Linn Permetrine Gel 50mg/g 30 gr

Op voorraad
15,99

Linn Permetrine Gel 50mg/g

Permetrine Linn 50 mg/g is een medicijn tegen schurft (een ziekte van de huid) voor plaatselijk gebruik. Deze gel wordt gebruikt voor de behandeling van een besmetting met schurft (scabiësbesmetting) bij volwassenen, jongeren en kinderen ouder dan 2 maanden.
Personen uit de directe omgeving van de patiënt, zoals gezinsleden of verzorgers, wordt aangeraden, ook als ze geen klachten hebben, zich in te smeren met Permetrine. De kans is namelijk groot dat zij ook besmet zijn. 

 • Permetrine Linn Gel voor de behandeling van schurft
 • Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 2 jaar
 • Uitsluitend voor uitwendig gebruik.
 • Van dit geneesmiddel mag je er 6 bestellen als dit nodig is

Dit is een geneesmiddel. Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8718274580570
Registratienummer 131404
Productnaam Permetrine Linn 50 mg/g
Registratiecode RVG
ATC-code P03AC04
Netto inhoud 1 ST
GPC-nummer 10000886
GPC-omschrijving Ongediertebestrijdingsmiddelen
Dosering 7,5 tot 30 gram, afhankelijk leeftijd
Maximale dagdosering 7,5 tot 30 gram, afhankelijk leeftijd
Leeftijd Vanaf 2 maanden
Gebruiksadvies 1x zorgvuldig een dunne laag crème aanbrengen is meestal voldoende. Overal op de huid aanbrengen, lees voor specifieke instructies per leeftijdsgroep de bijsluiter. Laat de crème minstens 8 uur zitten, was intussen de huid niet. Voor uitgebreide instructie en aanbrengen bij kinderen raadpleeg de bijsluiter. Bij kinderen tot 2 jaar alleen gebruiken onder medisch toezicht. Bij hardnekkige klachten of nieuwe besmetting met schurft de behandeling na 14 dagen herhalen. Als 7 dagen na de behandeling bij schaamluis nog levende luizen zichtbaar zijn de behandeling herhalen. Bij geen verbetering of een verergering van de klachten door schurft of schaamluis raadpleeg een arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op de verpakking achter 'Niet gebruiken na' of 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Gel
Te gebruiken bij Voor de behandeling van een besmetting met schurft (scabiësbesmetting) bij volwassenen, jongeren en kinderen ouder dan 2 maanden.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel.
Zwangerschap Mag NIET gebruikt worden, tenzij op strikt advies arts
Borstvoeding Heeft niet de voorkeur, overleg met je arts
Gebruiksbeperking Uitsluitend uitwendig gebruiken. Contact met ogen, slijmvliezen, open wonden of beschadigde huid vermijden. Bij kinderen jonger dan 2 jaar alleen onder medisch toezicht gebruiken. Bij gebruik tijdens periode van borstvoeding: het geven van borstvoeding staken tot minimaal 1 week na gebruik van dit geneesmiddel.
Werkzame stoffen Permetrine 50 mg/g
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Hulpstoffen :

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Ingrediënten

Welke stoffen zitten er in dit medicijn?
- De werkzame stof in dit medicijn is permetrine 50 mg/gram;
- De andere stoffen in dit medicijn zijn ethanol (96%), carbomeer 980, triethanolamine en gezuiverd water.

Dosering en gebruik

Lees voor gebruik de bijsluiter.

Kinderen jonger dan 2 jaar
Gebruik dit medicijn niet bij baby’s jonger dan 2 maanden, behalve als je arts zegt dat je dit moet doen. Er zijn niet genoeg gegevens over het gebruik van dit medicijn bij baby’s en peuters. Kinderen jonger dan 2 jaar mogen alleen worden behandeld als medisch personeel erbij is.

Gebruik bij het behandelen van schurft

Aangezien er grote verschillen in grootte van de oppervlakte van de huid en in huidtype bestaan, kan slechts bij benadering worden aangegeven hoeveel crème nodig is voor een eenmalige behandeling. De volgende tabel dient slechts als richtlijn voor de hoeveelheid nodig voor één eenmalige behandeling.

Leeftijd                                                                    Hoeveelheid 
volwassenen* en kinderen ouder dan 12 jaar           tot 30 gram gel 
6-12 jaar                                                                    tot 15 gram gel
1-5 jaar                                                                      tot 7.5 gram gel 
2 maanden - 1 jaar                                                    in overleg met een arts
 
* De doseringen hierboven mogen iets groter of iets kleiner zijn. De dosis hangt af van hoe groot het
lichaamsoppervlak is en hoe veel de patiënt nodig heeft. Het zou kunnen dat sommige volwassenen
meer gel nodig hebben.

Wanneer en hoe gebruikt u dit medicijn?
Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. Dit geneesmiddel is alleen voor gebruik op de huid (uitwendig gebruik).
Om de tube open te maken: dop er afhalen en de dop omgekeerd stevig op de tube drukken en draaien.
Zorg ervoor dat de gel niet in de ogen, slijmvliezen (in de neus, keel of het gebied bij de geslachtsdelen) of open wonden komt. Als dit per ongeluk toch gebeurt, spoel de gel dan goed af met water.

Volwassenen
Volwassenen moeten de gel overal op het lichaam doen, ook op de nek, aan de binnenkant van de handen en onder de voeten. Het hoofd en het gezicht hoeven niet, behalve als er ook schurftmijt (scabiës) op deze plekken zit. Breng voorzichtig gel aan tussen de vingers en tenen (ook onder de vingernagels en teennagels), op de polsen, ellenbogen, onder de oksels, op de buitenkant van de geslachtsdelen en op de billen.
Kinderen
Bij kinderen moet de gel overal op het lichaam worden gedaan, ook aan de binnenkant van de handen, onder de voeten, op de nek, het gezicht, oren en hoofdhuid. Doe geen gel op delen van de huid rond de mond (waar de gel afgelikt kan worden) en de ogen.
Zorg dat je kind de gel niet van zijn of haar handen likt. Als het nodig is moeten kinderen handschoenen dragen. Er zijn niet genoeg gegevens over het gebruik van dit medicijn bij baby’s en peuters. Kinderen jonger dan 2 jaar mogen daarom alleen worden behandeld als medisch personeel erbij is.
Ouderen
Patiënten ouder dan 65 jaar gebruiken de gel hetzelfde als volwassenen, maar moeten ook het gezicht, de oren en de hoofdhuid behandelen. Let op dat u geen gel op delen van de huid rond de ogen doet.

Hoe lang moet u dit medicijn gebruiken?
Meestal is het genoeg om de gel 1 keer aan te brengen. Laat de gel minimaal 8 uur op de huid zitten, bijvoorbeeld als u slaapt. Neem tijdens deze 8 uur geen douche of bad en was je niet, omdat de behandeling hierdoor minder goed werkt. Als je toch handen wilt wassen binnen deze 8 uur? Doe de gel dan opnieuw op de handen en polsen na het wassen van de handen. Doe dit ook voor andere delen van de huid als je die moet wassen (billen, buitenkant van
de geslachtsdelen).
Neem na 8 tot 14 uur een douche of was de huid met water en zeep. Gebruik dit medicijn precies zoals in deze bijsluiter beschreven staat. Dan is het meestal genoeg om de gel 1 keer aan te brengen voor een goed resultaat. Bij een besmetting voor lange tijd of een nieuwe besmetting, kan het wel nodig zijn om de behandeling na 14 dagen nog eens te doen. Dit mag niet eerder dan 7 dagen na de eerste behandeling.

Wie moeten zich nog meer insmeren (ook als ze geen klachten hebben):

 • Huisgenoten
 • Logees
 • Mensen die je verzorgt of mensen die jou verzorgen
 • Mensen waar u mee in bed ligt
 • Mensen waar u mee knuffelt of vrijt

Bijwerkingen

Zoals elk medicijn kan ook dit medicijn bijwerkingen hebben. Niet iedereen krijgt daarmee te maken.
Neem bij erge allergische reacties direct contact op met een arts. In dat geval mag je dit medicijn niet
meer gebruiken. 

Het melden van bijwerkingen
Krijg je last van bijwerkingen, neem dan contact op met je arts of apotheker. Dit geldt ook voor
bijwerkingen die niet in deze bijsluiter staan. je kunt bijwerkingen ook melden via het Nederlands
Bijwerkingen Centrum Lareb, (website www.lareb.nl.) Door bijwerkingen te melden, help je ons om
meer informatie te krijgen over de veiligheid van dit medicijn.

Productinformatie over Linn Permetrine Gel 50mg/g

 • Merk: Linn
 • Ean: 8718274580570
 • Artikel: 1081-087