Sandoz Cinnarizine 25mg Bij Reisziekte 30 tabletten

Op voorraad
2,05

Sandoz Cinnarizine 25mg bij Reisziekte

Sandoz Cinnarizine is een middel dat je gebruikt bij reisziekte. Cinnarizine behoort tot de groep van de antihistaminica. Deze middelen worden toegepast bij o.a. allergieën of misselijkheid en braken. Dit middel is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 5 jaar.

Te gebruiken bij:

 • Bij duizeligheid als gevolg van een stoornis in het evenwichtsorgaan
 • Bij reisziekte
 • Bij allergische aandoeningen 
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8712371005509
Registratienummer 22845=55114
Productnaam Cinnarizine Sandoz tablet 25
Registratiecode RVG
ATC-code N07CA02
Netto inhoud 30 ST
GPC-nummer 10000894
GPC-omschrijving Reisziekte
Dosering 0,5-2 tablet(ten) per inname, afhankelijk leeftijd en klacht
Maximale dagdosering 2-3x per 24 uur 1 dosering
Leeftijd Vanaf 5 jaar
Gebruiksadvies Tabletten innemen met wat water; niet te snel stoppen met gebruik, optimaal effect duurt enkele dagen. Bij reisziekte startdosering 0,5-2 uur voor aanvang reis innemen en elke 6-8 uur gedurende de reis herhalen. Bij geen verbetering klacht, niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder overleg met arts.
Bewaarinstructie Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren. Dit middel heeft geen speciale bewaarcondities.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 5 jaar. - Dit medicijn maakt suf en vermindert het reactievermogen. De eerste paar dagen mag u niet autorijden. Zorg dat kinderen veilig spelen (bijvoorbeeld niet hoog in een klimrek) als zij dit medicijn hebben gebruikt. - Tijdens het gebruik geen alcohol drinken. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook andere medicijnen gebruikt. - Niet gebruiken bij de ziekte van Parkinson. - Zonder overleg met arts niet gebruiken bij een vergrote prostaat, plasproblemen, epilepsie, een blokkade in het maagdarmstelsel, glaucoom, hart- of vaatziekten of hoge bloeddruk. - Zonder overleg met arts niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Duizeligheid, reisziekte, allergische aandoeningen.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Ziekte van Parkinson of gelijke klachten, overgevoelig histaminica. Dit middel is niet geschikt voor pasgeborenen.
Zwangerschap Mag NIET gebruikt worden, tenzij op strikt advies arts
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden, tenzij op strikt advies arts
Gebruiksbeperking Niet samen gebruiken met alcohol.
Huisarts Bij klachten die niet alleen tijdens het reizen aanwezig zijn. Als er ook sprake is van oorsuizen en/of doofheid.
Werkzame stoffen Cinnarizine 25 mg
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Bij reisziekte
Hulpstoffen :
Lactose Dit middel bevat lactose. Indien uw arts u heeft meegedeeld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met uw arts voordat u dit middel inneemt.
Aardappelzetmeel
Povidone K-25 cellulose (E1201)
Microkristallijne cellulose (E460)
Talk (E553b)
Siliciumdioxide (E551)
Magnesiumstearaat (E572)

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering en gebruik

Wijze van gebruik
Neem de tabletten in door deze met voldoende vloeistof (bijvoorbeeld een half glas water) door te slikken bij voorkeur tijdens de maaltijd. De tablet kan verdeeld worden in gelijke doses.
De gebruikelijke dosering is

 • Reisziekte
  Volwassenen: 1–2 tabletten (25-50 mg) innemen 0,5 - 2 uur vóór de reis, gevolgd door 1 tablet (25 mg) elke 6-
  8 uur tijdens de reis.
  Kinderen 12-18 jaar: 1 tablet (25 mg) innemen 0,5 - 2 uur vóór de reis, gevolgd door 1 tablet (25 mg) elke 6-8 uur tijdens de reis.
  Kinderen 5-12 jaar:  0,5 tablet (12,5 mg) innemen 0,5 - 2 uur vóór de reis, gevolgd door 0,5 tablet (12,5 mg) elke 6-8 uur tijdens de reis.
 • Duizeligheid, allergische aandoeningen (overgevoeligheid)
  1-2 tabletten 2-3 maal per dag (= 24 uur).

Als je merkt dat Cinnarizine Sandoz tablet 25 te sterk of juist te weinig werkt, raadpleeg dan je arts of apotheker. je mag de tabletten niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder een arts te raadplegen. Aanbevolen dosering niet overschrijden. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Welke stoffen zitten er in dit middel?

De werkzame stof in dit middel is cinnarizine, 25 mg per tablet.
De andere stoffen in dit middel zijn lactose, aardappelzetmeel, povidone K-25 cellulose (E1201), microkristallijne cellulose (E460), talk (E553b), siliciumdioxide (E551), magnesiumstearaat (E572).

Productinformatie over Sandoz Cinnarizine 25mg Bij Reisziekte

 • Merk: Sandoz
 • Ean: 8712371005509
 • Artikel: 1028-908