Smartkids

Op zoek naar ecologische babydoekjes die zacht zijn voor de tere babyhuid? Maak kennis met Smartkids Eco babydoekjes. Natuurlijk, milieuvriendelijk en gemaakt van 100% organisch geteelde bamboe. Je bestelt de producten online bij Plein.
Lees meer

Resultaten 1 t/m 2 van 2

Smartkids Vochtige Billendoekjes
Smartkids Vochtige Billendoekjes
60 doekjes
12x Smartkids Vochtige Billendoekjes
12x Smartkids Vochtige Billendoekjes
60 doekjes

Smartkids

De SmartKids ECO babydoekjes zijn gemaakt van ecologische, organisch geteelde bamboevezels, waardoor ze zowel natuurlijk als milieuvriendelijk zijn.

  • 100% organisch geteelde bamboe
  • Ecologisch – zonder gebruik van pesticiden of kunstmest
  • 100% biologisch afbreekbaar
  • 100% vrij van alcohol, parfum of parabenen
  • Extra zacht voor de tere babyhuid

Waarom bamboe?

De bamboeplant is goed voor het milieu. Een hectare bamboeplanten vermindert de hoeveelheid CO2 in de lucht met 12.000 kilo en produceert tevens 35% meer zuurstof dan een hectare bomen. Bamboe is de snelst groeiende plant ter wereld. Hij kan 15 cm per dag groeien en kan na drie of vier jaar geoogst worden bij een lengte van 11 meter. Omdat het een grassoort is, begint de bamboeplant na de oogst snel weer te groeien; nieuwe scheuten groeien direct weer uit dezelfde wortels.

De bamboeplant groeit natuurlijk, zonder het gebruik van pesticiden of kunstmest. Bamboe heeft maar weinig water nodig. Er zijn twee soorten bamboeplanten: één voor industrieel gebruik een één die gegeten wordt door de pandabeer. Het type bamboe voor industrieel gebruik is grover, groeit hoger in de bergen en op andere plaatsen dan de bamboe die de pandabeer eet. Dit betekent dat de bamboe die gebruikt wordt in onder andere de babydoekjes van SmartKids geen invloed heeft op het leven van de pandabeer.

Waarom Smartkids eco babydoekjes?

De bamboevezels in onze producten zijn 100% pure bamboe en 100% biologisch afbreekbaar. De bamboeplanten groeien op ecologische wijze, dus zonder gebruik van pesticiden, kunstmest of irrigatie. Bamboevezels kunnen tot 60% meer water absorberen dan katoen, zonder nat aan te voelen. SmartKids ECO babydoekjes zijn extra zacht voor de dagelijkse reiniging van de tere babyhuid. SmartKids ECO babydoekjes dragen het Swan-label- het Scandinavische symbool voor ecologische producten (zie www.ecolabel.dk).

SmartKids ECO babydoekjes bevatten geen alcohol of parfum; daarom zijn ze goedgekeurd door de Deense Astma & Allergie Vereniging.

Gebruik

De doekjes zijn sterk en makkelijk in gebruik. Door de handige opening eenvoudig uit te verpakking te halen. De afsluitklep zorgt ervoor dat de doekjes niet uitdrogen. SmartKids zijn extra zacht voor de dagelijkse reiniging van de tere babyhuid.