Zendium

Je mond heeft net als je lichaam een eigen weerstand. Je ondersteunt je mondweerstand met de producten van Zendium. Zendium gebruik je tegen plak, mondblaasjes, gaatjes en is geschikt voor de gevoelige mond. Bestel Zendium online bij Plein!
Lees meer

Resultaten 1 t/m 9 van 9

Zendium

Het merk Zendium vindt zijn oorsprong in 1969 toen Henk Hoogendoorn, destijds de kwaliteitscontrole manager van AKZO, geïnspireerd werd tijdens een conferentie over cariës.

Microbioloog Henk Hoogendoorn kreeg het geweldige idee om tanden biologisch te reinigen en de plaque met behulp van een enzym te verwijderen. Hiervoor selecteerde hij het enzym amyloglucosidase dat polysaccharides die in plak aanwezig zijn af kan breken. Omdat dit proces suiker zou produceren was een tweede enzym genaamd glucose oxidase nodig om de suiker te oxideren zodat deze niet door bacteriën opgenomen zou worden. Uit testen bleek dat de formule gedeeltelijk werkte maar nog niet optimaal in balans was.

Henk Hoogendoorn heeft toen met steun van zijn management een onderzoeksafdeling gevormd om de Zendium formule verder te optimaliseren. Het onderzoek werd later geïntensiveerd in samenwerking met de Universiteit van Nijmegen. Vier jaar later promoveerde Henk als dokter in de microbiologie.

De Zendium formule werd daarna succesvol getest door klinisch onderzoek dat plaats vond in Zweden en Nederland. Na zeven jaar onderzoek werd besloten het product in de markt te zetten. De eerste Zendium tandpasta werd in 1979 geïntroduceerd in Nederland.

Zendium Formule

Je mond heeft net als je lichaam een eigen weerstand. Dit wordt mondweerstand genoemd. Een belangrijk onderdeel van deze weerstand is speeksel. Het beschermt je mond tegen schadelijke invloeden die klachten kunnen veroorzaken. Zendium bevat naast fluoride ook 6 unieke enzymen en proteïnen die van nature in je speeksel voorkomen en de beschermende werking versterken. Zo poets je niet alleen je gebit schoon, maar werk je ook aan je mondweerstand.

De beschermende bestanddelen van het speeksel zijn kwetsbaar en vragen om een zorgvuldige behandeling. Daarom bevat Zendium uitsluitend milde bestanddelen en geen onnodige toevoegingen, die negatieve effecten kunnen hebben. Zendium tandpasta schuimt hierdoor minder sterk en heeft een minder sterke smaak dan andere tandpasta’s. Zendium tandpasta is zo mild, dat veel mensen die last hebben van mondblaasjes (aften) baat hebben bij het gebruik van Zendium.

Zendium is bewezen effectief. Internationaal onderzoek heeft aangetoond dat Zendium tandpasta:

  • Effectief is tegen plak
  • Helpt tegen mondblaasjes
  • Mild is voor de gevoelige mond
  • Helpt beschermen tegen cariës (gaatjes)

Zendium kopen op Plein.nl

Zendium tandpasta bestel je eenvoudig en snel bij Plein. Ontdek nu jouw favorieten van Zendium en bestel direct online. Altijd snel in huis.

|