Losecosan Bij Brandend Maagzuur 20 mg 14 tabletten

Op voorraad
15,00
  • Gratis bezorging vanaf 35,- *
  • Vandaag besteld, vrijdag in huis

Losecosan bij brandend maagzuur

Losecosan werkt 24 uur tegen terugkomend brandend maagzuur door de overtollige maagzuurproductie bij de bron te remmen. Losecosan behoort tot de geneesmiddelengroep die ‘protonpompremmers’ heet. Deze middelen werken door de
hoeveelheid zuur die je  maag aanmaakt, te verminderen. De werkzame stof in Losecosan is omeprazol.

  • De werkzame stof van Losecosan is 20 mg omeprazol.
  • Makkelijk door te slikken met water, kan ook opgelost worden in niet-bruisend water of vruchtensap.
  • Niet geschikt voor acute klachten die je snel wil behandelen

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8713091026737
Registratienummer 25213
Productnaam Losecosan
Registratiecode RVG
ATC-code A02BC01
Netto inhoud 14 ST
GPC-nummer 10000863
GPC-omschrijving Maagzuur/indigestie/flatulentie
Dosering 1
Maximale dagdosering 1
Leeftijd Vanaf 18 jaar
Gebruiksadvies In geheel doorslikken met water, niet op kauwen of fijnmaken; soms verbetering merkbaar na 2-3 dagen
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een droge plaats beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Dit geneesmiddel geeft risico op bijwerkingen bij lang gebruik. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Bij gebruik samen met andere medicijnen raadpleeg eerst de bijsluiter of arts. - Niet langdurig gebruiken zonder overleg met een arts.
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Brandend maagzuur en zure oprispingen.
Niet gebruiken bij _ Allergisch voor de stoffen in dit middel of andere geneesmiddelen die protonpomremmers bevatten. Gebruik geneesmiddel met nelfinavir.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter.
Borstvoeding Nee.
Gebruiksbeperking Onverwacht gewichtsverlies, slikproblemen, maagpijn of spijsverteringsproblemen, opgeven voedsel of bloed, zwarte ontlasting, veel of langdurig diarree, onder behandeling arts maag of leverklachten, ouder dan 55 jaar met nieuwe of gewijzigde klachten. Niet ter voorkoming van klachten. Niet samen met bepaalde andere geneesmiddelen, zie bijsluiter. Intolerantie bepaalde suikers. Kan duizeligheid en problemen zicht veroorzaken.
Huisarts Als het gaat om kinderen met maagklachten (pijn in de bovenbuik). Bij eerder gebruik middelen tegen maagklachten zonder blijvend effect. Als de klachten verergeren of het voedsel niet goed zakt in de slokdarm. Bij braken i.c.m. afvallen en/of algehele malaise. Als er minder dan 1 jaar geleden een zweer aan maag of twaalfvingerige darm is behandeld. Als het gaat om een persoon ouder dan 50 jaar die voor het eerst klachten heeft. Bij een drukkende, zeurderige pijn in de buik tijdens zwangerschap. Bij pijn die uitstraalt naar de arm(en), kaken of de rug. Als de maagklachten verontrusten of binnen 2 weken niet verbeteren, ondanks gezonde voeding, bewegen of gebruik middel tegen maagklachten.
Werkzame stoffen Omeprazol 20 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij brandend maagzuur en zure oprispingen

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je nog geen antwoord hebt op je vragen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Terukerend brandend maagzuur

Losecosan 20 mg tabletten bevatten het werkzame bestanddeel omeprazol. Losecosan behoort tot de geneesmiddelengroep die 'protonpompremmer' heet. Deze middelen werken door de hoeveelheid zuur die de maag aanmaakt, te verminderen.
Losecosan 20 mg wordt gebruikt voor de behandeling van reflux-klachten, zoals bij terukerend brandend maagzuur en zure oprispingen bij volwassenen. Het remt de maagzuurproductie gedurende 24 uur. Losecosan wordt gebruikt voor de effectieve behandeling van langdurig brandend maagzuur en zure oprispingen bij volwassenen. Losecosan reguleert de maagzuurproductie in de maagwand, zodat er genoeg, maar niet te veel maagzuur wordt geproduceerd. De werkzame stof van Losecosan is 20mg omeprazol. Omeprazol vermindert de hoeveelheid zuur die de maag aanmaakt.

Dosering en gebruik

Eénmaal daags 1 tablet.

Inname van dit geneesmiddel
Neem de tabletten ’s ochtend in en slik ze in hun geheel door, met een half glas water. Kauw niet op de tabletten en maak ze niet fijn, omdat de MUPS®-tabletten omhulde kleine korrels bevatten. Deze kleine korrels bevatten het werkzame bestanddeel omeprazol en hebben een maagsapresistente laag die omeprazol beschermt tegen uiteenvallen (bij de doortocht) in de maag. De korrels laten het werkzame bestanddeel vrij in de darm, waar het opgenomen wordt door het lichaam voor een goede werking. Lees voor gebruik de bijsluiter. Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Meestal verminderen de klachten na 1 dag, soms is het nodig om de tabletten gedurende 2 à 3 opeenvolgende dagen te nemen alvorens uw klachten verminderen. De meeste patiënten zijn na 7
dagen klachtenvrij en kunnen dan de behandeling stoppen. Niet langer dan 14 dagen achtereen gebruiken zonder een arts te raadplegen.

Let op!
Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor omeprazol, benzimidazol derivaten of één van de andere bestanddelen.

Samenstelling:

Het werkzame bestanddeel is omeprazol. Losecosan20 maagsapresistente bevatten omeprazolmagnesium overeenkomend met respectievelijk 20 mg omeprazol.
De andere bestanddelen zijn microkristallijne cellulose (E460), glycerylmonostearaat (E471), hydroxypropylcellulose (E463), hydroxypropylmethylcellulose (E464), magnesiumstearaat (E470S), copolymeer van methacrylaat, suikerballetjes (sucrose en maiszetmeel), paraffine, macrogol (polyethyleen glycol), polysorbaat (E433), polyvinylpyrrolidon, natriumhydroxide, natriumstearylfumaraat, talk, trietylcitraat (E1505), ijzeroxide (E 172) en titaniumdioxide (E 171).

Productinformatie over Losecosan Bij Brandend Maagzuur 20 mg

  • Merk: Losecosan
  • Ean: 8713091026737
  • Artikel: 759-202