Lactona


Resultaten 1 t/m 20 van 70

Lactona Ragers

Lactona is ontstaan in 1933 toen een tandarts in de VS een tandpasta onder de naam Lactona op de markt brengt.

Na nog 21 jaar wordt de eerste Lactona multi-tufted tandenborstels geproduceerd.

Sinds 1972 worden Lactona tandenborstels in Nederland verkocht en tien jaar later is de hele tandenborstel productie van Lactona vanuit de VS naar Nederland verplaatst. In de Lactona fabriek in Bergen op Zoom werden aanvankelijk alleen tandenborstels geproduceerd, maar naarmate de voorlichting en aandacht voor mondverzorging groeide, nam ook de belangstelling voor andere mondverzorgingsproducten toe.

Inmiddels ontwikkelt en produceert Lactona een compleet pakket mondverzorgingsproducten. Met de productie van ragers (interdentale reinigers) is Lactona in Nederland zelfs marktleider.

Alle producten van Lactona worden in samenwerking met Tandheelkundige Universiteiten en Opleidingen Mondzorgkunde ontwikkeld en voldoen aan de ISO 9001:2000 norm.

Lactona streeft voortdurend naar vernieuwing en verbetering van haar producten. Daarom is de naam Lactona al jaren synoniem voor kwaliteit. Lactona is sinds 1996 in Nederlandse handen.

Tandenpoetsen met Lactona

Een goede mondverzorging zorgt voor gezonde tanden, kiezen en tandvlees. De basis voor een goede mondverzorging is het tandenpoetsen. Als je je tanden goed poetst, verwijder je de plak langs de tandvleesrand. Door dit te doen voorkom je problemen als tandsteen, tandplak en ontstoken tandvlees. Je tanden goed poetsen begint met een goede tandenborstel. Lactona heeft voor elke mond een geschikte tandenborstel

iQ+ tandenborstels

De haren van deze tandenborstels zijn uniek gepositioneerd, afgerond en gepolijst, zodat je tanden en kiezen optimaal worden gereinigd. Deze tandenborstels zijn geschikt vanaf 10 jaar.

M-serie tandenborstels

M-serie tandenborstels zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen. Door de brede duimgreep en extra lange steel liggen deze tandenborstels ideaal in de hand tijdens het tandenpoetsen. 

Kindertandenborstels

Je kan beginnen met tandenpoetsen, zodra het eerste tandje is doorgebroken. Lactona heeft speciale kindertandenborstels ontwikkeld voor het poetsen van kindertandjes. 

Reistandenborstels

Ook als je op reis bent is een goede mondverzorging van belang. Daarom heeft Lactona een compacte tandenborstel ontwikkeld. Tandenpoetsen, waar je ook bent. 

Reinigen - Ragers, Tandenstokers en Floss

Met een goede mondhygiëne houd je je tanden, kiezen en tandvlees gezond. Tweemaal daags twee minuten poetsen vormt hiervoor de basis. Met een tandenborstel alleen kun je de ruimte tussen je tanden en kiezen niet altijd goed schoonmaken. Voor deze ruimtes kun je verschillende hulpmiddelen gebruiken zoals ragers, ook wel interdentaal- of spiraalborsteltjes genoemd, voor de grotere ruimten tussen je tanden en kiezen. Voor de kleinere ruimtes zijn juist tandenstokers en floss het perfecte hulpmiddel.

Verzorgen van het gebit

Aanvullend op de reiniging van je gebit kun je je mond spoelen met een mondspoelmiddel. Als je bijvoorbeeld een beugel draagt of te weinig speeksel hebt, loop je een verhoogd risico op het krijgen van gaatjes (cariës). In dat geval is tweemaal per dag tandenpoetsen onvoldoende. Vaak wordt dan geadviseerd om een mondspoelmiddel met fluoride te gaan gebruiken.

Een mondspoelmiddel is natuurlijk geen vervanger voor het tandenpoetsen, maar een complete mondverzorging bestaat uit poetsen, stoken/ragen/flossen en spoelen.

Om de verzorging van je mond op orde te houden, heeft Lactona meerdere producten, zoals een mondconditioner tegen een slechte adem. Daarnaast heeft Lactona ook Aften CarePlus waarmee je lastige aften, bijtwondjes of kleine ontstekingen in je mond kan verzorgen en behandelen.

Lactona kopen

De ragers, tandenstoker, mondspoeling, tandenborstels etc.. van Lactona kun je gemakkelijk, voordelig en snel online kopen bij Tandartsplein.