Valdispert Valeriaan Extract 45 mg 100 stuks

Op voorraad
11,99

Valdispert 45 mg

Valdispert 45 mg helpt bij lichte vormen van nervositeit en spanning. Geeft rust en ontspant. Zowel geschikt voor gebruik overdag als voor het slapen gaan. Kleine dragees, die gemakkelijk naar behoefte te doseren zijn.

  • Verlicht nervositeit
  • Maakt niet suf
  • Voor overdag en voor het slapengaan
  • Geeft geen gewenning en kan langere tijd gebruikt worden.
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8711744000028
Registratienummer 02570
Productnaam Valdispert Valeriaan
Registratiecode RVG
ATC-code N05CM09
Netto inhoud 100 ST
GPC-nummer 10000873
GPC-omschrijving Stress verminderend (Valdispert)
Dosering 1-3
Maximale dagdosering 9
Gebruiksadvies Innemen met wat water, in geheel doorslikken
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Houdbaarheidinstructie Na opening 6 maanden houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op verpakking na 'Niet gebruiken na' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 12 jaar. - Dit medicijn maakt suf en vermindert het reactievermogen, vooral de eerste 2 uur na gebruik. U mag niet autorijden zolang u last heeft van deze bijwerkingen. Zorg dat kinderen veilig spelen (bijvoorbeeld niet hoog in een klimrek) als zij dit medicijn hebben gebruikt. - Niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Dragee
Te gebruiken bij Lichte nervositeit en spanning.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de werkzame stoffen in dit geneesmiddel.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder overleg arts.
Huisarts Als u een andere psychische aandoening heeft, zoals manisch-depressiviteit, Parkinson, dementie. Als na 6 weken gebruik geen verbetering optreedt. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Als u Sint-janskruid tegelijk met receptgeneesmiddelen gebruikt.
Werkzame stoffen Valeriaanextract 45 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij nervositeit en spanning

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Valdispert: bij lichte vormen van nervositeit en spanning

Valdispert 45 mg helpt bij lichte vormen van nervositeit en spanning. Geeft rust en ontspant. Zowel geschikt voor gebruik overdag als voor het slapen gaan. Bevat 100 kleine dragees, die gemakkelijk naar behoefte te doseren zijn.

Dosering en gebruik

Volwassenen: driemaal daags 1-3 dragees. Dragees met water innemen en in het geheel doorslikken. Kan voor zover bekend voor langere tijd gebruikt worden. Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Voor gebruik tijdens de zwangerschap doet u er goed aan eerst uw behandelend arts te raadplegen.

Samenstelling

Een dragee bevat 45 mg valeriaanextract. Hulpstoffen: lactose monohydraat, Macrogol 4000, microcrystallijne cellulose, watervrije colloïdale siliciumdioxide, magnesiumstearaat, schellak, hypromellose (3mPas), talk, lichte magnesiumoxide, arabische gom, sucrose, polyvinylpyrolidon, Macrogol 6000, titaandioxide (E171), natriumcarmellose, bijenwas en carnaubawas.

Productinformatie over Valdispert Valeriaan Extract 45 mg

  • Merk: Valdispert
  • Ean: 8711744000028
  • Artikel: 711-048