Zeevenkel of zeekervel is een meerjarige zeegroente. De plant wordt al sinds 1936 in Griekenland geteeld. Het is heerlijk en gezond om te eten net als bijvoorbeeld zeekraal en lamsoor door de vitaminen en mineralen en het lage gehalte aan natrium. Het is een goede bron van de mineralen en erg rijk aan vitamine C, antioxidanten, meervoudig onverzadigde vetten (omega 3 en 6), vezels. en calcium.
Ingredienten:
geteelde zeevenkel (Crithum maritimum), water, zout, zuurteregelaar (melkzuur), antioxidant (citroenzuur)
Voedingswaarden per 100 gram
Energie 26 Kcal / 112 KJ
Eiwitten 4,3 g
Vet 0.5g
-waarvan verzadigd 0,1 g
Koolhydraten 1.5 g
-waarvan suikers 0,2 g
Vezels 1,7 g
Zout 4,12 g
Gebruik:
Zeevenkel past uitstekend in salades, sauzen en tapanades, maar ook prima in groente-, ei-, en graangerechten. Zeevenkel gaat heerlijk samen met vlees en vis gerechten. Het vocht in de pot kan gebruikt worden in sauzen, dressings en salades.
Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat.