg voor gebruik eerst met arts bij zwangerschap of borstvoeding en bij gebruik metronidazol.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Te gebruiken bij infecties door aarsmaden, spoelwormen, zweepwormen en mijnwormen.
Niet gebruiken bij Allergie voor één van de werkzame stoffen in dit geneesmiddel.
Zwangerschap Nee, tenzij op advies arts
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Overleg voor gebruik met arts als de infectie gepaard gaat met diarree, het gaat om kinderen jonger dan 2 jaar of het medicijn metronidazol wordt gebruikt.
Huisarts Bij andere wormen dan aarsmaden of spoelwormen. Aarsmaden: dunne, bleekgele/witte bewegende wormpjes die 0.5-1 cm lang zijn. Ze geven vaak jeuk in de bilspleet. Bij aarsmaden: als 2 weken na de tweede dosis mebendazol de wormen niet weg zijn terwijl goede hygiënische maatregelen zijn genomen. Spoelwormen: dikke ronde worm(en) van 10-30 cm lang en 3-6 mm dik. Bij spoelwormen: als 2 weken na een herhaalde behandeling met mebendazol de wormen niet weg zijn. Zwangere vrouwen en kinderen met een worminfectie anders dan aarsmaden en als hygiënische maatregelen niet hebben gewerkt.
Werkzame stoffen Mebendazol 100 mg
Document
Toepassingsgebied Ter bestrijding van wormpjes
Hulpstoffen :

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Wat zijn wormpjes?

Een andere naam voor wormpjes is aarsmaden of enterobiasis. Wormpjes komen veel voor, vooral bij kinderen. Soms zie je de wormpjes in de ontlasting bewegen. Wormpjes zijn heel besmettelijk, maar kunnen geen kwaad.
Wormpjes zorgen voor jeuk bij de anus. Door te wrijven of te krabben in de buurt van de anus krijg je de de eitjes op je handen. Door deurkrukken, speelgoed en anderen dingen aan te raken krijgen ook anderen de eitjes op de handen. Kinderen doen vaak de hand in de mond waardoor de eitjes zich ontwikkelen tot wormpjes. Vaak handen wassen, deurkrukken, speelgoed en andere dingen die vaak aangeraakt worden schoonmaken helpt om verdere besmetting te voorkomen. Bij goede hygiëne verdwijnen de wormpjes vanzelf, meestal binnen 6 weken. Mebendazol versnelt dit mits je deze tabletten volgens de instructie in de bijsluiter gebruikt.

Dosering en gebruik

Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals beschreven in deze bijsluiter of zoals je arts of apotheker dat heeft verteld. Twijfel je over het juiste gebruik? Neem dan contact op met je arts of apotheker.
Dosering
De onderstaande dosering geldt zowel voor kinderen vanaf 2 jaar als voor volwassenen. Er hoeft geen speciaal dieet of laxeermiddel te worden voorgeschreven. Indien de worminfectie gepaard gaat met diarree, dient men tegelijkertijd de verschijnselen hiervan te behandelen.
Infecties met aarsmaden:
1 tablet en na 14 dagen opnieuw 1 tablet, zonodig iedere 14 dagen herhalen.
Infecties met spoelwormen, zweepwormen en mijnwormen:
1 tablet 's morgens en 1 tablet 's avonds, gedurende 3 opeenvolgende dagen.
Indien na drie weken geen volledige genezing is verkregen, dient de behandeling te worden herhaald.

Op welke wijze innemen?
De tabletten kunnen met wat water worden ingenomen of gekauwd. Plet de tablet voordat je het aan een jong kind geeft. Houdt een kind altijd in de gaten terwijl het dit medicijn inneemt.
Kinderen jonger dan 2 jaar
Vanwege onvoldoende gegevens kan geen doseringsadvies worden gegeven voor kinderen jonger dan 2 jaar. Geef mebendazol niet aan kinderen onder de 2 jaar zonder eerst met je arts of apotheker te hebben overlegd.

Wanneer arts raadplegen?

Raadpleeg een arts indien de verschijnselen verergeren of binnen 14 dagen niet verbeteren.
Als je bemerkt dat mebendazol te sterk of juist te weinig werkt, raadpleeg dan je arts of apotheker.

Welke stoffen zitten er in Leidapharm anti-worm mebendazol 100 mg?

De werkzame stof in dit middel is mebendazol (100 mg per tablet).
De andere stoffen in dit middel zijn maïszetmeel, natriumlaurylsulfaat, gelatine, glycerol (E422), microkristallijne cellulose (E460), natriumzetmeelglycolaat, saccharinenatrium (E954), crosspovidon (E1202), colloïdaal siliciumoxide (E551), magnesiumstearaat (E470b).

Productinformatie over Leidapharm Anti-worm Mebendazol 100 mg

  • Merk: Leidapharm
  • Ean: 8712755210017
  • Artikel: 738-812